Temperaturi de peste 20 de grade în primele zile din martie. Cum va fi vremea la București


Ultimul update: Sambata 29 Februarie 2020 09:28
Data publicarii: Sambata 29 Februarie 2020 09:07
Categorie: Vremea

Sâmbătă se îndreaptă vremea şi doar prin sud-est mai vin câţiva stropi de ploaie, iar dimineaţa s-ar putea să fulguiască în zona Carpaţilor de Curbura.

Maximele pleacă de la 3 grade în depresiuni şi ating 13 grade în ţinuturile sudice.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera este schimbătoare, e posibil să picure trecător, iar temperaturile se menţin peste limitele normale şi ajung pe la 10...11 grade. Cerul se degajează pe timpul nopţii, iar spre dimineaţă se lasa ceaţă.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei nu sunt semne de ploaie şi se face un pic mai cald decât vineri. Pe la amiază se vor atinge în jur de 11...12 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii se risipesc şi o să avem o zi însorită, cu temperaturi puţin mai ridicate decât ar fi normal la acesta dată. Maximele ajung pe la 10 grade, însă la noapte se răceşte şi temperaturile coboară sub pragul îngheţului.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş sunt condiţii de ceaţă la începutul zilei, însă mai târziu se arată soarele şi vom avea o amiază plăcută, cu maxime în jur de 6...7 grade. La noapte, se înnorează din nou.

În ţinuturile vestice, prindem vreme frumoasă, deşi acum, dimineaţa e posibil să apară ceaţă. Vântul se menţine activ, temperaturile cresc faţă de ziua trecută, iar la noapte încep să se adune norii.

Şi în zona Transilvaniei se îndreaptă vremea, norii se risipesc, atmosfera devine plăcută şi doar pe crestele montane vântul mai are unele intensificări. La noapte se răceşte, iar în depresiuni se vor atinge MINUS 10 grade.

În Oltenia ne-aşteaptă o zi frumoasă, cu cer mai mult senin şi temperaturi în creştere. Pe la amiază se vor înregistra în jur de 11 grade, însă la noaptea e posibil să apară ceaţă.

În ţinuturile sudice se mai aduna norii şi s-ar putea să picure în estul Munteniei.. În ansamblu avem vreme bună şi temperaturi uşor mai ridicate decât ieri.

În Bucureşti urmează o zi destul de plăcută, deşi se mai înnorează din când în când. Presiune atmosferică va creşte, iar maximă va ajunge pe la 11...12 grade..

La munte, acum, dimineaţă mai sunt ceva fulguielii prin masivele sudice. Mai târziu prindem soare şi vreme frumoasă , dar prin staţiuni temperaturile rămân modeste.


Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

Prima zi din martie ne-aduce temperaturi ridicate pentru această dată şi vreme frumoasă, în ansamblu. Doar prin nord sunt ceva condiţii de ploaie, însă noaptea următoare aduce un nou val de ploi în jumătatea vestică a ţării.

Luni, 2 martie, se face şi mai cald, se ating şi 19-20 de grade, dar o să avem şi ceva averse prin vest, centru şi nord. La munte vine lapoviţă; în rest avem vreme plăcută.

Marţi se ating şi 22 de grade, sunt valori de aprilie, şi domina vremea frumoasă. Pe seara aşteptam noi serii de averse prin vestul şi sud-vestul ţării.

VIDEO PROTVPLUS.RO