COD PORTOCALIU de ploi in 6 judete din Nord-Estul tarii, pana miercuri dimineata. Cod galben in alte zeci de judete

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00
cod portocaliu

Judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau vor fi, pana miercuri dimineata, sub avertizare cod portocaliu de ploi, iar alte 31 de judete au fost avertizate cu cod galben, cantitatile de apa depasind 50 de litri pe metru patrat.

Avertizarea cod portocaliu emisa de Administratia Nationala de Meteorologie este valabila de marti, ora 14.00, pana miercuri, la ora 11.00, in cele sase judete din nord-estul tarii fiind posibil sa se cumuleze cantitati de apa de peste 60 - 70 de litri pe metru patrat.

Bucurestiul si 31 de judete sunt marti, de la ora 10.00 pana la 23.00, sub avertizare cod galben. In zonele montane, precum si in Moldova, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Transilvaniei si a Maramuresului vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuate, ploi torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 de litri pe metru patrat si local 50 de litri pe metru patrat, cu precadere in zona montana.

Codul galben se va restrange, de marti noapte, in judetele Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi, Buzau, Vrancea, Galati, Covasna, Brasov, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud, Maramures, Sibiu, Arges, Dambovita si Prahova.

Cele 18 judete din estul si sud-estul tarii vor ramane sub avertizare cod galben pana miercuri, la ora 11.00. In Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum si in zona Carpatilor Orientali si local a Carpatilor Meridionali vor fi averse torentiale, descarcari electrice si intensificari de vant, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat 45 - 50 de litri pe metru patrat.

 

Coduri portocalii de furtuna pentru mai multe judete, marti dupa-amiaza

 

Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti dupa-amiaza doua atentionari nowcasting Cod portocaliu de furtuna pentru judetele Valcea si Arges, valabile pana in jurul orei 16:00.

Potrivit meteorologilor, local, in judetul Valcea, indeosebi in zona delimitata de localitatile Milcoiu, Budesti, Tomsani, Berbesti, Sinesti, Rosiile, Tetoiu, Fartatesti, Stanesti, Valea Mare, Dragasani si Galicea, pana la ora 15,15, se vor semnala averse ce vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descarcari electrice (in zona, in ultimele ore s-au cumulat cantitati de apa de 35-40 l/mp).

De asemenea, pana la ora 16,00, in partea vestica a judetului Arges, zona delimitata de localitatile Moraresti, Cotmeana, Babana, Vedea, Albota, Martesti, Cerbu, Costesti se vor semnala averse care vor cumula 35-40 l/mp, grindina de mici dimensiuni, intensificari de scurta durata ale vantului (in zona respectiva in ultima ora in zona respectiva s-au cumulat cantitati de apa in jur de 30 l/mp).

Cod portocaliu a fost emis si pentru partea estica a judetului Dambovita, intre orele 13:10 si 15:00, dar si pentru zona de muinte din estul judetului Maramures, in intervalul 14:45 – 15:45.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO