Vremea 11 ianuarie 2018: Atmosferă închisă în toată țara. Temperaturile se apropie de normalul perioadei

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 11 Ianuarie 2018 07:46
Categorie: Vremea

Astăzi avem atmosfera închisă peste tot. O să plouă mai ales în sudul ţării şi sporadic în rest. În zonele montane se anunţă ceva lapoviţă şi ninsoare. Maximele termice se vor situa între 2 şi 10 grade.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici temperaturile se menţin ridicate, însă vremea va fi cam neplăcută, cu burniţă şi un vânt insistent.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi mai cald decât în mod normal. Maximele, la fel ca ieri, ajung pe la 5-6 grade. Înnorările persistă, apar ploile şi aici, iar vântul are intensificări.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă încă o zi mohorâtă, cu temperaturi peste mediile perioadei. Nu este exclus să burniţeze, iar vântul devine activ.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş cerul rămâne acoperit toată ziua şi e posibil să picure trecător. Regimul termic va fi unul mai potrivit pentru luna noiembrie, cu maxime de 7-8 grade.

Temperaturile scad și se apropie de normalul perioadei. De vineri vin ninsorile

Şi în ţinuturile vestice rămânem cu vremea caldă, deşi temperaturile mai scad puţin faţă de ieri. S-ar putea să plouă puţin, iar temperaturile vor urca spre 8-9 grade.

În centrul României aşteptam vreme închisă, cu ceva lapoviţă şi apoi ninsoare în zonele montane, pe unde şi vântul va sufla mai tare. Temperaturile rămân ridicate şi aici: vom avea maxime de la 3 la 7 grade. Nici noaptea nu va fi prea rece: în depresiuni se anunţă minus 3 grade.

În sud-vestul ţării găsim vreme urâtă, cer noros, cu ploi pe timpul zilei şi lapoviţă noaptea în regiunile deluroase. Temperaturile, în creştere faţă de ziua trecută, ajung pe la 6-7 grade.

Şi în ţinuturile sudice atmosfera se menţine închisă şi o să plouă din când în când. Judeţul Teleorman rămâne sub cod de ceaţă, deocamdată. Termic, stăm bine deocamdată: după prânz se vor atinge 6-7 grade.

În Bucureşti avem altă zi mohorâtă, dar caldă pentru această dată. Este posibil să mai picure, vântul devine activ şi maximă ajunge pe la 7 grade. Presiunea este scăzută şi va creşte, dar nu ajunge încă la normal.

La munte, norii persistă. Dimineaţa se anunţă lapoviţă şi condiţii de polei, dar mai târziu o să ningă. Vântul se intensifică progresiv, iar prin staţiuni, temperaturile scad uşor faţă de ieri.

În Bucureşti, astăzi avem altă zi mohorâtă, dar caldă pentru această dată. Este posibil să picure de-a lungul zilei şi vântul devine activ.

Maine se răceşte şi ajungem la normal cu temperaturile. Prognoza anunţa ploi trecătoare ziua şi fulguieli şi vânt intens în noaptea de vineri spre sâmbătă. Creşte şi presiunea atmosferică.

Sâmbătă se face şi mai frig, vântul va avea răbufniri şi maximă nu trece peste zero grade. Atmosfera va fi închisă până spre seară, apoi se înseninează.

Duminică se răceşte mai tare, avem soare cu dinţi şi temperaturi sub normal. Ziua vor fi minus 2 grade, iar noaptea minus 10 în zona periferică a oraşului.

La munte, iarna îşi reintra în drepturi destul de curând. Dimineaţa avem lapoviţa şi condiţii de polei, dar mai târziu o să ningă. Vântul se intensifică progresiv, iar prin staţiuni, temperaturile scad faţă de ieri.

Maine, temperaturile mai scad puţin. Ninsorile apar local în masivele sudice şi estice, iar vântul prinde putere în noaptea următoare.

Sâmbătă se face şi mai frig, atmosfera rămâne închisă şi o să fulguiască sporadic. Vântul va crea ceva probleme, în special în Munţii Banatului, unde va spulbera zăpadă.

Duminică vremea devine rece pentru această dată. Va apărea soarele şi vântul va fi mai intens în zona crestelor.

Vremea 10 ianuarie 2018: Temperaturile scad și se apropie de normalul perioadei

Vremea 10 ianuarie 2018: Temperaturile scad și se apropie de normalul perioadei

Prima ninsoare, în Capitală

Vremea se va răci accentuat în Bucureşti; ploaie, lapoviţă şi ninsoare în următoarele zile

Vreme la extreme în weekend. Temperaturile scad și cu 15 grade în 24 de ore

Cod Galben de ploi, lapoviţă şi ninsoare în weekend. Județele afectate

Vremea 16 martie 2018. Temperaturile cresc, dar duminică revine iarna, cu ger şi ninsori

Vremea 15 martie 2018. Temperaturile scad, iar de duminică vin ninsorile

Avertizare ANM. Temperaturile vor coborî cu 15 grade în mai puţin de 24 de ore

primavara

Se încălzeşte în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile ajung până la 19 grade

Hidrologii au emis Cod Roşu de inundaţii pe râuri din Brașov, Buzău și Covasna

Vremea 13 martie 2018. Ploi în toată ţara şi temperaturi în scădere. Ninsori la munte

Cod portocaliu de inundaţii în 10 bazine hidrografice, până marţi seara

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi de până la 18 grade

Avertizare de ploi și vânt puternic, până miercuri dimineața