Vreme foarte caldă pentru luna ianuarie. Unde vor fi 15 grade astăzi

24-01-2021 08:34


Duminică avem încă o zi foarte caldă pentru luna ianuarie. O să plouă în ţinuturile estice, mai vin câţiva stropi şi prin vestul ţării, iar la munte o să fie lapoviţă.

Maximele pornesc de la 4 grade în depresiuni şi vor ajunge pe la 14...15 grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare, cu înnorări şi ploi din când în când. Vântul devine tot mai insistent, iar temperaturile, mult mai ridicate decât ar fi normal la acesta dată, ajung pe la 13...14 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, de dimineaţă este ceață, apar ceva ploi dar zărim puţin şi soarele. Amiază ne-aduce valori de 11...12 grade, mai potrivite pentru luna Martie.

Vreme caldă avem şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile vor urca până la 8...9 grade, cerul va fi destul de înnorat şi o să mai plouă şi aici.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim atmosferă de primăvară, soare cu nori şi câteva reprize de ploaie. Va fi în continuare foarte cald pentru această perioadă şi după prânz se vor atinge 9...10 grade.

Temperaturile se menţin ridicate şi în vestul ţării. E posibil să picure trecător, dar zărim şi soarele pentru scurte momente. Vântul prinde putere, iar după lăsarea nopţii apare lapoviţă.

În Transilvania avem vreme bună deocamdată, temperaturi cu mult peste limitele normale şi în jur de 10 grade în vestul provinciei. Pe la munte va cădea lapoviţă, iar la noapte o să ningă destul de mult.

În Oltenia ne aşteaptă o zi destul de plăcută, cu ceva ceață dimineaţa şi soare, cu nori, mai târziu. Maximele ajung pe la 12 grade, iar după lăsarea nopţii vin ploile.

În sudul ţării o să fie şi duminică foarte cald. Mai apar câţiva nori de ploaie, iar temperaturile urcă până la 14...15 grade în Lunca Dunării.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti ne-aşteaptă încă o zi cu temperaturi de primăvară. Dimineaţa o să mai plouă puţin, apoi se arată soarele şi se ating în jur de 12 grade. La noapte se întorc ploile şi minimă va ajunge pe la 4 grade.

Vremea la munte

 

Vreme caldă găsim şi pe la munte, deşi temperaturile scad faţă de ieri. Pe timpul zilei va cădea lapoviţă, iar peste noapte va ninge, îndeosebi în Carpaţii Meridionali, pe unde se va depune un strat nou de zăpadă. Vântul va sufla din ce în ce mai tare, iar pe creste o să fie viscol.


VIDEO PROTVPLUS.RO