Cod galben de vant puternic in 7 judete. Meteorologii anunta -20 grade Celsius, joi, in Bucuresti

×
Codul embed a fost copiat

Cu inversunare, iarna a imbracat o mare parte din Romania in alb, punandu-i pe umeri greutatea unui strat considerabil de zapada. Meteorologii nu au vesti bune: temperaturile vor scadea azi pana la minus 26 de grade Celsius.

Miercuri, 12 decembrie 2012

ora 13:30 Temperaturi de minus 15 grade în nord, centru, sud şi minus 26 de grade în Transilvania - Meteorologii au emis o avertizare de ger si vant, atentionand ca miercuri vantul va bate cu putere, viscolind zapada, iar de joi vremea va deveni geroasa, in noaptea de joi spre vineri fiind anuntate temperaturi de la minus 15 grade in nord-est, centru si sud la minus 26 de grade in Transilvania.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in dupa-amiaza zilei de miercuri si in cursul noptii de miercuri spre joi, vantul va continua sa prezinte intensificari in nord-estul, centrul tarii si la munte, dar mai ales in regiunile sudice, spulberand sau viscolind zapada.

Vremea se va raci treptat incepand de joi, devenind deosebit de rece, geroasa mai ales noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii.

Citește și
Ninsori
50.000 de case fara curent, 11 localitati cu scoli inchise si maine. Minima zilei: - 22 de grade
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Cele mai scazute temperaturi se vor inregistra in cursul noptii de joi spre vineri, in special in nord-estul, centrul si sudul tarii, unde minimele vor cobori frecvent sub minus 15 grade, ajungand pana in jurul valorii de minus 26 de grade in estul Transilvaniei.

In timpul zilei vor fi temperaturi maxime cuprinse intre minus 10 si zero grade, potrivit ANM.

ora 12:40 Meteorologii au emis, miercuri, pentru judetele Dolj, Olt, Mehedinti, Suceava, Botosani, Iasi si Vaslui o avertizare nowcasting cod galben de vant puternic.

In aceste judete vantul va atinge la rafala viteze de 50-70 de kilometri pe ora, spulberand zapada.

Avertizarea nowcasting emise de Administratia Nationala de Meteorologie este valabila pana la ora 15.00.

Jumatatea de sud a tarii si Moldova au fost pana miercuri, la ora 12.00, sub cod galben de ninsori abundente si viscol.

In Bucuresti au fost anuntate pentru joi temperaturi de pana la minus 20 de grade Celsius noaptea.

ora 7:30 Moldova si jumatatea de sud a tarii, inclusiv Bucurestiul, sunt de mai bine de 20 de ore sub cod galben de vreme rea, care expira astazi, la pranz.

A nins puternic si a viscolit si marti noapte. Iar vantul a suflat de parca ar fi vrut sa ridice din nou omatul, care acoperise drumurile si casele.

In acest tablou, printre masini care derapau si blocaje, in zona de munte, autospecialele de deszapezire au avut o misiune grea.

Ore in sir a nins in Bucuresti. Masinile parcate au fost acoperite aproape complet de zapada, iar asfaltul s-a pierdut sub stratul de omat, ce trecea in unele locuri de 20 de centimetri.

Peste 300 de utilaje de deszapezire au intervenit marti noapte in Capitala, pe soselele principale. Cu toate acestea, problemele nu au intarziat sa apara.

Dupa o noapte in care a nins neincetat, soferii vor avea mari probleme sa iasa din parcari, pentru ca zapada atinge deja zece centimetri.

Si pe Valea Prahovei a nins puternic marti seara si, in scurt timp, au aparut si blocajele.

Zeci de TIR-uri au ramas blocate pe DN1 si DN 73 din cauza stratului mare de zapada care depaseste 10 centimetri.

In Sinaia si Predeal, mai multe masini au derapat. S-a circulat infernal si pe DN 73, drumul care leaga Predealul de Rasov. Acolo, cateva autotrenuri s-au impotmolit in nameti.

Din cauza viscolului, a fost restrictionat traficul pe Drumul National 71, pentru vehiculele de peste 7,5 tone.

Vremea rea a pus stapanire si pe judetul Arges.

In Pitesti ninge de mai bine de 6 ore si pentru ca s-a asternut un strat gros de zapada si pe sosele, politistii de la rutiera au inchis traficul greu catre Bucuresti pe autostrada. Politistii le-au recomandat soferilor drept ruta ocolitoare soseaua veche Bucuresti - Pitesti.

Marti noapte, pe autostrda A1, pe sensul de mers Pitesti-Bucuresti, a fost permis doar accesul masinilor mai mici de 7,5 tone.

Marti, 11 decembrie 2012

Meteorologii nu au vesti bune. Temperaturile vor scadea in continuare, iar miercuri vom avea minus 26 de grade Celsius.

Ninge de mai bine de 6 ore in sudul si estul tarii, iar ninsoarea slaba s-a transformat treptat intr-un adevarat cosmar.

Stratul de zapada atinge deja 10 centimetri. Iar vantul puternic, de peste 50 de kilometri pe ora, viscoleste zapada si o aduna in troiene.

Probleme mari au soferii din Bucuresti. Prin oras se circula foarte greu, in conditii de iarna.

Desi autoritatile au anuntat ca toti operatorii de deszapezire sunt in alerta inca de la ora 13.00, utilajele nu reusesc sa faca fata ninsorii, in special pe strazile laturalnice.

Nici pe drumurile nationale din sudul si estul tarii nu se circula mai usor.

Pe autostrada Bucuresti-Pitesti, la kilometrul 73, traficul este ingreunat dupa ce un TIR a derapat si a ajuns de-a curmezisul autostrazii, iar altul nu a mai putut frana si l-a lovit.

Si pe drumul dintre Bucuresti si Giurgiu se circula cu dificultate.

Pe unele drumuri nationale, camioanele de mare tonaj au restrictie circulatie.

Si CFR a anuntat deja ca miercuri dimineata trenurile vor avea intarzieri din cauza ninsorilor.

Potrivit meteorologilor, ninsoarea va slabi in intensitate abia spre dimineata. Vine apoi frigul. Miercuri noapte sunt asteptate temperaturi si de minus 23 de grade.

Jumatatea de sud a tarii si Moldova se afla pana miercuri, la ora 12.00, sub cod galben de vreme rea.

Pentru ca populatia sa nu aiba de suferit drumarii, furnizorii de gaz si de electricitate nu ar trebui sa mai doarma o clipa.

Cu ninsorile din ultimele 24 de ore, iarna doar si-a facut "incalzirea". Trei sferturi din tara sunt, incepand de luni, sub cod galben de viscol, iar in Bucuresti, temperaturile vor cobori noaptea pana la -20 de grade Celsius.

De altfel, gerul a strans deja ca intr-un cleste de gheata zeci de sate si orase, la -22 de grade. In Moldova, zapada de aproape un metru a blocat drumurile, in timp ce in sud, multe localitati au ramas fara curent.

In judetul Botosani, pe unele portiuni de sosea, zapada viscolita depasea un metru. Angajatii de la drumuri au fost prinsi pe picior gresit.

Disperati, unii soferi au sunat la 112.

Si cand s-au apucat in sfarsit, timid, de lucru, muncitorii mai rau i-au incurcat pe soferi. In loc sa degajeze pe rand cate un sens de mers, plugurile au pornit unul spre celalalt. Iar cand s-au intalnit, la jumatatea drumului, au blocat circulatia.

In vestul tarii, ninsoarea a lasat loc unui ger napraznic, iar Timisoara si Aradul s-au transformat in orase de clestar. Pe un ger cumplit, soferii mai multor TIR-uri ramase blocate de peste 12 ore intre Timisoara si Lovrin asteaptau luni sa-i scoata cineva din iadul alb.

Un barbat care lucreaza intr-o comuna apropiata a fost prins de ninsoare si nu s-a mai putut duce acasa. Disperat, a pornit pe jos.

In judetele Dambovita, Prahova si Arges, zeci de localitati au ramas fara curent dupa vijeliile care au smuls stalpii de electricitate. Cateva mii de gospodarii au petrecut o a doua noapte in bezna si frig, pentru ca defectiunea nu s-a remediat.

In casele ramase fara apa si curent, centralele termice au devenit obiecte de mobilier.

In toata tara, cursurile au fost suspendate luni in aproape 1.500 de scoli si gradinite, iar cateva zeci nu vor functiona nici astazi - in Prahova, Suceava, Vrancea, Buzau si Braila (in mediul rural).

COD GALBEN DE NINSORI SI VISCOL

Meteorologii au emis o noua atentionare cod galben de ninsori si viscol, incepand cu marti ora 12.00 si pana miercuri ora 12.00, cantitati mari de zapada fiind asteptate pana miercuri la ora 20.00, a anuntat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu.

Vant puternic si viscol vor fi inregistrate incepand din zona Banatului si Olteniei, urmand sa se manifeste si in sud-estul tarii si in Moldova. Printre judetele afectate vor fi Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Galati, Teleorman, Ialomita, Giurgiu.

La jumatatea saptamanii, in Bucuresti vor fi inregistrate pe timpul noptii temperaturi de pana la -20 grade Celsius.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Viscol si temperaturi de -15 grade in Europa. 15 oameni au murit de frig in Serbia, Cehia si Polonia
Viscol si temperaturi de -15 grade in Europa. 15 oameni au murit de frig in Serbia, Cehia si Polonia

Si europenii din centrul continentului au parte de o iarna grea, cu viscol si temperaturi scazute.

50.000 de case fara curent, 11 localitati cu scoli inchise si maine. Minima zilei: - 22 de grade
50.000 de case fara curent, 11 localitati cu scoli inchise si maine. Minima zilei: - 22 de grade

LISTA DRUMURILOR INCHISE SAU CU TRAFIC INGREUNAT. Iarna a pus stapanire pe pe cea mai mare parte a tarii si multe sosele au fost blocate inca de sambata seara din cauza viscolului.

Avertizarea de cod galben de ninsori si ploi, prelungita pana luni pentru Bucuresti si 29 de judete
Avertizarea de cod galben de ninsori si ploi, prelungita pana luni pentru Bucuresti si 29 de judete

Meteorologii au prelungit pana luni la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei si viscol pentru Bucuresti si 29 de judete din jumatatea de est a tarii.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.