Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri, atmosfera va fi plăcută în vestul ţării dar în rest vor fi înnorări. Aşteptăm ninsori la munte, lapoviţă şi ninsoare în Moldova, în estul şi sudul Transilvaniei, iar în sud şi sud-est o să plouă.

Joi scăpăm de precipitaţii, dar avem vreme rece, cu nori şi ceață dimineaţa în sudul, estul şi centrul ţării. În noaptea de joi spre vineri, în depresiuni se vor atinge - 17 grade.

Şi vineri o să fie frig. Norii se înmulţesc şi vor aduce ploi slabe prin vest, nord-vest, va fi lapoviţa în centru şi nord-est iar la munte va ninge. Pe şosele poate să apară poleiul.

Sâmbătă se încălzeşte peste tot însă dimineaţa va fi rece în jumãtatea de sud-est a ţării. Precipitaţiile vin în regiunile intracarpatice şi pe spaţii mici în rest. La munte va fi gheţuş iar poleiul apare mai ales în Moldova şi în Transilvania.

Vremea în fiecare regiune

Citește și
Vreme rea
Vremea 4 decembrie 2018. Zonele în care va ploua
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme închisă. Vor predomina ploile însă trecător pot să fie şi precipitaţii sub formă de lapoviţa şi ninsoare iar în aceste condiţii poate să apară poleiul. Temperaturile vor ajunge până la 4 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vor fi înnorări şi aşteptăm precipitaţii în special în zonele mai înalte. Vântul va avea intensificări şi maximele termice cresc faţă de ziua trecută.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, găsim mulţi nori şi lapoviţă, iar la munte va ninge. Vântul devine insistent şi va fi viscol la munte. Se încălzeşte şi temperaturile vor depăşi uşor pragul îngheţului.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera va fi însorită, scad temperaturile şi la amiază vor fi cel mult 5 grade Celsius.

Şi în vestul ţării, vremea va fi plăcută cu cer curat şi maxime termice de până la 7 grade Celsius.

În ţinuturile centrale se anunţă mulţi nori, dar zărim şi soarele îndeosebi în vestul provinciei. În partea estică, aşteptam precipitaţii mixte iar la munte ninsori. Temperaturile scad chiar şi cu 5 grade faţă de ziua trecută.

În zonele de munte din judeţele Covasna şi Harghita, este cod galben de polei până la ora 9.

În sud-vestul ţării, vremea se îmbunează, apare soarele şi doar în regiunile estice mai sunt anunţate înnorări şi câteva ploi slabe. Se încălzeşte semnificativ şi la amiază vor fi până la 8 grade Celsius.

În sudul ţării, găsim vreme închisă şi o să plouă. Trecător pot să fie şi precipitaţii sub formă de lapoviţa şi ninsoare. Maximele termice vor ajunge până la 6 grade în zonele deluroase.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, vom avea şi miercuri o zi rece, cu ploi slabe şi poate să apară poleiul. La amiază vor fi în jur de 2 grade Celsius.

Ziua de joi începe cu ceață şi nori de joasă altitudine; apoi se arată soarele şi maximă urca până la 3 grade. În noaptea de joi spre vineri va fi din nou foarte frig: minimă va ajunge la - 7 grade.

Şi vineri o să avem atmosferă schimbătoare şi rece. Termometrele vor indica în jur de 2 grade Celsius.

Sâmbătă se încălzeşte însă dimineaţa va fi rece. Norii vor fi numeroşi însă doar pe timpul nopţii s-ar putea să picure. Maximă va fi de 5 grade, iar minimă de minus 1 grad Celsius.

Vremea la munte

La munte, miercuri, se anunţă vreme bună în Carpaţii Occidentali, dar în rest norii vor fi numeroşi şi va ninge. La noapte, ninsorile se restrâng, cerul se va degaja, însã vremea va fi deosebit de rece şi se va semnala gheţuş sau polei.

Joi prindem o zi însorită, dar rece, cu vânt intens în zonele de creastă.

Vineri, cerul se umple de nori şi o să ningă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, temperaturile încep să crească în Munţii Apuseni.

Sâmbătă se încălzeşte în toate masivele, vor predomina ninsorile şi se va produce polei. Vântul va prinde putere la altitudini mari.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători

De Crăciun, zăpadă consistentă va fi doar în zonele de munte, deal și în nordul țării, arată estimările meteo. Iar în ultimele zile din an ar putea fi mai călduroase în majoritatea zonelor din țară.

Vremea 4 decembrie 2018. Zonele în care va ploua
Vremea 4 decembrie 2018. Zonele în care va ploua

Marți avem o zi cam mohorâtă, cu ploi prin vest, nord şi centru, lapoviţă în zonele de munte şi maxime de la minus 3 la 11 grade.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.