Nu plecati la munte fara cauciucuri de iarna pe masina. Unde va ninge si prognoza meteo pana luni

Dată publicare: 04-11-2011 07:37
Dată actualizare: 01-06-2012 15:04


Dupa o saptamana cu vreme frumoasa pentru luna noiembrie, anotimpul rece isi arata din nou coltii. Vom avea din nou temperatiru scazute si exista riscul formarii ghetii, dar si conditii de ninsoare la munte.

Vineri vremea se va incalzi usor, mai ales la deal si la munte. Cerul va fi variabil in regiunile intracarpatice si mai mult senin in restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 10 si 18 grade, iar cele minime intre 0 si 10 grade, mai scazute in depresiuni spre -6...-5 grade. Dimineata si noaptea pe arii restranse in zonele joase va fi ceata.

Atentie la conditiile de trafic, deoarece Administratia Nationala de Meteorologie a prognozat ca dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata, motiv pentru care, Centrul Infotrafic al Politiei Romane le recomanda conducatorilor auto ca atunci cand vizibilitatea este redusa sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire, sa mareasca distanta in mers si sa nu se angajeze in depasiri riscante.

In plus, pe drumurile de munte este posibil sa apara portiuni de carosabil alunecos, asa ca anvelopele de iarna montate pe masina devin obligatorii.

Sambata, vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari noaptea in est si sud-est, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burnite.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 20 de grade, cu cele mai mari valori in regiunile vestice, iar cele minime se vor situa intre 0 si 10 grade, mai scazute in depresiuni, pana in jur de -4 grade. In zonele joase, dimineata si noaptea, pe arii restranse va fi ceata.

Duminica vremea va fi in general inchisa in regiunile extracarpatice unde pe arii restranse se va semnala burnita sau ploi slabe si izolat ceata. in restul teritoriului vremea se va mentine predominant frumoasa, cu cer variabil si doar dimineata si noaptea, in zonele joase, va fi ceata.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre 0 si 8 grade, mai scazute in depresiuni.

Luni, vremea se va mentine in general inchisa in regiunile extracarpatice unde izolat vor fi burnite sau ploi slabe. In restul teritoriului cerul va fi variabil. Dimineata si noaptea, in zonele joase, pe arii restranse va fi ceata.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 17 grade, iar cele minime intre 0 si 8 grade, mai scazute in depresiuni.


VIDEO PROTVPLUS.RO