Unde a nins si cum va fi vremea de Craciun. HARTA grosimii stratului de zapada

Ultima actualizare: 26-09-2012 08:57
harta cover

Meteorologii prognozeaza vreme rece pentru ajunul Craciunului si normala din punct de vedere termic in ziua Nasterii Domnului. In articol puteti vedea HARTA grosimii stratului de zapada.

Vineri, cerul va fi variabil, cu innorari ziua in regiunile estice si sud-estice, unde izolat va mai ninge slab. Vantul va avea unele intensificari in Dobrogea, Baragan si Moldova. In restul teritoriului doar trecator vor fi conditii de fulguiala, iar dimineata si noaptea de ceata.

Temperaturile maxime se vor situa, in general, intre -4 si 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -11 si -3 grade, mai scazute in depresiuni.

Sambata vremea va fi usor mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul se va innora treptat in vestul, centrul, nordul tãrii, precum si la munte, unde, mai ales spre seara si noaptea, va ninge slab. In restul teritoriului cerul va fi variabil, dar vor fi conditii de ceatã asociata cu chiciura sau fulguieli. Vantul va sufla slab panã la moderat.

Cum ajungi pe Valea Prahovei sau la Brasov fara sa o iei pe DN1. HARTA trasee si alternative

Temperaturile maxime se vor situa, in general, intre -5 si 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -10 si 0 grade, mai coborate in depresiuni, dar si usor mai ridicate in regiunile vestice.

In ziua de Craciun vremea va fi normala termic pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros ziua in vestul, centrul si nordul tãrii, iar noaptea in centru, sud si est. Va ninge slab in Crisana, Maramures, Transilvania si zona de munte, local in Banat si Moldova si pe arii restranse, mai ales in a doua parte a intervalului, in restul teritoriului. Vantul va sufla slab panã la moderat.

Temperaturile maxime se vor situa intre -4 si 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -10 si 0 grade. In zonele joase izolat va fi ceata, asociatã cu chiciura.

A doua zi de Craciun, cerul va fi temporar noros si vor fi precipitatii slabe, predominant ninsori, pe arii restranse in regiunile nordice si in sudul extrem al tãrii si cu totul izolat in rest. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Temperaturile maxime se vor situa intre -2 si 6 grade, iar cele minime intre -10 si 0 grade. In zonele joase local va fi ceatã, asociatã cu chiciura, mai ales dimineata si noaptea.

Criza, somajul si criminalitatea, temerile noastre de toate zilele. "Harta" pesimismului in Europa

In Bucuresti:

Vineri cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maximãa va fi de 3...4 grade, iar cea minimã se va situa in jurul valorii de -6 grade.

In Ajun cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi de 0...1 grad, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -7 grade. Vor fi conditii de ceata asociata cu chiciura. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

De Craciun, vremea va fi normala termic pentru aceasta data. Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii de ceata dimineata si de ninsoare slaba dupa-amiaza si noaptea. Vantul va sufla slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar cea minimã va fi de -4...-2 grade.

A doua zi de Craciun cerul va fi temporar noros, favorabil trecator fulguielii dimineata, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 3...4 grade, iar cea minima de -5...-3 grade. Indeosebi noaptea, va fi ceata.

Harta grosimii stratului de zapada, vineri la ora 8:30

Vremea la munte

Vineri cerul va fi variabil, cu unele innorari ziua in Carpatii Orientali, unde trecator este posibil sa ninga slab. Vantul va sufla slab pana la moderat. Regimul termic va marca o scadere fata de intervalul anterior. Dimineta si noptea, pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata.

Sambata vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, desi temperatura aerului va creste usor. Cerul se va innora treptat, iar seara si noaptea va ninge pe arii extinse in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali si numai izolat in rest. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Duminica, vor fi innorari, mai ales pe parcursul zilei cand va ninge pe arii extinse in Carpatii Occidentali si Orientali si local in Carpatii Meridionali. Noaptea aria de nebulozitate se retrage catre Muntii Banatului, zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, unde vor mai fi ninsori slabe. Vantul va sufla slab panã la moderat. Valorile termice vor mai creste usor, astfel ca se vor situa in limite normale pentru aceasta perioada.

Luni, cerul va prezenta innorari in nordul Carptatilor Orientali, unde pe arii restranse va ninge. In rest cerul va fi variabil si numai izolat este posibil sa fulguiasca. Vantul va sufla slab panã la moderat. Temperatura aerului va continua sa creasca usor. Pe vai si in depresiuni local va fi ceata, asociata cu chiciura, mai ales dimineata si noaptea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO