Vremea 9 iunie 2019. Ploi, vijelii și grindină în mai multe zone. Alerta ANM


Ultimul update: Duminica 09 Iunie 2019 08:06
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2019 07:55
Categorie: Vremea

Duminică, vremea se anunţă plăcută pe parcursul dimineţii, dar incepand cu orele amiezii, se adună norii şi ne-aduc alte ploi torenţiale, în reprize scurte, cu vijelii şi chiar grindină.

Aversele pot lăsa, local, chiar şi 50 l/mp. Maximele vor fi de la 24 la 31 de grade.

 

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan, ca și sâmbătă, va fi timp frumos până după prânz, dar mai târziu încep să se adune norii şi instabilitatea sporeşte. Ploile vor fi de scurtă durată, dar abundente. Până duminică, la ora 14.00, este în vigoare un cod portocaliu de inundaţii pe râurile din Dobrogea.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei zărim soarele până la amiază, dar apoi cresc şansele de averse. Pe Râmnicu Sărat şi Prut este cod galben de inundaţii până luni seară.

Rupere de nori se anunţă şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Totuşi, dimineaţă mai prindem câteva ore cu atmosfera liniştită.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme mai bună, cu 28...29 de grade. Ploile apar la munte şi în zona Transilvaniei, în special după prânz.

Pentru vestul ţării, se anunţă vreme neobişnuit de caldă, nori puţini şi ploi sporadice.

În schimb, în centrul ţării, doar dimineaţă prindem un pic de soare. Mai târziu se întorc aversele, în scurte reprize, dar violente şi abundente.

Şi în Oltenia se adună norii după prânz, însă atmosferă va fi destul de schimbătoare, în ansamblu. Ploile vin cu aceeaşi gamă de fenomene agresive: vânt puternic, grindină şi cantitati mari de apă într-un timp scurt.

Un pic de soare o să avem şi prin sudul ţării. Norii apar din când în când dimineaţă, dar se înmulţesc rapid către seară, când sporeşte şi instabilitatea. Nu scăpăm de averse nici aici.


VREMEA ÎN BUCUREŞTI

În Bucureşti, duminică o să avem atmosfera caldă şi plăcută câteva ore, dar meteorolgii spun că instabilitatea sporeşte, vor fi înnorări frecvente şi va ploua în mai multe reprize pe parcursul zilei. Temperatura maximă se opreşte pe la 28 de grade; sîmbătă s-au atins 31...32 de grade.


VREMEA LA MUNTE

La munte, ploile vin, în general, pe parcursul după-amiezelor. Duminică dimineaţă prindem timp frumos, iar pe la prânz va fi un pic mai cald decât ieri. Pe seară o să plouă şi se adună cantităţi mari de apă într-un timp foarte scurt.

VREMEA LA MARE

La mare, urmează o perioadă cu vreme bună şi apa neobişnuit de caldă. Sâmbătă au fost 23 de garde prin staţiunile sudice. Duminică se anunţă vreme schimbătoare, cu temperaturi sub cele de ieri şi ploi de vară după-amiaza şi seară.

 

VREMEA ÎN URMĂTOARELE 3 ZILE

 

În Bucureşti, luni prindem instabilitate şi ploi în mai multe serii. Vor fi tunete, fulgere, intensificări de vânt şi chiar grindină, iar nivelul presiunii atmosferice scade.

Marţi dimineaţa prindem vreme mai bună, însă după prânz revin aversele, cu fenomene electrice, grindina şi vijelii.

Miercuri se face foarte cald, o să avem în jur de 32 de garde, însă nu scăpăm de ploi şi instabilitate după prânz.

La munte, luni va ploua în Meridionali şi în zona Orientalilor. Vor fi, în continuare, averse zdravene, vijelii şi cantităţi mari de apă: chiar 50 l/mp.

Şi marţi apar aversele la apropierea serii, dar până atunci, se anunţă vreme caldă şi relativ plăcută.

Miercuri se face mai cald, dar nu lipsesc reprizele de ploaie din a doua parte a zilei.

La mare, luni revine timpul frumos, vântul prinde putere şi maximele ating 29 de grade. După-amiaza se adună câţiva nori, dar nu e sigur că va ploua.

Marţi va fi vreme superbă, cu briza intensă şi temperaturi ridicate..

Iar miercuri, se anunţă o zi neobişnuit de caldă chiar şi pe litoral. Prin staţiuni se ating 30 de grade, norii vor fi rari şi vântul abia va adia. Apa mării poate atinge şi 25 de grade în nordul litoralului.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO