Vreme rece in ultima zi din an. La Intorsura Buzaului s-au inregistrat -24,2 grade Celsius, minima sezonului

×
Codul embed a fost copiat

 Sambata avem vreme rece, mai ales in orele diminetii. Maximele se vor situa intre minus 6 si plus 6 grade. In prima

parte a zilei vantul va sufla cu putere in sud-est si ar putea sa fulguiasca putin in extremitatea sudica si in cea estica.

In Dobrogea si Baragan. Aici, la inceputul zilei vantul sufla tare si poate depasi viteze de 50...55 Km/h. E posibil sa mai vina si cativa fulgi de zapada, dar mai tarziu norii se risipesc si vantul se mai domoleste. Temperaturile raman modeste si se vor situa in jurul limitei de inghet, dar vantul puternic va accentua senzatia de frig.

Si in Moldova sudica si in nordul Munteniei, dimineata mai apar ceva conditii de fulguiala si vantul mai are unele porniri.
Dupa pranz asteptam vreme buna, cu soare si temperaturi, usor mai ridicate decat ieri. Maximele ajung pe la 2...3 grade.

In jumatatea nordica a Moldovei este frig in acest moment, dar peste zi temperaturile cresc simtitor. In zonele mai inalte se vor atinge chiar si 5...6 grade. E putin probabil sa ninga, iar norii vor fi din ce in ce mai rari.

Citește și
viscol
Vremea rea s-a mutat in sudul tarii. Strat de zapada de 40 de cm in Constanta. Mai multe autovehicule au ramas blocate
Ramzan Kadîrov îl amenință cu o „răzbunare de sânge” pe un oligarh din cercul lui Vladimir Putin | VIDEO

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme foarte rece; cu ger in orele diminetii, cand e posibil sa apara ceata si chiciura. Vantul nu prea se simte, iar temperaturile raman sub limita de inghet.

In tinuturile vestice se anunta conditii de ceata la inceputul zilei; cer mai mult senin dupa pranz si temperaturi scazute. Maximele nu depasesc 1 grad, iar vantul ramane destul de cuminte.

In centrul Romaniei este ger dimineata. Astazi nu apar precipitatii; doar vantul sufla mai tare pe crestele Carpatilor, iar temperaturile se opresc sub pragul inghetului.

Si in sud-vestul tarii avem vreme geroasa dimineata in regiunile deluroase. Pe timpul zilei atmosfera se dezmorteste si soarele reuseste sa urca mercurul din termometre pana la 4...5 grade.

In tinuturile sudice gasim vreme mai buna decat ieri. La inceputul zilei, in sudul extrem mai apar ceva innorari si e posibil sa fulguiasca. Mai tarziu cerul se degajeaza. Temperaturile ajung la 5...6 grade in regiunile deluroase; dar raman mai scazute pe la campie.

In Bucuresti este cam innorat dimineata; dar dupa pranz norii se risipesc. Vantul va fi un pic mai activ, iar maxima se va opri pe la 3 grade. Noaptea dintre ani ne-aduce vreme rece; cer destul de curat si o minima in jur de minus 5 grade.

La munte este foarte frig la inceputul zilei, dar mai tarziu temperaturile cresc fata de ieri. Nu sunt anuntate ninsori; vom avea atmosfera insorita in toata zona montana; doar vantul va sufla mai tare la altitudini mari. In statiuni, stratul de zapada este consistent si masoara 70 de centimetri in Paltinis si in jur de 40 de centimetri in Semenic si la Predeal.

Duminica va fi frig dimineata, dar peste zi temperatura va urca pana la 6 grade Celsius. Vom avea vreme placuta, cu soare;
innorari trecatoare si vant un pic mai activ.

Luni temperaturile continua sa creasca si vremea devine calda pentru inceput de ianuarie. Cerul va fi mai mult senin si maxima va ajunge la 8 grade Celsius.

Si marti vom avea o zi insorita si mai calda decat in mod obisnuit. Temperatura urca din nou pana la 8 grade; dar peste noapte se-aduna norii si e posibil sa cada putina lapovita.

Minus 24,2 grade Celsius la Intorsura Buzaului - minima sezonului

Mercurul termometrelor a coborat sambata dimineata pana la minus 24 de grade Celsius la Intorsura Buzaului, aceasta fiind cea mai scazuta valoare a sezonului, in vreme ce la Miercurea Ciuc s-au inregistrat minus 22 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor de la statia meteo din Intorsura Buzaului, minima a fost inregistrata in jurul orei 7,30.

Aceasta este cea de a cincea zi extrem de geroasa din decembrie, dupa ce pe 5 si 6 s-au inregistrat, tot la Intorsura Buzaului, minus 17, respectiv minus 16,9 grade Celsius, pe 14 decembrie - minus 20,4 grade Celsius, iar pe 17 decembrie minus 23 de grade Celsius.

Locuitorii din Intorsura Buzaului, supranumita "Mica Siberie", sunt obisnuiti cu iernile geroase. Anul trecut, pe 1 ianuarie 2015, la Intorsura Buzaului s-au inregistrat minus 31,7 grade Celsius, pe 8 ianuarie - minus 34,7 grade Celsius, iar anul acesta pe 20 ianuarie au fost minus 29,5 grade Celsius. Oficial, cea mai scazuta temperatura inregistrata in ultima jumatate de secol in judetul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius in 8 februarie 2005, la Intorsura Buzaului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Si la Miercurea Ciuc, in judetul Harghita, termometrele au aratat minus 22 de grade Celsius, fiind pentru a doua oara in actualul sezon cand se consemneaza aceasta temperatura.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Regional Sibiu, Adrian Pasol, a declarat pentru AGERPRES ca aceasta valoare s-a inregistrat la rasaritul soarelui, dupa care temperatura a inceput sa creasca usor. Si in alte localitati harghitene a fost foarte frig. La Joseni s-au consemnat minus 18 grade Celsius, la Toplita si Odorheiu Secuiesc au fost minus 17 grade, iar la Bucin, in zona montana, au fost minus 11 grade, intrucat se semnaleaza procesul de inversiune termica.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita a fost de minus 33 de grade Celsius si s-a inregistrat la Miercurea Ciuc in anul 1998.

In ceea ce priveste prognoza pentru noaptea dintre ani, Adrian Pasol a spus ca vremea se mentine geroasa in Harghita si Covasna, cu minime care pot cobori din nou sub minus 20 de grade Celsius.

De asemenea, se amplifica inversiunea termica, in zonele joase cresc conditiile de ceata, iar la munte va fi cald atat ziua cat si noaptea.

Articol recomandat de sport.ro
Viața lui Nikolai Valuev după retragerea din box. E mare susținător al lui Putin și a evitat înrolarea cu o poveste de copii
Viața lui Nikolai Valuev după retragerea din box. E mare susținător al lui Putin și a evitat înrolarea cu o poveste de copii
Citește și...
Revelion ca pe vremea bunicilor, fara curent si tehnologie, la Baia Sprie. Fetita:
Revelion ca pe vremea bunicilor, fara curent si tehnologie, la Baia Sprie. Fetita: "Ce faceai fara tableta cand erai mic?"

Romania ascunde locuri frumoase, pe care betonul si defrisarile n-au apucat sa le strice. La 10 kilometri de Baia Mare, in localitatea Baia Sprie, turistii veniti din toata lumea renunta la tehnologie si petrec o vacanta ca pe vremea bunicilor.

Vremea rea s-a mutat in sudul tarii. Strat de zapada de 40 de cm in Constanta. Mai multe autovehicule au ramas blocate
Vremea rea s-a mutat in sudul tarii. Strat de zapada de 40 de cm in Constanta. Mai multe autovehicule au ramas blocate

Vremea rea s-a mutat in sudul tarii si-a adus un cod galben de viscol pentru judetele Constanta, Ialomita si Calarasi. Pe mare o nava incarcata cu porumb a fost la un pas sa se scufunde din cauza furtunii si a valurilor uriase.

Ninge viscolit pe Autostrada A2. De Revelion vremea va fi mai rece decat de obicei, cu -20 de grade in Transilvania
Ninge viscolit pe Autostrada A2. De Revelion vremea va fi mai rece decat de obicei, cu -20 de grade in Transilvania

Vremea va fi rece, geroasa in unele zone ale tarii in noaptea trecerii dintre ani, cu temperaturi minime ce ajung si la -20 de grade in estul Transilvaniei.

Recomandări
Escrocheria de tip Nordis, folosită de dezvoltatori imobiliari din toată țara. ”Am pierdut toate economiile mele de-o viață”
Escrocheria de tip Nordis, folosită de dezvoltatori imobiliari din toată țara. ”Am pierdut toate economiile mele de-o viață”

Schema folosită de grupul Nordis, acuzat ca ar fi vândut din faza de proiect aceeași locuință de două ori, pare să fie o practică folosită și de alți dezvoltatorii imobiliari.  

Motivul pentru care meseriașii români nu mai vor să muncească peste hotare. „Este destul de bănoasă. O să rămân în țară”
Motivul pentru care meseriașii români nu mai vor să muncească peste hotare. „Este destul de bănoasă. O să rămân în țară”

Instalatorii, electricienii sau sudorii nu se mai grăbesc să plece la muncă în străinătate, iarr asta pentru că salariile de la noi au început să fie apropiate de cele pe care le luau în alte țări.

Poștașii au început să transmită din ușă în ușă amnistia fiscală de la ANAF. Ce trebuie să facă peste 800.000 de români
Poștașii au început să transmită din ușă în ușă amnistia fiscală de la ANAF. Ce trebuie să facă peste 800.000 de români

Poşta Română a început distribuirea scrisorilor privind amnistia fiscală. Peste 800.000 de cetățeni vor afla de la poștași că pot beneficia de ștergerea parțială a unor datorii la stat.