Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Galaţi şi Vaslui

Ultima actualizare: 09-06-2019 20:30
inundatii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis duminică o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru râurile din bazinul hidrografic Horincea, pe raza judeţelor Galaţi şi Vaslui, valabilă până luni, la ora 8:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Horincea (afluent al râului Prut), în judeţele Galaţi şi Vaslui

Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Hunedoara, Arad şi Timiş

 

Potrivit hidrologilor, până luni, la ora 2:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Mureş - afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Dobra - amonte confluenţă cu râul Monoroştia, judeţele Hunedoara şi Arad.

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Somoniţa şi Peştiş, precizează INHGA.

De asemenea, sunt posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Bega - bazin superior amonte S.H. Balinţ, judeţul Timiş.

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic al râului Bega - amonte S.H. Făget.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO