Temperaturi de primavara in ziua de Craciun: 17 grade Celsius pe 25 decembrie

Ultima actualizare: 26-12-2012 09:25

Duminica, 23 decembrie, ramanem cu vremea rece in sud si in est, pe unde ceata poate persista. In rest vor fi innorari temporare si precipitatii mixte la apropierea serii. Maximele termice se vor situa intre minus 13 si plus 3 grade.

In Dobrogea si in Baragan gasim ceata in orele diminetii, innorari consistente si temperaturi foarte scazute. Va fi foarte frig si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Norii vor fi numerosi, vantul abia va adia si nu este exclus sa zarim soarele pentru scurte momente.

In jumatatea nordica a Moldovei vom tremura zdravan, pentru ca nu scapam de ger nici peste zi. Dimineata vom avea ceata persistenta insotita de chiciura si fulguiele, apoi se va arata soarele. In nordul Transilvaniei si Maramures cerul va fi mai mult noros, iar la apropierea noptii vor cadea precipitatii mixte. Maximele se vor situa in jurul valorii de minus 3 grade.

In vestul tarii temperaturile urca mai mult decat in celelalte zone si ajung la 2, 3 grade in sudul Banatului. Norii raman pe pozitii, iar spre seara si noaptea vor aduce precipitatii mixte. In aceste conditii e posibil sa se formeze polei.

Centrul Romaniei va avea atmosfera insorita, dar foarte rece in zonele depresionare; innorari temporare in rest. In sud-vest cerul ramane acoperit de nori intrega zi, dar nu sunt semne de precipitatii. Maximele, raman modeste si nu vor depasi minus 2 grade.

In sudul tarii se anunta inca o zi rece. Ceata matinala se va risipi cu greu si va fi insotita de chiciura si poate cateva fulguieli.

In Bucuresti va fi foarte frig, duminica, 23 decembrie. Maxima se va opri la minus 4 grade, in conditii de cer noros si vant slab. Peste noapte e posibil sa apara ceata si chiciura, iar temperatura va cobori pana la minus 8 grade Celsius.

La munte: tot vreme rece, geroasa dimineata si noaptea. Ninsorile apar la apropierea noptii in Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor si pe zone mai restranse in Meridionali. Vantul nu exagereaza, iar pe vai si in depresiuni isi fac aparitia ceata si
chiciura. Temperaturile cresc usor in masivele vestice.

Luni, 24 decembrie, ramanem cu vremea rece in depresiuni si in nordul Moldovei. In celelalte regiuni temperaturile incep sa creasca. In zonele joase vom avea ceata persistenta insotita de chiciura; in rest pot sa apara precipitatii slabe mixte.

Marti, 25 decembrie, incalzirea vremii continua, indeosebi in vestul tarii, la deal si la munte, pe atmosfera va fi insorita. In sudul Banatului se vor inregistra chiar si 17 grade.

Miercuri, 26 decembrie, norii se-aduna spre seara in jumatatea vestica, pe unde va ploua. Vremea va fi calda pentru acesta perioada, cu maxime cuprinse intre 4 si 14 grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO