Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Meteorologii anunta ploi dar si temperaturi de pana la 16 grade

vremea

 Prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie pentru perioada 13 - 26 martie 2017 arata ploi la nivelul intregii tari, dar vor exista si intervale in care temperaturile vor ajunge la 15-16 grade Celsius.

In Banat, in prima saptamana, regimul termic nu va avea variatii semnificative, astfel incat temperaturile diurne se vor situa, in medie, in jurul a 12 grade, iar cele nocturne se vor incadra, in general, intre un grad si 3 grade. In intervalul 18 - 20 martie valorile de temperatura vor creste spre o medie de 15 - 16 grade ziua si aproximativ 5 grade noaptea, valori in jurul carora se vor mentine pana pe 24 martie. In ultimele zile ale prognozei, se va manifesta o tendinta de usoara racire, iar mediile termice vor scadea cu doua-trei grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata la inceputul primei saptamani de prognoza si, din nou, in intervalul 19 - 25 martie.

Pentru zona Crisanei, intre 13 si 17 martie, media regionala a temperaturilor diurne se va mentine relativ constanta, in jurul unei valori de 11 grade. Ulterior, regimul termic va marca o crestere, iar media maximelor va fi de 14 - 15 grade in intervalul 18 - 23 martie, pentru ca, in ultimele zile ale celor doua saptamani de prognoza, sa scada din nou spre aproximativ 12 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, caracterizata printr-o medie de zero - un grad, pana pe 18 martie, apoi vor creste spre aproximativ 4 grade in intervalul 20 - 24 martie si la finalul intervalului de prognoza vor scadea usor, cu unu - doua grade. In prima saptamana a intervalului de prognoza, doar la inceput va ploua slab, dupa care probabilitatea pentru precipitatii va deveni redusa. In a doua saptamana se vor semnala zilnic ploi pe arii relativ extinse.

In Transilvania, in primele 4 - 5 zile ale intervalului de prognoza, valorile termice se vor mentine relativ constante, atat ziua, cat si noaptea si se vor situa in jurul unor medii de 9 grade la temperaturile maxime si zero grade la cele minime. Intre 18 si 22 martie vremea se va incalzi usor, iar media temperaturilor diurne va atinge 15 grade, pentru ca ulterior, pana la finalul celor doua saptamani, sa scada din nou spre 10 grade. In ceea ce priveste temperaturile nocturne, acestea se vor situa intre -4 si -2 grade in perioada 17 - 19 martie, iar apoi vor creste usor, spre medii de zero - doua grade, ce se vor mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Vor fi precipitatii slabe, pe arii restranse, intre 12 si 16 martie, dar dupa data de 19 martie acestea se vor semnala zilnic, la nivel local, iar cantitatile de apa pot fi, izolat, moderate.

Prognoza de specialitate releva ca, in Maramures, in primele patru zile ale prognozei, regimul termic se va mentine constant si se va caracteriza prin valori medii la scara intregii regiuni de 9 - 10 grade ziua si intre -1 si un grad Celsius, noaptea. Ulterior, o usoara incalzire a vremii va determina cresterea mediilor termice spre 14 grade la temperaturile maxime si 4 grade la temperaturile minime, pe 22 - 23 martie. In ultimele zile de prognoza, valorile termice vor scadea cu pana la 3 grade si se vor inregistra medii de 11, respectiv un grad Celsius. Vor fi precipitatii in fiecare zi a intervalului 19 - 25 martie, iar pe 19 si 22 martie acestea se vor semnala pe arii mai extinse si pot fi moderate cantitativ. In restul intervalului, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa.

Citește și
vremea - mohorat
Cod galben de inundatii pentru nordul Moldovei. In rest, zi mohorata cu temperaturi modeste, ceata si ceva precipitatii
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

In Moldova, in prima saptamana de prognoza, vremea se va incalzi treptat, astfel incat maximele diurne vor creste de la valori medii de 7 grade la inceputul intervalului spre 14 grade in ziua de 19 martie. Dupa aceasta data, vor fi usoare variatii in ceea ce priveste regimul termic diurn, valorile de temperatura situandu-se, in medie, in jurul valorii de 13 grade. Minimele nocturne se vor situa in jurul normelor climatologice pe tot parcursul celor doua saptamani si doar in noptile de 16 spre 17, respectiv 17 spre 18 martie, valorile termice, cuprinse intre -2 si 0 grade, vor fi mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada. Aproape in fiecare zi se vor semnala precipitatii, dar pe arii relativ restranse si, in general, slabe cantitativ.

In Dobrogea, pana in 19 martie, vremea va fi normala din punct de vedere termic, cu valori maxime ce se vor incadra, in medie, intre 8 si 12 grade. Variatiile de temperatura, de la o zi la alta, vor fi nesemnificative, urmand ca temperaturile maxime sa se situeze in jurul a 12 grade pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, caracterizand o vreme calda. Regimul termic nocturn va marca o scadere, de la valori, in medie regionala, de 5 grade la inceputul primei saptamani, pana spre un grad, in noaptea de 17 spre 18 martie. Dupa aceasta data, temperaturile minimele vor creste si vor ajunge din nou la valori de 5 - 6 grade. Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar acestea vor fi mai importante cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse doar la inceputul primei saptamani.

In Muntenia, vremea se va incalzi, astfel incat se vor inregistra temperaturi diurne situate, in medie, de la 10 grade in prima zi pana la 15 grade la sfarsitul primei saptamani a intervalului de prognoza. Din data de 19 martie, regimul termic nu va mai avea variatii importante, media regionala ale temperaturilor maxime urmand a se situa intre 13 si 16 grade. Valorile minime nocturne vor fi cuprinse, in medie, intre doua si patru grade, cu exceptia intervalului 17 - 19 martie, cand acestea vor marca o scadere, iar in noaptea de 17 spre 18 martie se vor consemna valori usor negative, de -1 grad, in medie. Local si temporar va ploua, mai insemnat cantitativ in prima zi a intervalului, dar posibil si spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza.

In regiunea Olteniei, valorile termice diurne vor avea usoare variatii de la o zi la alta, dar se vor situa aproape pe tot parcursul intervalului de prognoza, intre 11 si 16 grade, cu cea mai ridicata valoare in ziua de 21 martie. Regimul termic nocturn va marca o scadere usoara la inceputul primei saptamani, care se va concretiza prin valori de temperatura de la 3 grade in primele nopti, spre -1 grad, in medie, in noaptea de 17 spre 18 martie. Dupa aceasta data, minimele termice vor creste si se vor mentine in jurul a 3 - 4 grade pana la finalul perioadei de prognoza. Va ploua local, dar in general slab cantitativ, la inceputul intervalului de prognoza si, din nou, intre 22 si 26 martie. In rest, probabilitatea pentru precipitatii va fi destul de redusa.

La munte, regimul termic nu va avea variatii importante pe parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza si va fi caracterizat de valori diurne cuprinse, in medie, intre doua si patru grade, posibil mai ridicate in intervalul 21 - 23 martie, spre 5 - 6 grade. Temperaturile nocturne vor fi exclusiv negative si vor avea valori medii situate in jurul a -5 grade pana pe data de 18 martie, apoi vor marca o crestere si se vor situa intre -4 si -2 grade, in intervalul 19 - 26 martie. Vor fi precipitatii la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoza, iar dupa data de 19 martie vor fi posibile cantitati de apa mai importante.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Vreme ploioasa in sud si sud-est, cu ninsori la munte si ceva soare in nord-vest. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile
Vreme ploioasa in sud si sud-est, cu ninsori la munte si ceva soare in nord-vest. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Astazi ploile vor veni mai ales in sudul si sud-estul tarii. La munte o sa mai ninga, iar in nord-vest iese soarele. Maximele termice vor fi de la 5 la 14 garde.

Cod galben de inundatii pentru nordul Moldovei. In rest, zi mohorata cu temperaturi modeste, ceata si ceva precipitatii
Cod galben de inundatii pentru nordul Moldovei. In rest, zi mohorata cu temperaturi modeste, ceata si ceva precipitatii

Astazi vremea se mentine urata, cu ploi temporare. Soarele va aparea destul de rar si vantul va fi mai activ in tinuturile estice. Maximele vor fi de la 3 la 13 grade, cam la fel cu cele de ieri.

Temperaturile scad si vom avea parte de ploi pe suprafete mari in vestul si nord-vestul tarii. Prognoza pe urmatoarele zile
Temperaturile scad si vom avea parte de ploi pe suprafete mari in vestul si nord-vestul tarii. Prognoza pe urmatoarele zile

Vremea este tot calda si joi, desi temperaturile scad fata de zilele trecute. Dimineata va ploua pe suprafete mari in vestul si nord-vestul tarii; e posibil sa picure si prin centru, iar maximele se vor situa intre 8 si 18 grade.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.