Canicula si temperaturi pana la 39 de grade in sudul si estul tarii, ploi de vara in rest. Cand scapam de caldura

×
Codul embed a fost copiat

Astazi vremea va fi calduroasa, caniculara in sud si in est, unde si stresul termic va fi extrem.In vestul, nord-vestul si partial, in centrul tarii, dar si la munte va ploua dupa-amiaza. In rest va ploua pe spatii mici.

Incepem luna august cu o zi foarte fierbinte. In zonele cu cod galben vor fi temperaturi de 35-36 de grade iar in cele avertizate cu cod portocaliu se vor atinge 37-38, izolat chiar 39 de grade si pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Un numar de 7 judete si Municipiul Bucuresti vor fi sub avertizare Cod portocaliu de canicula, in timp ce alte 17 judete se vor afla sub Cod galben de disconfort termic, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie


Vremea in Europa

Pe continent vremea va fi instabila si va ploua in regiunile nordice, dar partial si in centru si in tarile din zona Marii Adriatice.Pe arii restranse se vor acumula cantitati importante de apa si va cadea grindina. In rest vremea va fi in general frumoasa; canicula va persista in sud si in sud-est iar in nord-vest si in nord, va fi racoare.

Precipitatiile vor fi mai frecvente si pe suprafete mari in jumatatea de nord a continentului.Va ploua si in zona Marii Adriatice si in Peninsula Balcanica, dar pe spatii mai mici. Aerul foarte cald va influenta in primele doua zile sudul si sud-estul Europei, unde va fi canicula.In nord si in nord-vest va fi racoare iar in rest temperaturile vor fi placute. La finalul intervalului de prognoza, se mai incalzeste in vestul si centrul Europei.

Vremea in fiecare regiune a tarii
Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune a tarii si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici soarele va straluci cu putere si amiaza va fi toropitoare. Se va incalzi fata de ieri si se vor inregistra pina la 38-39 de grade in Lunca Dunarii si stresul termic va fi extrem. In zona litoralului vor fi temperaturi de 31-32 de grade Celsius.

Citește și
centru bucuresti
Caldura i-a scos pe bucuresteni din case la apusul soarelui. Cum au suportat oamenii temperaturile de pana la 35 de grade
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei la orele amiezii va fi canicula si aerul va deveni irespirabil.Maximele termice in crestere usoara fata de ieri vor ajunge pina la 36 de grade Celsius.
Cresc temperaturile si in nordul Moldovei si in Bucovina si dupa pranz se vor inregistra 35-36 de grade si doar in zonele inalte asteptam averse si fenomene electrice.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme schimbatoare si mai multe reprize de ploaie.Vor fi si descarcari electrice, vintul va creste in intensitate si temperaturile se opresc la 32 de grade Celsius.

In vestul tarii instabilitatea va creste treptat si vor veni averse cu fulgere si vint mai nervos.In zona de munte izolat se pot stringe peste 30 l/mp si sunt posibile caderi de grindina.Valorile termice vor ajunge pina la 31 de grade si vor fi placute in comparatie cu restul zonelor.

In tinuturile centrale se anunta soare in prima parte a zilei si averse dupa pranz mai ales pe partea vestica a provinciei si la munte.Se pot stringe cantitati mai mari de apa si e posibil sa cada grindina.Temperaturile cresc in toata zona si vremea va deveni calduroasa!.

In sud-vestul tarii se incalzeste si va fi canicula si stres termic.Pe spatii mici sunt posibile ploi scurte de vara.Dupa prinz se vor inregistra 35-36 de grade Celsius si atmosfera va fi sufocanta. In sudul tarii, ziua va fi chinuitor de calda.Dupa pranz in Lunca Dunarii, se vor atinge 39 de grade la umbra si disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

In Bucuresti, astazi va fi naucitor de cald si disconfortul termic deosebit de accentuat.La amiaza vor fi in jur de 38 de grade Celsius. Cald va fi si la noapte cind se vor inregistra in jur de 22 de grade Celsius.

