Schimbare radicală a vremii. Zonele în care va ninge viscolit

Ultima actualizare: 05-02-2020 09:15

Miercuri va ninge la munte și în Bucovina în rest vor fi ploi și lapoviță, iar seara o să ningă viscolit și în sudul Moldovei, în Dobrogea și în Muntenia.

Maximele vor fi cuprinse între minus un grad în depresiuni și nouă grade în regiunile sudice și pe litoral.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan atmosfera va fi închisă și vin ploi în mai multe reprize, dar spre seară și noaptea o să ningă. Maximele termice, în scădere față de marți, vor ajunge până la nouă grade Celsius, la malul mării.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, în prima parte a zilei o să fie ploi și lapoviță și s-ar putea să apară poleiul. Seara încep ninsorile, vântul va avea intensificări, iar temperaturile scad cu cinci, șase grade față de marți.

Se răcește și în nordul Moldovei și în Bucovina. Norii vor fi numeroși și vor aduce ninsori pe suprafețe mari. Vântul va viscoli ninsoarea și în aceste condiții vizibilitatea va scădea foarte mult.

Norii vor fi numeroși și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Pe aici apar precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar temperaturile urcă spre trei, patru grade Celsius.

Vremea va fi neplăcută și în ținuturile vestice. Așteptăm precipitații mixte, iar spre seară vântul va prinde putere și poate să atingă viteze de 55...60 km/h. Marți la Timișoara au fost 11 grade, însă miercuri se răcește și vor fi cel mult cinci grade Celsius.

În centrul României se anunță înnorări și vor predomina ninsorile. La munte, vântul va viscoli ninsoarea cu viteze ce vor depăși 100 km/h, dar se va înteți și în rest, însă, la viteze mai reduse. Mai scad temperaturile și vor fi cel mult șase grade Celsius la Brașov.

În Oltenia o să plouă mai consistent în zonele înalte, iar termometrele vor indica valori de opt, nouă grade Celsius.

În ținuturile sudice, găsim mulți nori și precipitații: ploi în prima parte a zilei, dar spre seară și noaptea o să ningă și vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de până la 70 km/h. Maximele termice vor ajunge până la nouă grade în Lunca Dunării.

București


În București miercuri se rãceste și maxima va ajunge pe la cinci grade. Pe timpul zilei vin ploi, însă seara ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul va atinge la rafală viteze de 50 km/h și va spori senzația de frig.

La munte


La munte se anunță înnorări, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va viscoli ninsoarea cu viteze de 100 km/h și în aceste condiții vizibilitatea va scădea foarte mult. Se răcește, iar la noapte vremea va deveni geroasă în majoritatea masivelor.

 

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile


Joi se face mai rece. Pe timpul zilei se anunță ninsori în sud-est, iar spre seară și în noaptea următoare, ninsorile se vor extinde în nord, centru și est.

Vineri se anunță precipitații slabe în majoritatea zonelor țării: ninsori la munte și lapoviță în rest.

Sâmbătă se înseninează, însă dimineața și noaptea va fi ger în nord și în centru, iar vântul va sufla mai tare pe crestele montane și în estul țării.

București
 

Joi vremea se îndreaptă, apare soarele, însă vântul va mai avea unele porniri.

Vineri mai vin ceva precipitații slabe, mixte, iar maxima se oprește tot pe la cinci grade.

Sâmbătă așteptăm vreme bună, se înseninează și vântul va fi activ. Se încălzește ușor se ating șapte grade pe timpul zilei și minus șapte grade noaptea.

La munte
 

Joi se face și mai frig. Domină atmosfera închisă. Mai apar ceva ninsori spre seară în masivele nordice apoi și în rest. Vântul va spulbera zăpada depusă, îndeosebi pe creste.

Vineri se anunță o zi rece, cu fulguieli trecătoare mai ales în prima parte a zilei.

Sâmbătă vremea se îmbunează, cerul va fi mai mult senin, dar în orele dimineții și din nou pe timpul nopții va fi ger. Vântul va avea unele porniri pe crestele Carpaților Meridionali.

Pe
Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO