Vremea 10 mai. Sunt anunțate ploi în sudul țării

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 10 Mai 2018 07:52
Categorie: Vremea

Joi avem vreme destul de răcoroasă prin sud, dar se face mai cald în rest. Norii apar mai mult în jumătatea sudică, aduc ploi de vară, temporare, în sud-est şi sud-vest, pe unde se pot strânge 15...20 de litri pe metru pătrat.

În celelalte zone domina atmosferă plăcută, iar ploile vin sporadic după prânz la deal şi la munte. Vântul prinde putere în toate zonele, poate avea răbufniri de până la 50 de km/h şi presiunea atmosferică urca puţin, dar se menţine sub normal. Maximele vor fi, în general, de la 18 la 27 de grade, însă prin SUD, abia se ating 20...22 de grade.

Vineri prindem vreme mai bună, apare soarele şi se temperaturile cresc peste tot. Averse locale vor fi după prânz la deal, la munte, poate şi prin sud şi centru, iar vântul va sufla mai tare în Dobrogea. Maximele ating 28 de grade în vest.

Sâmbătă se anunţă vreme frumoasă în majoritatea zonelor. Doar în vest şi sud-vest apar semne de instabilitate după prânz, dar ploile vor fi locale şi de scurtă durată.

Vreme bună prindem şi duminică, deşi după-amiaza mai vin ceva ploi de vară în sud-vest, nord-est şi pe la munte. Temperaturile strâng intervalul, dar vorbim de valori
mai potrivite pentru dată din calendar.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme urâtă, cer noros şi ploi frecvente, ce pot lăsa 15...20 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul prinde putere, iar temperaturi rămân modeste şi nu vor depăşi 22 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă răcoare şi instabilitate. O să plouă în mai multe reprize, se înteţeşte şi vântul şi se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă.

În schimb, în nordul Moldovei şi în Bucovina aşteptam vreme destul de plăcută. Se încălzeşte simţitor şi maximele urcă spre 27 de grade. Spre seară apar ceva înnorări şi s-ar putea să vină o aversa-doua, îndeosebi în zonele înalte.

Vreme bună avem şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş: soare în prima parte zilei şi câţiva nori de ploaie mai târziu. Temperaturile, peste valorile normale, ajung la 26...27 de grade.

În ţinuturile vestice găsim atmosfera schimbătoare, vânt activ şi scurte reprize de ploaie după prânz. Temperaturile pierd vreo două grade faţă de ziua trecută.

În centrul României, instabilitatea revine în a doua parte a zilei în zonele montane, pe unde se aştepta alte serii de averse. Apar ceva condiţii de ploaie şi în rest, iar temperaturile ating 20 de grade în depresiuni şi 25 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia găsim vreme cam instabilă, vânt intens şi ploi temporare. Se pot strânge 15...20 de litri de apă pe metru pătrat. Zărim puţin şi soarele, iar maximele ajung pe la 23...24 de grade- valori potrivite momentului.

În ţinuturile sudice, înnorările persistă şi o să mai plouă din când în când. Vântul devine activ şi se mai răcoreşte puţin: pe la amiază se vor înregistra cel mult 20...21 de grade.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, joi avem vreme răcoroasă, neplăcută, cu ceva ploi, slabe. Atmosfera rămâne agitată din pricina vântului şi maximă se opreşte pe la 20... 21 de grade.

Vineri se face puţin mai cald, dar instabilitatea persistă şi mai apar din când în când aversele. Şi vântul va mai avea unele porniri, iar presiunea se menţine scăzută.

Sâmbătă avem un regim termic normal, mult soare şi atmosferă plăcută. Minimă coboară spre 10 grade, şi aceasta o valoare normală.

Vreme frumoasă prindem şi duminică, cu soare şi tot în jur de 24 de grade pe la amiază.

Vremea la munte

La munte, şirul zilelor instabile continuă. Joi, aversele revin după prânz, apar local în toate masivele, iar temperaturile se menţin la fel de modeste ca ieri.

Vineri, instabilitatea creşte tot după amiază, aşa că până atunci prindem vreme mai bună.

La fel va fi şi sâmbătă: dimineaţa soare cu nori şi vreme plăcută, după-amiaza averse de scurtă durată, mai cu seamă în masivele vestice.

Duminica avem vreme schimbătoare, câteva ore cu soare şi mai multe reprize de ploaie în a doua parte a zilei.

Vremea pe litoral

La mare, joi va fi vreme schimbătoare, cu mai multe reprize de ploaie, răbufniri de vânt şi temperaturi moodeste.

Vineri soarele apare mai multe ore şi condiţiile de averse scad, dar nu dispar deocamdată. Vântul va fi în continuare insistent, iar temperaturile se menţin la 20 de grade după prânz şi pe la 19...20 de garde în apa mării.

Sâmbătă va fi vreme frumoasă, nori puţini şi chiar cer senin la apropierea serii. Termic nu sunt modificări, însă vântul se mai domoleşte.

Şi duminică va fi vreme frumoasă, deşi după-amiaza se anunţă ceva înnorări. Vântul va fi activ şi temperaturile mai urca puţin.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 9 mai 2018. Ploi cu tunete și fulgere, din această seară
Vremea 9 mai 2018. Ploi cu tunete și fulgere, din această seară
VIDEO PROTVPLUS.RO
cauciuciuri, polei, soferi, gheata, freezing rain
Cod galben în 6 judeţe din Moldova: precipitaţii mixte urmate de polei
Vremea 16 decembrie 2018. Zonele unde vântul va viscoli cu 70 km/h
Vremea în București. Ploile iau locul ninsorilor, în acest weekend
Codul de ninsoare, prelungit de ANM. Lista județelor afectate de zăpadă și viscol
Vreme aspră în weekend. Ninsorile se vor transforma în ploi și lapoviță
Vin ninsorile. ANM a emis cod portocaliu și cod galben de viscol în perioada următoare
ninsori
Zona din România în care vineri încep ninsorile. Prognoza până luni
Ninsori trecătoare şi vânt puternic în aproape toată ţara. Cum va fi vreme în weekend
Lapovița și ninsorile domină aproape toată țara. Vreme destul de mohorâtă
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni