Cresc temperaturile, dar vin și ploile. Prognoza meteo pentru două săptămâni

ploaie
Shutterstock

Vemea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni, conform prognozei meteorologice pentru intervalul 13 - 26 martie.

Meteorologii anunță valori termice medii destul de ridicate pentru perioada din calendar, în timp ce ploile îşi vor face din ce în ce mai mult prezenţa în toate regiunile.

Cum va fi vremea în Banat

În Banat, în săptămâna 13 - 19 martie, vor fi alternanţe termice semnificative de la o zi la alta. La început, vremea se va încălzi, astfel că media regională a temperaturilor maxime va fi de 16 grade, în data de 14 martie, apoi se va răci până la o medie de 8 - 9 grade, în 15 şi 16 martie, iar spre finalul săptămânii sunt estimate maxime de 16 - 18 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice maxime în general de 14 - 16 grade. Noaptea va fi asemănător, respectiv o medie generală de 3 - 5 grade, dar cu valori mai scăzute în 17 şi 18 martie, când sunt posibile minime între -2 şi zero grade.

Se vor semnala precipitaţii în zilele de 15 şi 16 martie, cu o probabilitate în creştere şi în ultima decadă (după 22 martie).

Cum va fi vremea în Crișana

În Crişana, în prima săptămână de prognoză, valorile termice vor alterna semnificativ, de la o zi la alta. În primă fază, vremea se va încălzi şi va deveni caldă pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade, în data de 14 martie, după care se va răci până la o medie de 8 - 9 grade, pe 15 şi 16 martie. Spre finalul săptămânii se va reveni la valori termice de 16 - 18 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deşi tendinţa generală va fi de scădere uşoară, regimul termic diurn se va menţine uşor peste media multianuală a perioadei, cu o medie de 14 - 16 grade. În ceea ce priveşte evoluţia temperaturilor minime, media va fi de 2 - 5 grade, cu valori mai scăzute în 17 şi 18 martie, când sunt posibile minime de la -3 la zero grade.

Precipitaţii sunt estimate pe 15 şi 16 martie, iar cu o probabilitate în creştere şi în ultima decadă (22 - 25 martie).

Cum va fi vremea în Transilvania

În Transilvania, vremea se va încălzi la începutul intervalului, astfel că se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 14 - 16 grade, în zilele de 14 şi 15 martie, apoi se va răci semnificativ până la o medie de 6 grade, în 16 martie, iar spre finalul săptămânii (19 martie) se vor atinge valori în jurul a 16 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deşi tendinţa generală va fi de scădere uşoară, regimul termic diurn se va situa uşor peste normele climatologice, cu o medie de 12 - 15 grade. În prima săptămână, dimineţile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, în medie de la -4 grade la un grad, iar ulterior, până spre finalul perioadei, sunt estimate valori de 2 - 3 grade.

Se vor semnala precipitaţii în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 21 martie.

Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureş, în săptămâna 13 - 19 martie, vor fi alternanţe termice semnificative de la o zi la alta. În prima zi, media temperaturilor maxime va fi de 8 grade, marţi (14 martie) vremea se va încălzi până la valori de 16 - 17 grade, devenind caldă pentru această dată, iar la mijlocul săptămânii se va reveni la valori în jurul a 8 grade. Încălzirea estimată pentru 19 şi 20 martie va însemna pentru această regiune înregistrarea unor maxime de 15 - 16 grade. După aceste zile calde, tendinţa generală va fi de scădere uşoară în a doua săptămână, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade. În prima săptămână, dimineţile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, ce vor oscila în general între -4 grade şi un grad, iar în a doua parte a intervalului sunt estimate valori în medie de 2 - 4 grade.

Vor fi precipitaţii în jurul datei de 16 martie şi cu o probabilitate destul de ridicată după data de 21 martie.

Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova, temperatura aerului va avea variaţii mai ales în prima săptămână (13 - 19 martie), când sunt estimate medii ale valorilor maxime cuprinse între 7 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori în 16 martie, iar minimele vor oscila între -2 şi 2 grade. Pentru a doua săptămână, prognoza indică o medie a temperaturilor maxime de 12 - 14 grade, cu o uşoară tendinţă de scădere după ziua de 24 martie, şi minime în general de 2 - 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 16 şi 17 martie şi după 21 martie.

Cum va fi vremea în Dobrogea

În Dobrogea, media regională a temperaturilor maxime va fi de 10 - 12 grade, posibil mai ridicate în perioada 19 - 23 martie, când sunt posibile valori de 14 - 15 grade. Dimineţile vor fi reci la începutul intervalului, când pe alocuri se vor înregistra valori termice uşor negative (medie la nivelul regiunii de 0 - 2 grade), iar ulterior sunt estimate 4 - 6 grade.

Sunt prognozate ploi pe 16 şi 17 martie şi spre finalul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în zilele de 25 şi 26 martie.

Cum va fi vremea în Muntenia

În Muntenia, în ansamblu, regimul termic se va situa peste normele climatologice, însă în prima săptămână vor fi alternanţe semnificative de la o zi la alta. Media regională a temperaturilor
maxime va oscila între 10 şi 16 grade, iar a celor minime va creşte de la -2 grade în prima noapte, până spre 4 grade, în 16 martie, ca ulterior să scadă la zero grade. Pentru perioada 20 - 26 martie sunt prognozate maxime în general de 14 - 17 grade şi minime de 3 - 5 grade.

În zilele de 16 şi 17 martie sunt prognozate ploi, dar şi spre finalul intervalului, cu probabilitate mai ridicată în 25 şi 26 martie.

Cum va fi vremea în Oltenia

În Oltenia, regimul termic se va situa peste normele climatologice, însă în prima săptămână vor fi alternanţe semnificative de la o zi la alta. Media regională a temperaturilor maxime va oscila între 9 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori la mijlocul săptămânii (în data de 16 martie), iar a celor minime va creşte de la -2 grade, în prima noapte, până spre 3 grade, în 16 martie, ca ulterior să scadă la zero grade. Pentru perioada 20 - 26 martie sunt prognozate maxime în general de 14 - 17 grade şi minime de 3 - 5 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată pe 16 şi 17 martie, precum şi spre finalul intervalului, după 23 martie.

Cum va fi vremea la munte

La munte, variaţii termice semnificative se vor produce în săptămâna 13 - 19 martie. La început, vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca până la 6 - 7 grade, apoi se va răci până la o medie de -1 grad, în 16 martie, iar spre finalul săptămânii se va reveni la valori de 6 - 8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, tendinţa generală va fi de scădere uşoară până la o medie a valorilor maxime de 3 - 4 grade. În ceea ce priveşte evoluţia temperaturilor minime, media va fi în general negativă, de la -3 la zero grade, cu valori mai scăzute în perioada 16 - 18 martie, când sunt prognozate minime între -6 şi -4 grade.

Precipitaţii sunt prognozate în cea mai mare parte a intervalului.

Citește și...
Vremea azi, 13 martie. Atmosferă însorită în majoritatea regiunilor țării. Temperaturile sunt în creștere
Vremea azi, 13 martie. Atmosferă însorită în majoritatea regiunilor țării. Temperaturile sunt în creștere

Ziua de luni ne aduce vreme frumoasă în majoritatea zonelor. Doar în nord și în nord-vest mai sunt ceva înnorări, însă nu sunt anunțate precipitații.  

Recomandări
CNN: Donald Trump va fi inculpat cu peste 30 de capete de acuzare, legate de fraude în afaceri
CNN: Donald Trump va fi inculpat cu peste 30 de capete de acuzare, legate de fraude în afaceri

Fostul preşedinte Donald Trump se confruntă cu peste 30 de capete de acuzare legate de fraude în afaceri, potrivit actului de acuzare al unui mare juriu din Manhattan, au declarat pentru CNN două surse familiarizate cu acest dosar, potrivit News.ro.

 

România a ajuns a doua piață din lume, ca număr de comenzi făcute prin Glovo. “E o creștere incredibilă”
România a ajuns a doua piață din lume, ca număr de comenzi făcute prin Glovo. “E o creștere incredibilă”

Comenzile de mâncare prin aplicația Glovo au crescut cu 45% în România, numai anul trecut, o creștere care poziționează România pe locul doi în lume - ca număr de tranzacții - după Spania, țara în care s-a lansat platforma.  

Olaf Scholz vine în România. Cancelarul german se întâlnește cu Klaus Iohannis și Maia Sandu
Olaf Scholz vine în România. Cancelarul german se întâlnește cu Klaus Iohannis și Maia Sandu

Cancelarul federal, Olaf Scholz, va efectua, luni, o vizită în România, a informat Ambasada Germaniei în România.