Temperaturi anormal de mari pentru aceasta perioada in toata tara. Cand incepe vremea sa se racoreasca

×
Codul embed a fost copiat

Azi va fi foarte cald in majoritatea zonelor iar in sud apare din nou canicula si disconfortul termic va fi ridicat. Dupa prinz, in zona de munte si in Dobrogea, pe spatii mici vor fi averse, fulgere, intensificari de scurta durata ale vantului.

Vremea in Europa
Pe continent, in sud si in sud-estva predomina vremea frumoasa.In rest, vor fi innorari temporare si ploi locale. Izolat vor fi caderi de grindina si cantitati de apa de peste 30 l/mp. Vremea se va mentine calduroasa, chiar caniculara in orele amiezii. La inceputul intervalului, in sudul si sud-estul Europei vremea va fi frumoasa si doar izolat se vor semnala ploi de scurta durata.

In celelalte regiuni vor fi averse si descarcari electrice, iar la final va ploua in zonele nord-vestice, nordice, si in cele estice. Mase de aer foarte cald vor influenta partea sudica, central-estica si de sud-est a Europei, unde va fi foarte cald si chiar canicula.In regiunile nordice, central-nordice si de vest vor fi prezente mase de aer rece. La finalul intervalului, temperaturile vor creste in vest si in sud-vest si vor scadea in tarile central-estice.

Vremea in fiecare regiune a tarii
In Dobrogea si Baragan, temperatura aerului va creste treptat si la amiaza va fi din noua canicula si stres termic. Dupa pranz se vor inregistra pina la 35 de grade Celsius iar in Dobrogea vor fi posibile ploi scurte de vara cu fenomene electrice si conditii de grindina. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei va fi soare si vreme foarte calda.Disconfortul termic se va mentine ridicat. In nordul Moldovei si in Bucovina se mai incalzeste putin si vremea va fi calduroasa peste tot.In zona de munte asteptam averse cu fulgere si vint mai nervos. Izolat sunt posibile caderi de grindina si se pot stringe cantitati mai insemnate de apa.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures se incalzeste si dupa prinz se vor inregistra pina la 32 de grade Celsius. Si in vestul tarii avem vreme calduroasa cu mult soare. Maximele termice in crestere fata de ieri, vor ajunge pina la 33 de grade. In tinuturile centrale va fi vreme frumoasa si in incalzire usoara.In zona de munte asteptam averse cu fulgere si vint mai nervos. Izolat sunt posibile caderi de grindina si se pot stringe cantitati de apa mai insemnate. In sud-vestul tarii se anunta inca o zi calduroasa si disconfort termic.Se vor inregistra 33-34 de grade Celsius si doar pe la munte pot sa vina cateva averse. In sudul tarii, ziua va fi greu de suportat. Dupa prinz se pot atinge 35 de grade la umbra si revine zapuseala.

Citește și
miere
Prapad printre albine si criza pentru apicultorii din Romania. La cat va ajunge pretul mierii in prag de iarna
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

In Bucuresti, astazi avem de indurat inca o zi calduroasa si dupa prinz revine canicula si stresul termic va fi ridicat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade Celsius.Si noaptea care urmeaza va fi calda, cu 22 de grade Celsius in termometre.

Pe Litoral asteptam caldura mare iar indicele temperatura- umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar briza activa. Pe plaja vor fi temperaturi cuprinse intre 29 si 31 de grade, iar apa marii va avea in jur de 26 de grade Celsius.

La munte, norii se string din a doua parte a zilei in Carpatii Orientali si Meridionali, unde pe arii restranse se vor semnala ploi zgomotoase. Izolat se vor acumula cantitati mai mari de apa si vor fi posibile caderi de grindina.

Vremea in urmatoarele 3 zile
In Capitala, maine se face mai rau, temperatura maxima va urca pina la 37 de grade, si aerul va fi greu de respirat. Marti se racoreste si instabilitatea va creste. Spre seara si noaptea se vor semnala averse cu fulgere, vint nervos, grindina si se pot stringe cantitati mai insemnate de apa. Temperatura maxima va fi de 32 de grade, Miercuri, va continua sa se racoreasca si maxima termica se va situa in jurul valorii de 29 de grade. Se anunta vreme buna si doar temporar pot sa vina cateva ploi slabe. Vantul va fi activ.

Pe litoral astazi asteptam caldura mare. Maine regimul termic ramine neschimbat si disconfortul va fi ridicat.Cerul va fi mai mult senin, iar briza activa. Marti se mai incalzeste putin si aerul va deveni greu de rspirat.Indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Vantul va avea intensificari spre seara. Temperatura aerului va urca pina la 32 de grade Celsius. Miercuri vremea va deveni in general instabila si se va raci.Innorarile vor fi temporare si se vor semnala averse si descarcari electrice iar vantul va avea intensificari temporare.

La munte norii, luni instabilitatea atmosferica va creste si ploile vor veni mai ales seara si noaptea, in Carpatii Occidentali, local in Carpatii Meridionali si pe arii restranse in restul zonei montane. Vor fi averse si pe spatii mici, mai ales in masivele vestice, se vor stringe cantitati mai importante de apa si va cadea grindina. Marti norii vor fi numerosi si va ploua pe suprafete mari,pina spre seara.Vorbim despre averse torentiale cu fulgere si vor fi posibile caderi de grindina.Temperatura aerului va fi in scadere. Miercuri vremea se va mentine in general instabila si va continua sa se raceasca.

In restul tarii maine avem canicula si disconfort termic in regiunile sudice si estice.In a doua parte a zilei, ploile vor veni in vest, centru si nord, dar si la munte. Marti vremea va fi in general instabila si se va raci cam peste tot. Vor fi ploi zgomotoase cu vint intens si grindina.In extremitatea de vest a tarii, si in sud-est, izolat va fi canicula si va ploua spre seara. Miercuri va continua sa se raceasca si temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada. Pe arii extinse vor veni averse in sud-est, local in centru si la munte si izolat in celelalte zone.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Protectia solara, un reflex care trebuie activat in perioada vacantelor. Recomandarea dermatologilor
Protectia solara, un reflex care trebuie activat in perioada vacantelor. Recomandarea dermatologilor

Stim ca e anotimpul vacantelor la mare ori la munte. Stim ca e vremea distractiei. Si tocmai ca sa nu stricam distractia, nu vorbim azi despre interdictii. Ci despe reflexe in privinta expunerii solare.

Prapad printre albine si criza pentru apicultorii din Romania. La cat va ajunge pretul mierii in prag de iarna
Prapad printre albine si criza pentru apicultorii din Romania. La cat va ajunge pretul mierii in prag de iarna

Apicultorii romani sunt intr-o situatie disperata. Vremea capricioasa din acest an a dus la depopularea familiilor de albine, iar productia de miere a scazut dramatic; practic cea mai slaba din ultimii 30 de ani.

Experienta de groaza pentru o familie din judetul Iasi. Casa le-a fost lovita de o racheta anti-grindina
Experienta de groaza pentru o familie din judetul Iasi. Casa le-a fost lovita de o racheta anti-grindina

Proiectilul le-a gaurit acoperisul si a aterizat in hol. Incidentul este cu atat mai revoltator cu cat vremea extrema a distrus mii de hectare de culturi agricole, insa rachetele anti-grindina, care au costat milioane de lei, mai mult n-au functionat.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.