Vremea azi, 13 iunie 2021. Vin alte ploi zgomotoase, temperaturile scad în toată țara

Dată publicare: 13-06-2021 08:43
Dată actualizare: 13-06-2021 09:25


Duminică rămânem cu vreme instabilă. Vin alte ploi zgomotoase şi abundente, iar vântul se intensifică aproape peste tot.

Temperaturile scad faţă de sâmbătă şi vor fi 17 grade în Moldova şi în depresiuni, şi cel mult 25...26 de grade în sud-vestul ţării.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan avem soare şi atmosferă plăcută de dimineaţă, dar vremea se schimba mai târziu. Se adună norii şi apar averse torenţiale, cu vânt puternic şi grindină. Temperaturile, în scădere faţă de ieri, se opresc pe la 22...23 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera devine instabilă în a doua parte a zilei. O să plouă din când în când şi se vor strânge cantități mari de apă, în intervale scurte de timp. Se porneşte şi vântul şi, în plus, se răceşte simţitor. Maximele nu mai trec de 21 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, găsim vreme rece pentru o zi de vară; ploi şi multă instabilitate după prânz. Se pot produce vijelii şi este risc de inundaţii pe râurile din zonă. Ieri s-au atins 26...27 de grade, astăzi vor fi doar 17...18 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem o dimineaţă neplăcută, cu cer acoperit şi multe ploi. Atmosfera se mai linişteşte pe timpul zilei. Se arată şi soarele printre nori, dar temperaturile scad şi aici.

Se răcoreşte şi în zonele vestice, pe unde plouă serios la această oră. Ploile se domolesc mai târziu, vântul devine activ şi maximele se opresc pe la 24...25 de grade.

În Transilvania avem tot vreme instabilă, averse, cu tunete, fulgere şi vijelii. Vor fi şi cantităţi importante de apă, mai ales în zonele de munte, iar vântul va sufla mai tare pe creste. Un aer mai rece ajunge şi aici, iar cele mai scăzute temperaturi vor fi în depresiuni.

Nici Oltenia nu scapă de ploi şi vor fi din nou averse abundente şi fenomene meteo severe. Maximele ajung la 26 de grade, iar cerul se degajează pe timpul nopţii.

Şi în sudul ţării se anunţă ploi zdravene, după-amiază şi seara. Acestea vor fi însoţite, aşa cum ne-am obișnuit, de tunete, fulgere şi vânt puternic. Se face mai răcoare decât ieri.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti instabilitatea creşte din nou după prânz. O să plouă în mai multe reprize, vor fi condiţii de grindină şi vijelii şi se pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat. Se mai răcoreşte puţin şi maximă se opreşte pe la 23...24 de grade.

Vremea la munte

 

La munte ne-aşteaptă încă o zi cu ploi torenţiale şi instabilitate accentuată. Se vor strânge cantităţi mari de apă, în intervale scurte de timp. Vântul prinde putere, iar în zonă înaltă din Carpaţii Meridionali va sufla cu peste 80...90 KM/h. În plus, se răceşte faţă de ieri.

Vremea pe litoral

 

La mare găsim vreme tare neplăcută, averse abundente, căderi de grindină şi vânt intens. Temperaturile scad şi aici. Pe plajă vor fi 22...23 de grade, iar apa mării va avea 19...20 de grade.


VIDEO PROTVPLUS.RO