Început de săptămână cu ploi, vânt și chiar lapoviță. Cum va fi vremea zilele următoare

Dată publicare: 14-06-2021 07:54
Dată actualizare: 14-06-2021 09:57


Luni vom avea parte de o zi destul de neplăcută, temperaturi modeste, vânt și ploi în multe zone din țară și chiar lapoviță pe crestele Carpaților.

 

Meteorologii anunță că vor fi doar 16 grade în Bucovina și în depresiuni și cel mult 23 de grade în sudul țării.

Să vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici, găsim atmosferă însorită în prima parte a zilei, dar mai târziu se înnoreaza și vin averse, îndeosebi în Bărăgan și la malul marii. Se face mai răcoare decât duminică și maximele se opresc pe la 22 de grade.

O să plouă și în Moldova sudică și în nordul Munteniei, mai ales pe seară și după lăsarea nopții. Zărim puțin și soarele, dar vântul rămâne destul de insistent și temperaturile nu trec de 22...23 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, avem vreme rece, înnorări persistente și multe ploi. Cantitățile de apă vor depăși 20..30 L/mp, vor fi descărcări electrice și vântul va agita atmosfera pe parcursul zilei.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, vom avea o zi mohorâtă, cu temperaturi scăzute și ploi din când în când. Amiaza aduce valori de aprilie, în jur de 18...19 grade. Norii se mai risipesc pe timpul nopții, dar e posibil să apară ceață.

În zonele vestice, vremea va fi mai bună, soare cu nori și ploi puține. Vântul însă va avea intensificări și aici, iar maximele, mai potrivite pentru o zi de primăvară, se opresc la 21...22 grade.

În Transilvania, va fi vreme neobișnuit de rece pentru acest moment al anului, cer acoperit și mai multe reprize de ploaie. Vor fi și averse torențiale, mai ales în zonele de munte, iar pe creste vântul va suflă tare și s-ar putea să cadă lapoviță.

În Oltenia, ploile apar mai mult după-amiază și seară și vor fi însoțite de descărcări electrice, poate și grindină. Se face mai răcoare decât duminică și vor fi cel mult 23 de grade în vestul regiunii.

În sudul țării rămânem cu atmosfera instabilă și vin alte ploi zgomotoase, cu tunete, fulgere și intensificări de vânt. Temperaturile lasă mult de dorit și ating cu greu 22, poate 23 de grade.

Cum va fi vremea în București

Și în București se adună norii și apar averse destul de serioase, din a doua parte a zilei. Vântul se întețește pe timpul ploilor, vor fi și condiții de grindină, iar maxima se oprește pe la 22...23 de grade. Va ploua și la noapte, iar temperatura coboară până la 10 grade.

Ce surprize apar la munte

La munte, vremea va fi rece, mulți nori și averse abundente. Cantitățile de apă pot depăși 30 L/mp. Pe creste va cădea lapoviță, iar în zona Carpaților Meridionali vântul va sufla tare, cu peste 70...80 KM/h.

Cum se anunță vremea la mare

La mare, vremea va fi destul de neplăcută, cu temperaturi modeste, averse trecătoare și vânt intens. Pe plajă, vor fi în jur de 21...22 de grade; iar apa marii va avea 20 de grade.

Marți, se încălzește în cea mai mare parte a țării, dar nu scăpăm de ploi. Acestea vin în ținuturile estice, sporadic și prin centru și la munte și mai pot aduce 30 de litri de apă pe metru pătrat.

Miercuri se mai încălzește puțin, iar în vest și sud-vest se ating 30...31 de grade. O să mai plouă în jumătatea de est, la deal și la munte; în rest va fi timp frumos.

Ziua de joi ne va aduce vreme caldă, soare, dar și câteva reprize de ploaie prin sud, prin est și centru.Temperaturile vor urca până la 32 de grade pe partea vestică, iar vântul se va menține activ în estul țării și în zonele de munte.


VIDEO PROTVPLUS.RO