Vreme neobisnuit de calda, cu temperaturi de pana la 19 grade Celsius. Prognoza meteo pana sambata

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri se anunta inca o zi neobisnuita de calda pentru acest moment al anului. Vom avea din nou atmosfera schimbatoare, cu innorari, dar si momente insorite.

Mai vin cateva ploi slabe in Banat, in Crisana si prin Oltenia, iar dimineata, pe la campie reapare ceata. Vantul va fi destul de activ; va sufla mai tare la munte, in sud si in sud-est, iar maximele termice se vor situa intre 9 si 19 grade, cu cele mai ridicate valori in Transilvania.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim atmosfera placuta cu mult soare si un vint mai intens. Maximele termice vor fi in usoara scadere.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea putina ceata in zori insa mai tarziu se anunta vreme frumoasa, cu soare si cativa nori inofensivi. Vantul va avea unele rabufniri si la amiaza termometrele vor indica pana la 18 de grade Celsius.

In nordul Moldovei si in Bucovina gasim ceata dimineata si multi nori peste zi. Doar izolat pot sa vina cativa stropi de ploaie si maximele termice vor fi comparabile cu cele inregistrate ieri.

Citește și
meteo
Temperaturile ajung saptamana asta pana la 17 grade. Cum va fi vremea in urmatoarele zile
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In nordul Transilvaniei si in Maramures vor fi innorari, dar si scurte perioade cu soare. Valorie termice, in crestere fata de ziua trecuta vor ajunge pina la 17 grade Celsius.

In vestul tarii vor veni cateva ploi slabe, dar o sa zarim si soarele pe parcursul zilei. Temperaturile, peste cele de ieri, ajung la 16 grade Celsius.

In centrul Romaniei se incalzeste si o fie cam innorat. Doar izolat pot sa cada 2-3 stropi de ploaie, iar in termometre vor fi pana la 19 grade Celsius pe partea vestica a provinciei.

In sud-vestul tarii se anunta innorari si ploi locale prin Oltenia. Vantul va avea intensificari si temperaturile vor fi in crestere. In tinuturile sudice vremea ramane schimbatoare si vantul va mai avea rabufniri. Regimul termic se va mentine ridicat pentru aceasta perioada a anului.

In Bucuresti, vremea se va mentine schimbatoare, dar calda. Vantul se mai inteteste si maxima ajunge la 17 grade.

Temperaturile se mentin ridicate si in zona montana. Norii vor fi numerosi; va ploua slab in Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionati, dar nu este exclus sa cada cativa stropi si in celelalte masive. Pe creste se mai anunta ceva ninsori sau lapovita.

PROGNOZA METEO PENTRU 3 ZILE

Astazi avem atmosfera schimbatoare si neobisnuit de calda. Va ploua slab prin Banat, Crisana si Oltenia, iar vantul va sufla mai tare la munte, in sud si in sud-est. Si maine va fi nefiresc de cald. Vor veni ploi locale in vestul, nord-vestul si sudul tarii, iar vantul va mai avea unele porniri in Muntenia si Dobrogea. Vineri temperaturile ajung la valori normale pentru aceasta data. Domina vremea inchisa; ziua o sa ploua aproape peste tot. Noaptea ploile se retrag spre centru, est si sud-est, iar la munte vor fi mai ales ninsori. Sambata: o zi cam mohorata. Mai vin ceva ploi in estul, sud-estul si centrul tarii; la munte va fi lapovita; iar vantul va avea intensificari in majoritatea zonelor.

In Bucuresti, astazi vremea se va mentine schimbatoare, dar calda. Se inteteste vantul, iar maxima ajunge la 17 grade. Maine temperatura va scadea usor. Norii se aduna treptat iar seara si noaptea, va ploua slab si trecãtor. Vantul o sa mai aiba rabufniri. Vineri se anunta vreme inchisã si ploi temporare. Se mai raceste si vantul va fi activ. Sambata se incalzeste usor, norii vor fi numerosi si va ploua din cind in cind. Vantul ramine activ.

Temperaturile se mentin ridicate si in zona montana. Astazi norii vor fi numerosi; va ploua slab in Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionati, dar nu este exclus sa cada cativa stropi si in celelalte masive. Pe creste se mai anunta ceva ninsori sau lapovita. Maine avem tot vreme calda, desi temperaturile scad usor. Ploile vor uda Carpatii Occidentali, dar apar local si in celelalte masive, iar la altitudini mari vor fi si ninsori cu lapovita. Vineri se mai raceste putin. Vom avea atmosfera inchisa, cu lapovita pe suprafete extinse si ninsori in zonele de creasta. Vreme cam neplacuta se anunta si sambata. O sa ploua in aproape toate masivele; vantul va fi destul de intens, iar pe creste va cadea lapovita sau va ninge.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vremea va fi calda si schimbatoare. Nu lipsesc ploile sau rabufnirile vantului din sudul si sud-vestul tarii
Vremea va fi calda si schimbatoare. Nu lipsesc ploile sau rabufnirile vantului din sudul si sud-vestul tarii

Maximele vor fi de la 10 la 18 grade. In Dobrogea si in Baragan se anunta vreme buna, fara precipitatii si nefiresc de calda.

Temperaturile ajung saptamana asta pana la 17 grade. Cum va fi vremea in urmatoarele zile
Temperaturile ajung saptamana asta pana la 17 grade. Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Temperaturile scad in regiunile intracarpatice, insa avem tot vreme calda pentru aceasta data, mai cu seama in sud si in est. Ploile, indeosebi averse, vor uda jumatatea vestica a tarii, dar apar sporadic si pe partea estica.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.