Temperaturile scad și se apropie de normalul perioadei. De vineri vin ninsorile

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 09 Ianuarie 2018 08:23
Categorie: Vremea

Marți se mai răceşte puţin. Temperaturile se apropie de normal în sud şi est, pe unde vin şi câţiva stropi de ploaie. Maximele pleacă de la 1 grad în Bucovina şi ajung pe la 15 grade în vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera închisă; s-ar putea să picure sau să burniţeze, iar ceata va persista câteva ore. Temperaturile pierd un grad două faţă de luni.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei: condiţii de ceaţă dimineaţa; mulţi nori şi un pic de soare după prânz. Maximele, la fel ca ieri, se opresc pe la 5 grade. La noapte, se răceşte şi vom avea minime negative, de minus 2, minus 3 grade. În nordul Moldovei şi în Bucovina temperaturile scad. Vom avea maxime de cel mult 3 grade şi minime în jur de minus 5 grade. E posibil să plouă slab, dar vom zări şi soarele pentru scurte momente. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş nu sunt anunţate ploi, dar ceaţa persista câteva ore. Temperaturile, mai scăzute cu vreo 3 grade faţă de ieri, se menţin peste valorile obişnuite. Temperaturile sunt neobişnuit de mari în ţinuturile vestice. Atmosferă va fi schimbătoare, se înteţeşte vântul, iar maximele urcă spre 13 grade.

Vremea se menţine caldă şi în centrul ţării. Ceata domina zonele joase, iar pe la munte s-ar putea să cadă lapoviţa şi să se depună polei. Noaptea va fi mai rece decât ultima, cu minus 6 grade în depresiuni.

În Oltenia găsim vreme cam neplăcută: acum ceaţa, mai tarziuu ploi slabe sau burniţă şi temperaturi în scădere. Se răceşte şi în regiunile sudice, pe unde ieri s-au atins şi 10...11 grade. Vom avea atmosferă închisă, negura dimineaţa, ploi sporadice peste zi.

Ziua în care în România ajung ninsorile puternice și gerul. Anunțul meteorologilor

Şi în Bucureşti se anunţă o zi mohorâtă, cu umezeala ridicată. Vor fi condiţii de burniţa, iar vântul va deveni activ. Temperatura este de 6 grade şi vă rămână la această valoare de-a lungul zilei. Mâine în zori vor fi cam zero grade.

La munte, marți vor fi condiţii de lapoviţă cu polei în Carpaţii Meridionali şi în sudul Orientalilor. Tot pe masivele sudice se porneşte şi vântul, iar temperaturile încep să scadă. În Bucegi şi Făgăraş, la peste 1800 de metri se menţine riscul de avalanşă.

Miercuri tot vreme urâtă, cu ploi locale sau burniţa în sud, est şi centru; lapoviţa şi ninsoare pe la munte. Vântul se înteţeşte în sud şi est, iar presiunea atmosferică va fi în scădere.

Şi joi aşteptăm atmosfera mohorâtă prin sud şi prin est, pe unde mai vin câţiva stropi,
chiar lapoviţă sau ninsoare la deal şi la munte.

De vineri se răceşte, domina atmosfera închisă şi vor fi ceva precipitaţii, de la ploi la ninsori, mai cu seamă în ţinuturile sudice. Minimele coboară sub pragul îngheţului în multe zone.

Temperaturile încep să scadă treptat în toata țara, luni. Prognoza meteo până joi

Temperaturile încep să scadă treptat în toata țara, luni. Prognoza meteo până joi

peisaj de vara

Vreme neobişnuit de caldă pentru această perioadă. Ploile se întorc însă de marți

Temperaturi de iunie în Oltenia. Zonele în care sunt așteptate ploi

Vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de calde în toată țara

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată

Locul din România unde zăpada măsoară 174 de centimetri. Avertismentul meteorologilor

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

ploaie, vremea, prognoza meteo

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni

Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua

Ploaie cu noroi roșiatic, în vestul țării, din cauza prafului saharian. Atenționarea medicilor

Vremea 16 aprilie. Temperaturile rămân predominant ridicate

Vremea 15 aprilie 2018. Temperaturi și mai ridicate astăzi. Când va ploua

Vremea 14 aprilie 2018. Maximele ajung astăzi la 26 de grade C