Vremea se incalzeste, dar se instaleaza si codul galben de lapovita si polei. Cand revin gerul si ninsorile

×
Codul embed a fost copiat

Vremea s-a incalzit, dar acum au aparut probleme din cauza poleiului. Atentionarea cod galben de lapovita si polei este valabila pana la ora 12 si vizeaza vestul, nordul si centrul tarii.

Sambata, lapovita si poleiul ar putea sa apara si in sudul si estul tarii, in special la inceputul zilei. Meteorologii mai anunta ceva ninsori in zonele montane, pe unde vantul se va mentine intens si o sa viscoleasca sau o sa spulbere zapada.

Sambata, in regiunile intracarpatice asteptam vreme inchisa si precipitatii slabe, sub forma de lapovita si ninsoare.

Dimineata apare putina lapovita si in sud si in est: mai tarziu pe aici zarim trecator soarele. Mare atentie, pe sosele se poate depune polei.

In zonele montane va ninge, iar vantul va mai avea unele porniri si va viscoli ninsoarea. Vom avea temperaturi destul de apropiate de valorile normale pentru aceasta data.

Citește și
vreme
Cod galben de polei in 31 de judete si ninsori viscolite la munte. Prognoza meteo pentru weekend
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Dupa pranz termometrele vor indica de la minus 1 grad in depresiuni, pana la 8 grade in Dobrogea.

Vedem ce se intampla in fiecare regiune a tarii si incepem din Dobrogea si Baragan.

Aici norii vor fi numerosi si vor aduce cateva ploi slabe sau lapovita, indeosebi la inceputul zilei. Vantul ramane destul de activ, iar temperaturile mai cresc un pic fata de vineri. Pe litoral se vor inregistra cele mai ridicate valori, de pina la 8 grade Celsius.

Pana la ora 10 si jumatate, in judetul Tulcea este cod galben de vint intens: vor fi rafale de peste 55 - 70 km/h.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei este cam innorat acum dimineata, cand ar putea sa ploua slab si vor fi conditii de polei. Mai tarziu zarim un pic si soarele, iar temperaturile, peste cele de ieri, ajung pe la 3 grade Celsius.

In jumatatea nordica a Moldovei, gasim vreme destul de buna. Norii se risipesc treptat; sansele de precipitatii sunt foarte reduse si se incalzeste simtitor. La pranz termometrele vor indica pana la 4...5 grade. Noaptea e posibil sa apara ceata si chiciura.

In nordul Transilvaniei si in Maramures cerul ramane acoperit de nori si vin precipitatii slabe, sub forma de lapovita si ninsoare. Se mentin conditiile de polei, iar maximele se opresc pe la 1...2 grade. La noapte va fi mai frig decat in noaptea trecuta: temperaturile vor cobori pana la minus 7 grade si vor cadea ninsori locale.

La fel va fi si in tinuturile vestice: multi nori, lapovita sau ninsoare si depuneri de polei. Vantul va mai agita putin atmosfera, iar dupa lasarea noptii va ninge slab. Maximele ajung la 2...3 grade, iar la noapte se raceste si vor fi in jur de minus 5 grade.

Vreme urata se anunta si in centrul Romaniei. Innorarile persista, iar precipitatiile vin pe zone extinse, dar vor fi neinsemnate cantitativ.

La munte o sa ninga si vantul o sa mai viscoleasca ninsoarea. In rest, pe langa ninsori, apare si lapovita. La noapte, in depresiuni revine gerul: la Mercurea Ciuc se vor atinge minus 15 grade.

In sud-vest se anunta multi nori dimineata, cand sunt ceva conditii de lapovita. Se mai incalzeste putin fata de ziua trecuta: maximele ajung la 3...4 grade. Peste noapte se insenineaza, dar apare ceata, insotita de chiciura.

