Avertizarea de cod galben de ninsori si ploi, prelungita pana luni pentru Bucuresti si 29 de judete

zapada

Meteorologii au prelungit pana luni la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei si viscol pentru Bucuresti si 29 de judete din jumatatea de est a tarii.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in noaptea de duminica spre luni si in prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitatii in jumatatea de est a tarii si izolat se vor acumula cantitati de peste 25 de litri pe metru patrat.

In acest interval ninge la munte, in estul si sud-estul Transilvaniei, in cea mai mare parte a Munteniei si Moldovei si in sud-estul Olteniei, iar in Dobrogea predomina ploile. In sud-estul teritoriului vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari, iar in Muntenia, sudul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura va viscoli ninsoarea.

Avertizarea este valabila de duminica, ora 20.00, pana luni, la ora 11.00, in Bucuresti si judetele Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Galati, Vrancea, Covasna, Harghita, Brasov, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava, Botosani si partial in Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Sibiu si Valcea.

Totodata, duminica, pana la ora 20.00 este cod galben de ninsori, ploi abundente, polei si intensificari de vant, in aproape toata tara, cu exceptia Bucurestiului si judetelor Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Ilfov, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj. Potrivit acestei avertizari, duminica vor fi precipitatii in majoritatea regiunilor, sub forma de ninsoare in Banat, Crisana, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei si in zona montana, mixte in Transilvania si in sudul Moldovei si ploi in Dobrogea, nordul si estul Munteniei.

Citește și
zapada
Prima ninsoare i-a luat din nou prin surprindere pe soferi. Ambulante, blocate in zapada
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In aceste zone, cantitatile de precipitatii vor depasi 25 - 30 de litri pe metru patrat in Carpatii Orientali si in estul teritoriului. Vantul va avea intensificari temporare, iar in zona de munte si in sud-vest va viscoli ninsoarea.

Sambata, 8 decembrie 2012

Vremea rea s-a dezlantuit deja in judetul Caras-Severin, unde meteorologii au emis in cursul zilei de astazi chiar o avertizare cod portocaliu de ninsori si vant puternic.

Si in Timis ninge de sambata dupa-amiza, iar soferii plecati la drum ar face bine sa aiba masinile dotate pentru o astfel de vreme. Nici macar cauciucurile de iarna nu te mai salveza. Daca vrei sa urci o panta, in asemenea conditii lanturile sunt obligatorii.

Utilajele de deszapezire si-au facut aparitia abia spre seara.
Intre timp, in centrul Timisoarei 4 tramvaie sunt blocate din cauza sinelor acoperite cu zapada. La toate iesirile din oras s-au format cozi de masini pe kilometri intregi.

Autostrada Arad-Timisoara este inchisa pentru trei ore, pentru ca utilajele sa o poata deszapezi.

Politia Romana: "Nu avem sosele nationale blocate."Drumurile pe care se circula in conditii de iarna

Este primul weekend cu zapada pe partiile din majoritatea statiunilor de munte - mare bucurie pentru schiorii care abia asteptau sa-si puna claparii in picioare. Ca sa le asigure toate conditiile, administratorii partiilor au pornit si instalatiile de zapada artificiala.

In Poiana Brasov gradul de ocupare in hoteluri si pensiuni este in acest weekend de peste 60%. Partia Bradul este prima deschisa in statiune si a fost testata deocamdata de cei mai nerabdatori dintre turisti, pentru ca pe Bradul functioneaza momentan doar teleskiul.

Se mai poate schia pe doua partii de pe Valea Prahovei si pe una din statiunea sibiana Paltinis. Pana acum toate aceste partii au beneficiat de ajutorul tunurilor de zapada, dar e posibil ca in aceasta noapte natura sa isi faca singura treaba si sa mai acopere cateva partii cu zapada.

Zapada bine batatorita, mercurul coborat la -5 grade Celsius si muzica antrenanta au facut o zi reusita pentru turistii are au urcat la Paltinis.

Meteorologii au emis doua coduri galbene

Potrivit primei avertizari, valabila in intervalul sambata, ora 17.00 - duminica, ora 8.00, vremea se va inrautati treptat in vestul, centrul, nordul tarii si in zona de munte. In seara zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica va ninge in Banat, Crisana, apoi si in Maramures si nordul Moldovei, iar in Transilvania si Oltenia vor fi precipitatii mixte.

In zona montana si in Banat, cantitatile de precipitatii vor depasi, local, 25 de litri pe metru patrat si, izolat, 50 de litri pe metru patrat.

Vantul va avea intensificari in sudul si sud-estul tarii, dar mai ales la munte si in sudul Banatului, unde va viscoli ninsoarea. In al doilea cod galben, Adminstratia Nationala de Meteorologie (ANM) avertizeaza ca duminica, intre 8.00 si 20.00, vor fi precipitatii in toate regiunile.

Astfel, va ninge in Banat, Crisana, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei si in zona montana, vor fi precipitatii mixte in Transilvania si Oltenia, iar in Muntenia si Dobrogea va ploua. Cantitatile de precipitatii vor depasi 25-30 de litri pe metru patrat in Carpatii Orientali si Meridionali si in Moldova. Tot duminica, in special in prima parte a zilei, vantul va avea intensificari, iar in Crisana, Banat si la munte va viscoli ninsoarea.

SAMBATA Vremea va fi rece, izolat geroasa in primele ore in nord si centru. Innorarile se vor accentua treptat si, mai ales in a doua parte a zilei si in cursul noptii, vor fi precipitatii sub forma de ninsoare in zona de munte, in Banat, Crisana, Maramures si in jumatatea de nord a Moldovei si mixte in Transilvania si in Oltenia.

In zona montana si in Banat cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 50 l/mp. In restul teritoriului, pe arii restranse vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie si vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari in sudul si sud-estul tarii, dar mai ales la munte si in sudul Banatului, unde va viscoli temporar ninsoarea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -5 si 5 grade, iar cele minime intre -6 si 4 grade, mai scazute in depresiuni, dar si usor mai ridicate pe litoral.

LA BUCURESTI: Vremea se va mentine rece. Cerul se va innora, iar noaptea vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie. Vantul se va intensifica. Temperatura maxima va fi de 4...5 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 3 grade.

LA MUNTE: Vremea se va mentine rece. Innorarile se vor accentua treptat si, mai ales spre seara si in cursul noptii, va ninge, la inceput in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali apoi si in restul zonelor montane. Cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Vantul va avea intensificari. In primele ore ale intervalului, pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata.

DUMINICA, IN TARA: Vremea va fi in general inchisa. In cursul zilei vor fi precipitatii sub forma de ninsoare in zona de munte, in Banat, Crisana, Maramures si in jumatatea de nord a Moldovei, mixte in Transilvania si Oltenia si sub forma de ploaie in rest. Noaptea, aria precipitatiilor se va restrange si va ninge in Moldova, in Muntenia vor fi precipitatii mixte, iar in Dobrogea vor predomina ploile.

In zona montana si in Moldova, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp. Indeosebi in prima parte a zilei vor mai fi intensificari ale vantului, cu precadere in Banat, Crisana si la munte, unde va viscoli temporar ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 7 grade, mai ridicate in sud-est, iar cele minime, in general, intre -6 si 6 grade.

LA MUNTE: Vremea va fi in general inchisa si pe arii extinse se vor semnala precipitatii sub forma de ninsoare. Cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Vantul va sufla tare. Temperatura aerului va marca o crestere usoara fata de ziua precedenta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Minus 22 de grade Celsius la Joseni, cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna. Prognoza meteo
Minus 22 de grade Celsius la Joseni, cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna. Prognoza meteo

Cea mai scazuta temperatura din acest sezon a fost inregistrata, vineri dimineata, in localitatea harghiteana Joseni, unde mercurul din termometre a coborat pana la minus 22 de grade Celsius.

Prima ninsoare i-a luat din nou prin surprindere pe soferi. Ambulante, blocate in zapada
Prima ninsoare i-a luat din nou prin surprindere pe soferi. Ambulante, blocate in zapada

Uitati de latura feerica a iernii. In jumatate de tara a nins cu adevarat, iar pentru multi soselele s-au transformat in patinoare.

Temperaturi sub zero grade la noapte, in Timisoara. Meteorologii anunta ploi si lapovita
Temperaturi sub zero grade la noapte, in Timisoara. Meteorologii anunta ploi si lapovita

 Iarna isi intra din ce in ce mai mult drepturi. In mai multe zile din aceasta saptamana sunt anuntate temperaturi sub zero grade. Cu toate acestea, inca nu ne putem astepta la stratul alb de zapada.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.