Schimbări bruşte de temperatură şi ploi zgomotoase. Ce se întâmplă cu vremea în România


Ultimul update: Sambata 13 Iulie 2019 11:20
Data publicarii: Sambata 13 Iulie 2019 09:21
Categorie: Vremea

Se mai încălzeşte; temperaturile ajung pe la 30 de grade în Lunca Dunării, iar prin sudul şi estul ţării prindem vreme frumoasă. În rest, dupa-amiaza ne aduce ploi zgomotoase şi consistente.

In Dobrogea şi Bărăgan va domina atmosfera însorită; e puţin proabil să plouă, iar vântul va fi mai insistent la malul mării. Se face mai cald decât vineri, maximele se apropie de 30 de grade, dar pe litoral găsim valori mai modeste, în jur de 25 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem atmosferă plăcută, soare, câţiva nori şi temperaturi în creştere. Nu prea sunt semne de ploaie, iar pe la amiază se ating frecvent 27, 28 de grade.

Vreme bună găsim şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Maximele, mai ridicate decât vineri, ajung la 27...28 de grade, însă dimineaţa este destul de răcoare.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se adună norii şi vor aduce ploi zgomotoase, destul de consistente. Temperaturile rămân modeste, iar ploile continuă şi pe timpul nopţii.

Şi în ţinuturile vestice, atmosfera devine instabilă după prânz. Se anunţă averse zdravene, cu fenomene electrice şi răbufniri de vânt. Se vor strânge cantităţi insemante de apă şi s-ar putea să cadă grindină. Regimul termic va fi unul potrivit pentru luna MAI.

În Transilvania ploile apar mai întâi în zonele de munte, iar la apropierea serii, instabilitatea creşte şi vin averse serioase, pot fi şi fenomene agresive. Temperaturile, un pic mai ridicate decât ieri, ajung pe la 24...25 de grade.

Se încălzeşte şi în zona Olteniei, dar spre seară şi la noapte o să plouă şi aici, în special în vestul provinciei. Vor fi tot averse, cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului.

În ţinuturile sudice prindem vreme frumoasă; se face mai cald decât ieri, iar prin Lunca Dunării se ating în jur de 30 de grade. La noapte s-ar putea să apară câţiva nori de ploaie.

Şi în Bucureşti ne aşteaptă o zi însorită şi mai caldă decât vineri. Maxima ajunge pe la 29 de grade; vântul va fi activ, iar nivelul presiunii atmosferice mai scade puţin. După lăsarea nopţii, vor fi condiţii de averse.

La munte se încălzeşte uşor în Carpaţii Meridionali şi în Orientali, dar instabilitatea sporeşte cu fiecare oră şi apar aversele. Ziua, ploile vin local în majoritatea masivelor, iar la noapte o să plouă în Munţii Apuseni, Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Pe litoral găsim vreme frumoasă. Temperaturile mai cresc puţin, norii apar din când în când, dar şansele de ploaie vor fi scăzute. Maximele din staţiuni vor fi în jur de 25 de grade, iar apa mării va fi în continuare rece.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Sambata avem temperaturi mai mari decât vineri, iar prin sudul şi estul ţării prindem vreme frumoasă. 

Duminica se anunţă vreme cam neplăcută. Ploile vin în mai multe reprize şi apar cam peste tot. Vor fi torenţiale, cu fenomene violente. Într-un timp foarte scurt, se pot aduna chiar şi 35 litri de apă pe metru pătrat la deal, la munte şi în sudul ţării.

Luni o să avem vreme rece pentu mijlocul lunii Iulie. Ploile se mută în est, sud-est, centru şi în zonele mai înalte. Se mai pot acumula cantităţi mari de apă, dar în jumătatea vestică va fi vreme mai bună. Vântul va sufla mai tare la munte şi în sud-vest.

De marţi vremea se îndreaptă, însă nu scăpăm cu totul de ploi. Apar sporadic în est, sud-est şi la munte. Vântul continua să sufle cu putere în Munţii Banatului, iar temperaturile cresc cu câteva grade bune.

Tags: meteo, vremea, prognoza,

Vremea se răcește. Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele 3 zile
Vremea se răcește. Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele 3 zile
Imagini apocaliptice în Italia: grindină cât portocala, zeci de răniți, mașini distruse
Imagini apocaliptice în Italia: grindină cât portocala, zeci de răniți, mașini distruse
Temperaturile se mențin sub normalul perioadei. Vor fi ploi spre seară
Temperaturile se mențin sub normalul perioadei. Vor fi ploi spre seară
VIDEO PROTVPLUS.RO
Val istoric de caniculă istorică. Măsurile extreme la care au recurs orașele europene
Un nou val de caniculă lovește România. Temperaturile au ajuns la 37 de grade la umbră
ANM a emis o informare de disconfort termic accentuat pentru următoarele zile
Caniculă şi un aer greu de respirat în vest. Cum va fi vremea în restul țării
Temperaturi la pragul caniculei în Vest. Atmosfera devine înăbușitoare de miercuri
Vremea va fi călduroasă. Ce temperaturi anunță meteorologii
Temperaturile continuă să crească. De săptămâna viitoare se instalează canicula
Vreme ploioasa
Vânt și posibile averse în unele regiuni, sâmbătă. Prognoza pentru următoarele zile
Vremea se răceşte considerabil şi se adună nori de ploaie. Cum va fi în weekend
Vremea de Sfântă Mărie. Regiunile în care temperaturile scad
Prognoza specială ANM pentru București. Când se schimbă vremea
ANM: Ploi torențiale, grindină și vijelii, până vineri dimineață. Regiunile vizate
Vremea 14 august 2019. Vin vijelii, ploi torenţiale şi grindină în aproape toată ţara