Si in tinuturile sudice, la inceputul zilei, e posibil sa ploua slab sau sa cada putina lapovita. Asadar: se poate forma polei! Mai tarziu va iesi soarele, iar temperaturile vor urca pana la 4...5 grade.

Bucuresti: asteptam vreme buna, cu soare, vant activ si o maxima in jur de 3 grade.

Duminica se raceste din nou. Dimineata ar putea sa apara ceata: apoi ziua va fi insorita, dar rece. Pe la pranz se vor inregistra minus 2 grade. Duminica noaptea revine gerul: temperatura coboara spre minus 13 grade.

Luni va fi ger dimineata si foarte frig peste zi. Vom avea o maxima de minus 6 grade. Norii se inmultesc si ninsorile apar, mai ales dupa lasarea noptii. Si tot noaptea se inteteste vantul, dar scapam de ger: minima va ajunge la minus 7 grade.

Marti se anunta o zi mohorata si rece. Va ninge: vantul va fi destul de activ, iar la amiaza se vor inregistra in jur de minus 2 grade.

Munte: Sambata vor fi precipitatii mai mult sub forma de ninsoare. Vin in masivele vestice si in cele nordice, iar vantul mai are unele intensificari si o sa viscoleasca ninsoarea. In termometre nu apar schimbari majore.

Duminica dimineata va mai fulgui in nordul Orientalilor si in Muntii Apuseni, dar mai tarziu va iesi soarele. Se raceste fata de zilele anterioare.

Luni avem vreme insorita, dar spre seara se aduna norii de ninsoare. Peste noapte va ninge, in special in Carpatii Meridionali si in zona Orientalilor. Vremea redevine geroasa.

Marti, ninsorile continua in masivele sudice si estice, dar se restrang treptat. Vantul ramane activ si frigul va persista.

Vremea in urmatoarele 3 zile:

Duminica o sa mai ninga, slab si temporar in nord-vest si pe la munte. In rest va fi soare, dar pe la campie mai sunt conditii de ceata si chiciura in primele ore ale zilei. Temperaturile scad peste tot si in noaptea de duminica spre luni revine gerul.

Luni apar ceva nori, ceata in zonele joase, iar spre seara apar norii de ninsoare. Noaptea va ninge in jumatatea sudica, dar prin Dobrogea vine si ceva lapovita. Vremea va fi extrem de rece si gerul va persista dimineata in toata tara.

Marti va ninge local in sud si est si sporadic in centru si la munte. Pe litoral va domina lapovita. Vantul va sufla mai tare in jumatatea estica a tarii. Temperaturile raman scazute si cel mai frig va fi in nord-est.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Iarna face probleme in Europa. Peisaje stranii in statiunile estivale din Grecia, Croatia sau Bulgaria, acoperite de zapada
Iarna face probleme in Europa. Peisaje stranii in statiunile estivale din Grecia, Croatia sau Bulgaria, acoperite de zapada

Dupa ce au schimbat dramatic peisajul in sudul Europei, zapezile s-au mutat catre nord. A nins in centrul Angliei, inclusiv la Londra, si s-a circulat cu dificultate. In schimb, pe coasta de sud-est amenintarea a venit din partea inundatiilor.

Cod galben de polei in 31 de judete si ninsori viscolite la munte. Prognoza meteo pentru weekend
Cod galben de polei in 31 de judete si ninsori viscolite la munte. Prognoza meteo pentru weekend

31 de judete din tara au intrat sub avertizare cod galben de polei, vineri dimineata, la ora 5.00, iar la munte vor fi intensificari ale vantului si ninsori viscolite.

Vremea rea se muta in vestul Europei. Marea Britanie va infrunta ninsori abundente si rafale de vant de forta unui uragan
Vremea rea se muta in vestul Europei. Marea Britanie va infrunta ninsori abundente si rafale de vant de forta unui uragan

Zapezile si frigul, care pana acum le-au dat de furca europenilor de pe jumatate din continent, se extind catre vest si nord.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.