Vreme deosebit de rece și ninsori în toată țara, marți. Prognoza meteo până vineri

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem vreme foarte rece, precipitaţii mai ales în în nordul, centrul şi estul şi sud-estul ţării, vânt intens în sud-est, în centru şi la munte şi maxime de la minus 5, la plus 5 grade.

Vedem cum va fi în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim vreme rea, lapoviţă, ploaie şi risc mare de polei. Va fi neobişnuit de frig pentru această dată şi vântul va sufla cu putere, aşa că temperaturile resimţite vor şi mai scăzute.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme de iarnă temperaturi extrem de scăzute şi vânt insistent. Mai întâi se anunţă lapoviţa şi polei, apoi apar ninsorile şi se înteţesc pe timpul nopţii.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim atmosfera închisă şi un frig pătrunzător. Dimineaţă este ger; maximele nu depăşesc minus 4 grade, iar pe înserat şi la noapte se întorc ninsorile.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi ceva mai bine. După o dimineaţă rece, temperaturile cresc şi ajung pe la 6-7 grade. Înnorările persistă, dar nu prea sunt semne de precipitaţii.

Citește și
Zboruri intarziate
Mii de turiști, afectați de vremea rea. Întârzieri de 2-3 ore, pe Aeroportul Henri Coandă
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

În schimb, în vestul ţării o să avem vreme urâtă şi temperaturi foarte modeste. Vin precipitaţii sub toate formele; apare poleiul, iar vântul sufla tare în sudul Banatului. Maximele se opresc pe la 3-4 grade; iar noaptea aduce lapoviţă, ninsoare şi minime în jur de zero grade.

În Transilvania este foarte frig dimineaţa, chiar ger în depresiuni; dar pe timpul zilei temperaturile reuşesc să ajungă la 8-9 grade în vestul provinciei- aici vor fi cele mai ridicate valori din ţară. Precipitaţiile cuprind mai întâi zonele montane; iar peste noapte se extind.

În Oltenia aşteptam vreme rea şi temperaturi mult mai scăzute decât ar fi normal. Va cădea lapoviţă; se va forma polei sau gheţuş; iar pe timpul nopţii vor fi mai mult ninsori. Vântul va avea intensificări şi va spori senzaţia de frig. 

Şi în sud va fi vreme urâtă, cu lapoviţa şi polei; apoi ninsori mai serioase. Şi vântul va agita atmosfera şi vom avea temperaturi cu aproape 15 grade mai scăzute decât în mod obişnuit.

În Bucureşti, ninsorile continuă până la amiază, vântul rămâne destul de activ şi maximă se opreşte pe la 1 grade. Pe seara se împrăştie norii; dar la noapte se face şi mai frig. În centru vor fi minus 6 grade, dar la periferie temperaturile vor coborî şi mai mult.

La munte, o să ningă pe suprafeţe mari şi stratul de zăpadă va creşte. Vântul viscoleşte ninsoarea, în special în zonele de creastă, pe unde ar putea depăşi viteze de 70...80 Km/h. Temperaturile continuă să scadă.

PROGNOZA METEO PÂNĂ VINERI

Astăzi avem vreme foarte rece, precipitaţii în nordul, centrul şi estul şi sud-estul ţării şi vânt intens în sud-est, în centru şi la munte.

Miercuri frigul persista, iar prin vest şi sud-vest pătrunde un nou val de precipitaţii, care va cuprinde treptat majoritatea zonelor. În sud se anunţă lapoviţa şi polei, în rest domina ninsorile.

Joi: tot vreme de iarnă, cu precipitaţii consistente şi vânt intens în jumătatea sudică a ţării. Pe litoral va cădea lapoviţă, în rest vor fi mai mult ninsori.

Vineri norii persistă, dar ninsorile apar sporadic şi vântul mai are unele răbufniri în sud-est. Temperaturile se menţin extrem de scăzute, dimineaţa şi noaptea va fi ger în Moldova şi în depresiuni.

În Bucureşti ninsorile continuă până la amiază, vântul rămâne destul de activ şi maximă se opreşte pe la 1 grade. Pe seara se împrăştie norii, dar la noapte se face şi mai frig. În centru vor fi minus 6 grade, dar la periferie temperaturile vor coborî şi mai mult.

Miercuri avem încă o zi foarte rece, cu cel mult 1-2 în termometre. Spre seară apare din nou lapoviţa şi se poate depune polei.

Joi: se întorc ninsorile şi vântul o să agita atmosferă, iar temperaturile se menţin extrem de scăzute şi rămân sub zero grade chiar şi pe timpul zilei.

Şi vineri va fi foarte frig. Norii persistă, iar dimineaţa mai sunt condiţii de ninsoare şi vântul are intensificări. Maximă se opreşte la 1 grad, iar noaptea se vor inregstra minus 5 grade.

La munte temperaturile continuă să scadă, o să ningă pe suprafeţe destul de mari, iar vântul va viscoli ninsoarea, în special în zonele de creastă.

Miercuri temperaturile cresc uşor, dar rămânem cu vremea rece. O să ningă din când în când, iar vântul o să sufle cu putere la altitudini mari. 

Joi se aşteaptă alte ninsori, mai consistente în masivele sudice şi sud-vestice, pe unde şi vântul rămâne destul de intens.

Vineri tot vreme de iarnă: cer noros, ninsori locale şi temperaturi modeste.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Prognoza meteo pentru următoarele 2 luni. Vreme rece și ploi din belșug
Prognoza meteo pentru următoarele 2 luni. Vreme rece și ploi din belșug

Următoarele două luni vor fi mai reci decât în anii trecuţi şi va ploua din belşug. Meteorologii preconizează, pentru luna mai, peste 60 de litri de apă pe metru pătrat.

Mii de turiști, afectați de vremea rea. Întârzieri de 2-3 ore, pe Aeroportul Henri Coandă
Mii de turiști, afectați de vremea rea. Întârzieri de 2-3 ore, pe Aeroportul Henri Coandă

Vremea rea a aglomerat „Aeroportul Henri Coandă'', unde mii de turişti străini şi români au aşteptat cu orele. Zeci de curse au plecat cu întârziere, iar mulţi s-au temut că vor pierde zborurile de legătură.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.