Temperaturi scăzute, ninsori și precipitații în toată țara. Vremea rea se menține și în următoarele zile

21-03-2018 09:13

Astăzi va ninge în zonele intracarpatice şi în Moldova, iar în regiunile sudice aşteptăm precipitaţii mixte şi polei. La amiază vor fi minus două grade în Bucovina şi 6 grade pe litoral.

În Dobrogea şi Bărăgan, este ceață densă dimineață în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi până la ora 10, iar peste zi avem vreme va fi închisă şi vin precipitaţii mixte. Temperaturile vor creşte şi vor ajunge până la 6 grade Celsius în zona litoralului.

Vreme urâtă găsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Tot până la ora 10 este cod galben de ceaţă densă în judeţele Buzău, Brăila şi Galaţi. Vizibilitatea este mult scăzută şi sunt condiţii de polei.

În timpul zilei vor veni precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, se va încălzi uşor şi maximele termice vor fi pozitive.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi rece şi va ninge cam peste tot. Se încălzeşte uşor faţă de ieri, dar chiar şi aşa temperaturile vor ajunge cu greu la 1 grad cu plus.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă mulţi nori, dar şi scurte perioade cu soare. Va ninge izolat în Maramureş sau va fi puţină lapoviţă şi vântul va avea intensificări.

Până la ora 9 este cod galben de polei pentru zonele joase din judeţul Cluj. Temperaturile vor creşte puţin şi la amiază vor fi cel mult 3 grade Celsius.

În vestul ţării o să avem vreme urâtă şi temperaturi modeste. Vor predomina ninsorile şi în zona de munte va ninge consistent. La amiază, termometrele vor indica două grade Celsius.

În Transilvania, norii vor fi numeroşi şi vor aduce ninsori în majoritatea zonelor. La munte se va depune un strat nou de zăpadă şi vântul se va înteţi pe creşte.

În sud-vestul ţării aşteptăm vreme rea şi temperaturi mult mai scăzute decât ar fi normal. Vor cădea precipitaţii mixte, se va forma polei sau gheţuş, iar la amiază vor fi cel mult 3 grade Celsius.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme închisă, precipitaţii mixte şi polei. Temperaturile vor fi modeste pentru data din calendar. Până la ora 10 este cod galben de ceaţă densă pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov. Vizibilitatea este mult scăzută şi sunt condiții de polei.

În Bucureşti avem o zi urâtă cu lapoviţă, ninsoare şi vor fi condiţii de polei. Este posibil să se depună un strat de zăpadă de 2-5 cm şi vântul va sufla cu viteze de pânã la 35-45 km/h.

În zonele de munte, va ninge pe suprafeţe mari în masivele sud-vestice şi sudice, unde se va depune un strat nou de zăpadă. În rest, ninsorile vor fi locale, vântul va sufla mai tare pe creşte şi se va încălzi uşor.

Şi mâine va fi foarte frig, spre seară se întorc ninsorile şi vântul o să agite atmosfera. Temperaturile se menţin extrem de scăzute: la amiază vor fi în jur de zero grade Celsius.

Vineri se anunţă încă o zi rece cu vânt intens. Norii persistă, va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Sâmbătă se încălzeşte uşor, dar tot rece va fi pentru dată din calendar. Mai apar ceva nori pe cer şi s-ar putea să plouă slab, dar noaptea cerul se degajează, însă spre dimineaţă vor fi condiţii de ceatã.

În zonele de munte, va ninge pe suprafeţe mari în masivele sud-vestice şi sudice, unde se va depune un strat nou de zăpadă. În rest, va ninge local, vântul va sufla mai tare pe creste şi se va încălzi uşor.

Maine se aşteaptă alte ninsori, tot în masivele sud-vestice şi sudice, îndeosebi seara şi noaptea. În vestul Carpaţilor Meridionali şi în sudul Carpaţilor Occidentali se va depune un strat nou de zăpadă şi vântul se va înteţi în Munţii Banatului.

Vineri tot vreme de iarnă: ninsori care vor fi mai consistente în masivele sudice şi sud-estice şi viscol pe creşte, valorile termice mai scad puţin.

Sâmbăta mai e posibil să cadă câţiva fulgi de zăpadă, vântul va fi activ şi temperatura aerului va creşte uşor.


VIDEO PROTVPLUS.RO