Pe litoral asteptam inca o zi calduroasa cu cer senin si briza activa.Pe plaja vor fi temperaturi cuprinse intre 29 si 32 de grade, iar apa marii va avea in jur de 26 de grade Celsius iar nivelul ultravioletelor ramine ridicat.

La munte, va ploua din a doua parte a zilei in Carpatii Occidentali si local in rest.Vintul se va inteti si poate lua aspect de vijelie. Izolat se vor stringe cantitati de apa de 25-30 l/mp si va cadea grindina. Se va raci in masivele vestice iar in cele estice si sudice se va incalzi usor.

Vremea in urmatoarele 3 zile
In Capitala, maine temperatura aerului va scadea usor, insa nu scapam de canicula; la amiaza vor fi in jur de 35 de grade. Seara si noaptea se aduna norii treptat si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Miercuri se va racori si temperatura aerului va ajunge pina la 29 de grade. Cerul va fi variabil, dar se mai string norii si vor aduce cateva ploi si vintul va fi activ. Joi vremea se va incalzi usor si va deveni calduroasa la amiaza, cand tempratura maxima va fi de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar se va inteti temporar.

Pe litoral ,aine temperatura aerului ramine neschimbata!Cerul va fi variabil si, pe arii restranse, vor fi posibile averse si descarcari electrice si vintul ramine activ cu viteze mai mari pe timpul noptii. Apa marii va fi foarte calda si va ajunge pina la 28 de grade. Miercuri vremea va fi in general instabila si se va racori. Cerul va fi temporar noros si se vor semnala averse cu fulgere si vant mai intens.In aer vor fi cel mult 29 de grade iar apa marii va avea in jur de 26 de grade. Joi vremea se imbuneaza si se va incalzi. Izolat, vor mai fi conditii de averse si descarcari electrice si vintul se va inteti izolat. Temperaturile vor fi in crestere.

La munte, marti vremea va fi in general instabila si se va raci; vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Local in Carpatii Orientali si izolat in Meridionali, cantitatile de apa vor fi insemnate si vor fi conditii de grindina. Miercuri va continua sa se raceasca. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata pe timpul zilei, cind vor fi ploi zgomotoase si intensificari de scurta durata ale vantului. Joi se va incalzi usor si vremea va arata bine in ansamblu. Pe spatii mici vor fi ploi slabe de scurta durata si vantul va sufla slab si moderat.

In restul tarii, maine vor fi averse si se va raci cam peste tot. In extremitatea de vest a tarii, conditiile de ploaie vor fi reduse, iar in sud-estul tarii va fi canicula. Miercuri, in jumatatea de est a tarii va continua sa se raceasca si va ploua.In rest, vor fi ploi sporadice. Joi se va incalzi usor si vremea va deveni calduroasa in zonele de campie si podis. Va fi timp frumos si doar la munte, va ploua slab.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
1.600 de solicitari la ambulanta, 60 de persoane doborate de caldura si temperaturi de 40 de grade. Cand scapam de canicula
1.600 de solicitari la ambulanta, 60 de persoane doborate de caldura si temperaturi de 40 de grade. Cand scapam de canicula

Arsita verii a topit sambata sudul tarii, iar salvatorii de la ambulanta Bucuresti-Ilfov au avut 1.600 de solicitari in 2 zile.

Caldura i-a scos pe bucuresteni din case la apusul soarelui. Cum au suportat oamenii temperaturile de pana la 35 de grade
Caldura i-a scos pe bucuresteni din case la apusul soarelui. Cum au suportat oamenii temperaturile de pana la 35 de grade

Pe timp de vara, orasul se trezeste la viata noaptea. Marti, temperaturile ridicate au inrosit termometrele, asa ca spre seara, bucurestenii au facut orice numai sa scape de caldura toropitoare din apartamente.

Ce a patit un turist care a intrat in valuri dupa ce a baut toata ziua. Prietenii nu au reusit sa il opreasca
Ce a patit un turist care a intrat in valuri dupa ce a baut toata ziua. Prietenii nu au reusit sa il opreasca

Canicula, expunerea la soare, alcoolul si baile in mare nu fac casa buna. Este avertizarea transmisa de medicii si salvamarii de pe litoral care au intervenit in mai multe cazuri in ultimele zile.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.