Vremea 11 martie. Temperaturi care ajung şi la 20 de grade. De luni încep ploile

×
Codul embed a fost copiat

Azi vin câţiva stropi de ploaie prin vestul, nord-vestul şi centrul ţării dar în rest se anunţă vreme bună. Dimineaţa, în sud şi sud-est, vor fi condiţii de ceatã. Temperaturile vor continua să crească şi vor fi neobişnuit de mari pentru data din calendar

Să vedem cum va fi vremea în fiecare zonă în parte şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici găsim soare şi vreme frumoasă, după ce se risipeşte ceata matinală. Se face mai cald decât ieri: maximele ajung pe la 17 - 18 grade- valori mai potrivite pentru luna aprilie.

Se încălzeşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Dimineaţă mai sunt ceva înnorări şi ceaţa; dar după prânz vom avea vreme frumoasă şi maxime în jur de 18 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi cu înnorări dar şi perioade cu soare. Temperaturile cresc semnificativ şi la amiază vor fi până la 17 grade Celsius - valori ridicate pentru dată din calendar.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş găsim vreme cam neplăcută, cer noros şi câteva ploi slabe. Până luni seara, mai multe cursuri de apă din zona se află sub cod galben de inundaţii. Se încălzeşte cu 4-5 grade faţă de ziua trecută şi se vor atinge cel mult 12 grade Celsius.

Citește și
freezing rain
"Freezing rain" în România. Meteorologii, despre fenomenul de "ploaie înghețată"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

În vestul ţării se anunţă vreme caldă pentru lună martie. Temperaturile continuă să crească şi ajung pe la 16...17 grade. Norii vor fi numeroşi; în Crisana o să picure trecător; iar la noapte vin ploi slabe în toată zona.

În ţinuturile centrale, găsim mulţi nori şi pe spaţii mici o să vină câţiva stropi de ploaie. La munte la altitudini mari vor fi precipitaţii mixte şi vântul se va înteţi pe creşte. Valorile termice vor fi comparabile cu cele de ieri.

În sud-vestul ţării se mai încălzeşte puţin şi vom avea o zi foarte plăcută, soare, câţiva nori de decor şi maxime în jur de 18 grade. În sudul provinciei se menţine riscul de inundaţii. Mai multe râuri se află până mâine la amiază sub cod galben, ce anunţa depăşirea cotelor de atenţie.

În sudul ţării, este cod portocaliu de inundaţii până la amiază pentru unele cursuri de apă din judeţele Giurgiu şi Teleorman. În privinţa vremii, avem şi astăzi o zi frumoasă, se mai încălzeşte şi se ating 20 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, astăzi se face mai cald şi la amiază termometrele vor indica 19 grade Celsius. La noapte, se adună norii dar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

În zonele de munte cerul va fi acoperit de nori şi va ploua pe spaţii mici ziua însă la noapte ploilor se vor extinde. La altitudini mari aşteptam precipitaţii mixte şi temperatura aerului va creşte.


Vremea în următoarele 3 zile
La noapte, norii vor fi numeroşi şi va ploua slab pe suprafeţe mari, în zonele intracarpatice şi pe spaţii mai mici în zonele deluroase. Vântul se va înteţi pe crestele montane şi în regiunile vestice iar spre dimineaţă în sud şi sud-est revin condiţiile de ceaţă. Minimele se vor situa între minus 1 grad în depresiuni şi 10 grade Celsius în vestul ţării.

Începem săptămâna cu vreme instabilă şi neobişnuit de caldă. Pe timpul zilei o să plouă îndeosebi în jumătatea de vest a ţării, iar spre searã şi noaptea în toate regiunile. Vorbim despre averse care pot fi mai consistente, însoţite pe spaţii mici şi de descãrcãri electrice. La munte la înălţimi de peste 1900 de metri vor fi precipitaţii mixte şi vântul va sufla mai tare în vest şi sud-est dar şi la munte. Mâine la amiază vor fi temperaturi cuprinse între 9 şi 19 grade Celsius. Cel mai cald va fi în sudul extrem al ţării.

În Capitală, luni temperatura aerului scade puţin, însă tot cald o să fie. Norii se înmulţesc şi spre seară vor veni averse, care pot fi însoţite şi de fulgere. Maximă ajunge pe la 17 grade; iar minimă la 7...8 grade. Marţi mai apar câţiva nori pe cer şi o să plouă slab şi trecător dar spre seară norii se risipesc. Miercuri înnorările vor fi temporare şi va picura din când în când. Vântul va fi activ şi termometrele vor indica 17 grade Celsius.

În zonele de munte, cerul va fi acoperit de nori şi va ploua pe spaţii mici ziua, însă la noapte ploile se vor extinde. La altitudini mari aşteptam precipitaţii mixte şi temperatura aerului va creşte. Mâine se face mai cald dar vin ploi în aversa. Aşadar, tunete, fulgere, vânt intens şi se vor strânge cantităţi importante de apă. La peste 1900 de metri altitudine, va cădea lapoviţă. Marţi, vremea se va menţine caldă şi va ploua consistent iar pe creste va fi lapoviţă. Miercuri norii vor fi numeroşi şi vin ploi slabe iar la înălţimi mari vor fi precipitaţii mixte. Vântul are unele răbufniri şi temperatura aerului va scãdea uşor.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
De ce ne este mai foame când e frig. Efectul neaşteptat al gerului asupra siluetei
De ce ne este mai foame când e frig. Efectul neaşteptat al gerului asupra siluetei

Vreama rea nu înseamnă doar coduri meteo, şcoli închise şi lupte zilnice cu nămeţii. Ci şi o poftă teribilă de mâncare. Explicaţia este fiziologică.

"Freezing rain" în România. Meteorologii, despre fenomenul de "ploaie înghețată"

ANM a anuntat că până duminică vor fi precipitaţii mixte şi polei, ninsori moderate şi strat consistent de zăpadă. Mai mult, după episodul de ger, este foarte posibil să ne confruntăm cu fenomenul de "ploaie înghețată".

Europa, lovită în curând de al doilea val de ger arctic. Preţul energiei va exploda
Europa, lovită în curând de al doilea val de ger arctic. Preţul energiei va exploda

Europa va fi lovită de un al doilea val de aer arctic, care va persista până la jumătatea lunii martie, după frontul siberian care a provocat haos din Marea Britanie până în Italia, ceea ce va duce la preţuri mai mari ale energiei.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.