Cea mai geroasă noapte din România. La Obârșia Lotrului, în Vâlcea, au fost -23,5 grade


Ultimul update: Marti 08 Ianuarie 2019 13:55
Data publicarii: Marti 08 Ianuarie 2019 12:46
Categorie: Vremea

A fost cea mai geroasă noapte din România de la începutul acestei ierni, cu temperaturi ce au scăzut sub minus 23 de grade.

Cel mai frig a fost la Obârșia Lotrului, județul Vâlcea, minus 23,5 grade. Oamenii și-au încărcat sobele cu lemne și au protejat animalele de frig, iar cei care au vrut să pornească la serviciu de dimineață au întâmpinat mari greutăți.

La ora 7:00, marți dimineață, se înregistrau minus 22 de grade în Petroșani, minus 20 în Târgu Lăpuș și la Stâna de Vale, iar la 11:00 pe Vârful Omul erau minus 10 grade, la fel ca în București.

Frigul pătrunzător s-a resimțit şi dimineaţă în oraşe când oamenii s-au îmbrăcat extrem de gros şi nu au putut porni maşinile. Termometrele au arătat marți dimineaţă -12 grade în Alba Iulia.

Nici maşinile nu au pornit din cauza frigului, aşa că oamenii au plecat la serviciu cu autobuzul.

În Baia Mare, marți dimineaţă la ora 7.00, se înregistrau -17 grade, dar în realitate, meteorologii spun că acestea s-au resimițit mult sub -20.

Dinu Mărășoiu, meteorolog: "Prezența stratului de zăpadă în toate zonele astea, inclusiv câteva ore cu cer senin, au dus aceste temperaturi minime la valorile astea, putem spune că în cea mai mare parte a ţării a fost ger - mai mult de jumătate dintre staţiile meteo au avut temperaturile cele mai scăzute din această iarnă. Temperaturile încep să mai crească şi la noapte minimele sunt cu 3-5 grade în medie mai ridicate decât în noaptea aceasta."

Şi în Constanța, soarele a răsărit la minus zece grade Celsius. Faleza de la Cazino părea a fi îngheţată, la fel ca şi clădirea monument care zace în ruină.

Ger în toată țara. Localitatea unde s-au înregistrat -22 de grade
VIDEO PROTVPLUS.RO