Vremea 10 iunie 2019. Zonele în care sunt așteptate ploi

Ultima actualizare: 10-06-2019 09:46

Luni se face mai cald, iar aversele vin după orele prânzului. La amiază, aerul devine greu de respirat prin vest şi sud-est, iar indicele temperatură - umezeală va depăşi pragul critic.

Ploile revin în a doua parte a zilei prin sud, est şi la munte şi se pot acumula până la 40 l/mp.

Marți după prânz, instabilitatea cuprinde sudul, centrul ţării şi zonele de munte, pe unde vin alte serii de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. La câmpie, atmosfera devine irespirabilă, iar maximele ajung din nou la 33 de grade.

Miercuri, aerul va fi şi mai fierbinte iar disconfortul termic sporeşte. Atmosfera va fi însorită, dar la deal şi la munte mai vin ceva ploi în a doua parte a zilei.

Joi, temperaturile ating pragul caniculei. Aerul va fi greu de respirat, iar în vest şi nord-vest, atmosfera devine sufocantă: disconfortul termic va fi extrem. Ceva averse mai apar după prânz, la deal, la munte, poate şi prin sudul ţării.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, încălzirea se simte şi aici iar la amiază, indicele temperatură - umezeală va atinge pragul critic. Ploile apar temporar şi vin în serii scurte, dar destul de violente.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se încălzeşte vremea. Nu scăpăm de averse, acestea vor veni în orele după-amiezii şi local, se pot strânge 20 l/mp.

Foarte cald va fi şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Aerul cald aduce şi instabilitate, aşa că după prânz aşteptam mai multe reprize de ploaie.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş găsim vreme de Luna lui Cuptor. Maximele depăşesc 30 de grade, iar aerul va fi greu de respirat. Ploile apar doar în vecinătatea munţilor.

În vestul ţării va fi exagerat de cald la amiază, iar atmosfera devine irespirabilă din cauza umezelii din aer. Nici aici nu sunt anunţate ploi.

În zona Transilvaniei, dimineaţa prindem vreme bună, însă mai târziu aşteptăm câteva averse. Ploile vin însoţite de fenomene electrice, vijelii şi cãderi de grindinã.

Şi în Oltenia mai vin câteva reprize de ploaie, în special din a doua parte a zilei. Maximele se apropie de 30 de grade.

În sudul ţării, aşteptăm vreme frumoasă până pe la prânz iar apoi încep să se adune norii. Aversele vor fi de scurtă durată şi consistente.

BUCUREŞTI

Şi în Bucureşti, luni, avem vreme instabilă. Meteorologii anunţă perioade cu ploi torenţiale, tunete, fulgere şi intensificări de vânt. Maxima se opreşte pe la 28 de grade.

Marţi se încălzeşte la loc şi avem soare până după prânz. Mai târziu se întorc aversele. De miercuri, căldura devine o problemă. Disconfortul termic va fi ridicat, norii se risipesc şi vântul abia va adia.

Şi joi, stresul termic va fi foarte mare, apar câţiva nori, dar către seară cresc şansele de ploaie.

Vremea la munte

Ajungem în zona de munte. Aici, avem o dimineaţă caldă şi plăcută, însă după-amiază vin aversele mai ales în Orientali şi Meridionali. Cantităţile de apă vor fi de la 20 la 50 l/mp.

Şi marți avem soare şi vreme bună în prima parte a zilei dar către seară vor fi ploi de vară cu vijelii şi grindină. Cel mai mult va ploua în masivele sudice.

Miercuri se încălzeşte şi aici, vremea se anunţă frumoasă, dar de-a lungul după-amiezii mai vin câteva reprize de ploaie.

Şi joi se anunţă temperaturi ridicate, soare cu nori şi ploi locale după prânz. Cel mai cald va fi în Apuseni şi în Munţii Banatului.

Vremea pe litoral

Pe litoral, luni, avem vreme bună în ansamblu dar după-amiază mai pot veni câteva reprize de ploaie. Temperaturile urcă uşor.

Marți se anunţă vreme frumoasă, vânt intens şi temperaturi de până la 29 de grade.

Miercuri se încălzeşte şi mai tare, dar vântul rămâne activ, aşa că pe plajă, atmosferă va fi destul de agreabilă.

Joi aşteptam vreme mai bună. Temperaturile coboară câteva grade, norii vin şi trec, iar vântul se mai domoleşte.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO