Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători


Ultimul update: Marti 04 Decembrie 2018 19:29
Data publicarii: Marti 04 Decembrie 2018 14:04
Categorie: Vremea

De Crăciun, zăpadă consistentă va fi doar în zonele de munte, deal și în nordul țării, arată estimările meteo. Iar în ultimele zile din an ar putea fi mai călduroase în majoritatea zonelor din țară.

Așa că șansele să ne confruntăm cu ger și viscol sunt reduse, mai ales în zonele de câmpie, inclusiv în Capitală.

Cu o săptămână înainte de Crăciun, temperaturile medii în ţară se vor situa în jurul limitei de îngheţ, mai scăzute în zonele de munte. Cel mai cald va fi în vest, iar cel mai frig va fi în nord-est.

Precipitaţiile vor fi normale pentru această perioadă. Cel mai mult va ninge în Carpaţii Occidentali, unde ar putea cădea şi 15 centimetri de zăpadă proaspătă, în timp ce în zona Maramureşului va ninge mai puţin.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: "Se pare că în perioada sărbătorilor ar putea fi o vreme uşor mai caldă decât cea normală a perioadei, mai caldă mă refer la partea de vest şi nord-vest, iar precipitaţiile să fie apropiate de normal. Dacă ne raportăm la normele din perioada sărbătorilor ar trebui să fie maxime cuprinse între -6 şi 2 grade, minime -11 şi 0 grade.”

Aşadar, de sărbători, sunt şanse să se încălzească şi mai mult în vestul ţării şi în Transilvania. Pe Valea Prahovei sunt estimate în medie, temperaturi de -2 grade, ca în toate regiunile de munte. Sunt aşteptate ninsori în zona Banatului, în Apuseni şi pe Valea Prahovei.

În Capitală, am putea avea un Crăciun cu vreme mai caldă decât la începutul acestei luni. E posibil să nu avem parte nici măcar de o fulguială, iar temperaturile să urce până la +4 grade ziua. Va fi soare, dar pot apărea şi episoare cu ploaie.

Înainte de Crăciun, stratul de zăpada va fi consistent doar la munte, între 20 şi 40 de cm şi local în Moldova, în special în zona Iaşiului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Câteva ore de ninsoare au blocat Bucureștiul. Oamenii au înghețat în stațiile RATB
Imagini după primul cod de ninsoare în București
Coadă uriaşă la vulcanizare, după venirea iernii.
VIDEO PROTVPLUS.RO