Caniculă în aproape toată ţara. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic

Ultima actualizare: 14-07-2021 20:14

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat, valabile miercuri şi joi în 34 de judeţe, unele zone fiind afectate total, iar altele parţial.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de miercuri, în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin va fi Cod portocaliu de caniculară şi disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime vor atinge 36 - 39 de grade Celsius, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22 - 20 de grade Celsius.

De asemenea, miercuri şi joi va fi în vigoare o avertizare Cod galben de disconfort termic ridicat şi caniculă în 29 de judeţe şi Bucureşti.

În aceste zone, valul de căldură va persista, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării.

Meteorologii avertizează că începând din după-amiaza zilei de joi (15 iulie), în jumătatea de vest a ţării instabilitatea atmosferică se va accentua.

Temperaturile resimțite depășesc 40 de grade în multe locuri și în această noapte nu vor coborî sub 20 de grade.

Chiar și seara, senzația de zăpușeală și sufocare rămâne. Așa că putem doar să căutam mici oaze cu răcoare, cum sunt fântânile din centrul Capitalei sau terasele unde sunt sunt instalații speciale cu vapori de apă. Aveți grijă și la aparatele de aer condiționat, nu setați valori foarte mici pentru că diferențele de temperatură vă pot afecta sănătatea.

După acest episod de foc, sunt anunțate furtuni și vijelii care vor începe în vestul țării de joi după amiază.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO