Vremea 22 septembrie 2018. Răcire bruscă, iar de săptămâna viitoare vin ninsorile


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 22 Septembrie 2018 08:58
Categorie: Vremea

Astăzi, vremea se schimbă în vestul şi nord-vestul ţării se răceşte, apar aversele şi se porneşte vântul. În sud şi est va fi soare şi mai cald decât ieri.

Vremea în fiecare regiune a ţării

În Bărăgan şi Dobrogea se încălzeşte faţă de ieri, norii vor fi rari şi abia de la noapte se produc ceva schimbări. Între timp, prin Lunca Dunării vor fi chiar şi 31 de grade. Până la ora 9 în judeţul Constantă este cod galben de ceaţă densă. Vizibilitatea este mult scăzută.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme frumoasă şi mai caldă ca ieri. Şi aici se vor înregistra 30-31 de grade. Abia la noapte se aşteaptă ceva ploi. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina apar câţiva nori de-a lungul zilei, însă vremea va fi mai caldă decât ieri şi ploile apar pe seara.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem o zi cu ploi serioase. Norii apar treptat şi după prânz vin averse consistente iar temperaturile scad cu 7-8 grade faţă de ziua trecută.

Şi în vestul ţării, se schimbă vremea. Va ploua destul de mult, vântul va avea răbufniri frecvente şi se răceşte.

În centrul ţării, prindem vreme ceva mai bună, cu ploi sporadice şi temperaturi plăcute. La noapte o să plouă cam peste tot. Până la ora 10 ,în judeţul Harghita este cod galben de ceaţă densă. Vizibilitatea este mult scăzută.

În Oltenia se face mai cald decât ieri, norii apar în treacăt şi nu sunt anunţate ploi.

În sudul ţării, astăzi mai cresc temperaturile. Dimineaţa sunt condiţii de ceaţă, însă la amiază se încălzeşte cu vreo două, trei grade. Norii vor fi rari şi abia de la noapte cresc şansele de ploaie.

În Bucureşti, astăzi avem soare şi vreme deosebit de caldă pentru acest moment al anului. Se ating 30...31 de grade, norii încep să apară pe seara, iar mâine dimineaţă ajung şi aici ploile.

La munte, ploile încep chiar de astăzi. Vor fi averse, cu fenomene electrice şi vânt destul de puternic. Prin staţiuni, temperaturile scad uşor faţă de ieri.

Pe litoral astăzi găsim vreme superbă, neobişnuit de caldă, cu cer senin şi briza activă. La noapte se porneşte vântul şi vin şi aici averse.

Vremea în următoarele 3 zile

Mâine se răceşte peste tot, iar temperaturile ajung la normal. Norii mai apar dimineaţa în est şi sud-est, unde va ploua slab, apoi se înseninează. În noaptea de duminică spre luni vin alte ploi în vest, centru şi nord, pe unde se intensifică şi vântul. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade Celsius.

În Bucureşti duminică se răceşte brusc, iar dimineaţa vor mai fi ceva condiţii de ploaie. Apoi vântul împrăştie norii şi aduce aer rece. Maxima se opreşte pe la 22 de grade. Luni se anunţă vreme frumoasă şi se încălzeşte din nou, însă în noaptea următoare vin alte ploi. Şi marţi va sufla vântul, aduce din nou aer rece, iar norii apar trecător şi nu prea sunt şanse de ploaie. Maxima abia atinge 21 de grade, iar minima coboară până la 5-6 grade, dar în cartierele periferice va fi mai rece de atât.

La munte, duminică se răceşte, dar apare soarele şi doar prin zonă Orientalilor mai vin ceva ploi. Pe seara vântul prinde putere. Luni, vremea se strică din nou, continua să se răcească, iar ploile vin peste tot. Abia în noaptea următoare se mai răresc. Vântul va sufla tare în zona crestelor, şi tot aici apar ninsorile şi lapoviţă. Marţi va ploua slab şi trecător, zărim soarele, însă pe crestele Carpaţilor Orientali vor fi mai ales ninsori cu lapoviţă. Vântul va sufla cu putere în zona de Curbură, iar temperaturile mai scad cu câteva grade.

Şi la mare vor fi schimbări consistente. Mâine se răceşte şi nu prea mai e vreme de plajă. Peste zi vor fi doar câţiva stropi, însă vântul va avea intensificări şi aduce apă mai rece. Luni va fi ceva mai plăcut, se încălzeşte, dimineaţă va fi însorită, dar după-amiaza revin norii de ploaie. Vântul rămâne activ.

Ziua de marţi se anunţă destul de neplăcută, deşi se înseninează. Vântul va sufla cu putere, temperaturile vor fi foarte modeste şi apa mării va avea doar vreo 20 de grade.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO