Acces gratuit la Untold pentru elevii care iau zece la BAC. Edy Chereji: „Primesc și bani de buzunar”

×
Codul embed a fost copiat

Absolvenții claselor a XII-a pot avea acces gratuit la Untold dacă vor lua 10 la examenul de Bacalaureat. Au pachetul complet, și cu bani de buzunar.

 

Prin campania „BAC DE 10” la Untold putem schimba poate și o percepție, și aceea că elevii care iau 10 și sunt foarte sârguincioși nu sunt doar ''tocilarii din prima bancă''.

Detalii despre campanie ne oferă organizatorul festivalurilor „Untold” și „Neversea”, Edy Chereji, invitat la “Viitor cu clasă”, cu Roxana Hulpe.

Edy Chereji: „Campania „BAC DE 10” înseamnă o dorință a noastră care s-a născut la prima ediție a festivalului, prin care să-i apreciem într-un mod public, să-i dăm exemplu pe elevii care fac performanță. Noi ne-am dorit ca pe lângă distracție, pe lângă experiența pe care oamenii o trăiesc în festival, să arătăm și alte exemple minunate și la fel cum am făcut-o prin alte campanii, ca cea cu donarea de sânge și altele, la fel am considerat că ne putem aduce o contribuție și noi. S-a născut această campanie frumoasă prin care susținem performanța în educație.'' 
(...)
„Și mai există o recompensă din partea unui partener, care le pune la dispoziție celor care iau 10 și un buget pe care să îl cheltuie în festival, deci au și bani de buzunar. Tot ce trebuie să mai obțină e acordul părinților. Chiar dacă sunt mari și responsabili și au peste 18 ani, cu siguranță mulți vor lua decizia asta cu părinții.”

Edy Chereji: „Chiar și în 2020 când nu am putut ține festivalul din cauza crizei sanitare am considerat că elevii care dau examenul de Bacalaureat merită să aibă această apreciere din partea noastră și să le dăm un extra motiv să învețe.”

Roxana Hulpe: Spuneai de bani de buzunar, asta înseamnă niște vouchere?

Edy Chereji: „Da, vor fi niște vouchere valorice pe care le primesc pentru festival, diferite pentru Untold și Neversea.”

Roxana Hulpe: Ce alte condiții trebuie să respecte tinerii pentru a merge la festival?

Edy Chereji: „Ceea ce știm acum e că indiferent de vârstă, începând de la 18 ani sau mai nou de la 16 ani de când s-a introdus vaccinarea adolescenţilor, toţi participanţii, toţi trebuie să fie vaccinaţi, dar aceasta e o măsură de moment şi suntem încrezători că autorităţile, în funcţie de campania de vaccinare, vor completa această primă măsură şi sperăm ca până la data festivalului, să avem acces şi pentru cei care se testează zilnic în festival sau cei care au trecut prin boală şi fac dovada anticorpilor. Vom afla aceasta cel mai probabil în luna iulie, noi în continuare discutăm cu autorităţile pe acest subiect. Le-am dat studiile noastre, acolo unde s-au făcut evenimente mari şi s-a văzut clar acolo că nu e niciun risc de infectare, chiar dacă s-a mers pe cele trei variante, nu doar pe vaccinare. Trebuie să fim conştienţi ca această campanie de vaccinare e importantă pentru autorităţi, e calea cea mai sigură pentru a trece peste pandemie, şi noi am spus asta mereu, sfătuim oamenii să se informeze corect despre vaccin. Şi eu, şi familia mea ne-am vaccinat după ce am vorbit cu medicul de familie. Până la festival, 80-90% dintre cei care vor să meargă la evenimente vor fi vaccinați”.

Edy Chereji: „Anunțul festivalului Untold a fost o bucurie enormă, pe de o parte cei care vin la evenimente au garanția că au Untold anul acesta, pe de altă parte cei care nu sunt consumatori de festivaluri au primit un semnal important că ne întoarcem la normalitate. La nivel internațional suntem prima țară care a anunțat un mare eveniment, și cei din Belgia au anunțat că vor avea după ce am anunțat și noi. Și ei vor avea în luna august și un altul în primul weekend din septembrie.”

Roxana Hulpe: Revenind la tinerii absolvenți de liceu și nu numai, acest festival, aceste ieșiri vor conta mult și din punct de vedere emoțional, după un an în care au stat departe de prieteni , de colegi, acum de câteva luni s-au întors la școală, cred că va fi cumva o regăsire.

Edy Chereji: „Era cumva o tradiție în primul rând Neversea, după ce terminau liceul pentru că se întâmpla în weekend-ul după Bac, era cumva petrecerea de absolvire și apoi petrecerea continuă la Cluj cu Untold, și anul trecut le-a lipsit asta . Pentru alţii, era o modalitate festivalul în care îşi planificau o întâlnire cu colegii de facultate, alţii aşteptau să facă 18 ani şi îşi doreau să doneze sânge, de exemplu. Puţini tineri ştiu că pe lângă permisul de la 18 ani sau alcool, pot dona şi sânge de la 18 ani. Şi i-am încurajat să facă asta, şi astfel îşi pot procura bilete la Untold, dacă donează primesc reduceri, da. ” 

„Pregătim și campania de donare de sânge”

 

Roxana Hulpe: Îţi aminteşti în 2019 câţi elevi de 10 aţi avut la examenul de Bacalaureat?

Edy Chereji: „Au fost undeva la 140 de elevi cu 10, din care am avut 110 care s-au prezentat la Untold şi 22 la Neversea. Desfiinţăm miturile de 10, că ar fi puşi pe toceală, iată că merg şi la evenimente şi foarte bine fac.

În viaţă poţi să reuşeşti şi cu o notă sub 10, iar noi ca Untold vă ajutăm şi pe cei care nu luaţi 10 şi aveţi o ofertă specială: un preţ cu reducere, trebuie doar să luaţi Bac-ul''

Elevii de clasa a XII-a vor începe bacalaureatul pe 12 iunie cu prima probă scrisă la limba și literatura română.

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor: „Elevii au nevoie de aceste recompense și aceste recunoașteri, mai ales după un an atât de greu, însă din păcate reprezintă poate pe alocuri doar un stimul artificial, e bine ca elevii să fie motivați să învețe, dar din păcate nu sunt suficiente și nu ne putem aștepta tot de la companii să facă asta, ci motivația elevilor de a învăța ar trebui să vină de pe băncile școlii.”

„Nouă elevilor ne lipsește din ce în ce mai tare motivația de a învățași e trist, vedem în Bacalaureat un bau bau în loc să fie o linie de finish în care să ne uităm cu bucurie la ce a fost în cei 12 ani.”

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor: „Eu acum transmit în direct de la biroul meu de unde mă lupt cu autorii canonici, nu știu dacă voi lua 10, însă ceea ce am simțit în rândul colegilor mei, mai ales în ultimii doi ani cum n-am prea avut festivități de premiere sau recunoaștere publică pentru absolvenții cu note mari în Bac...e nevoie de astfel de iniţiative și mă bucur că cei de la UNTOLD perpetuează acest obicei pe care l-au format în ultimii ani.”

Pentru a putea intra la festival gratuit, elevii trebuie să ia nota 10 la Bac dar și să fie vaccinați.

Roxana Hulpe: Rareș, se vaccinează colegii tăi absolvenți la nivel național? Care e situația?

Rareș Voicu: „Cifrele nu sunt foarte răsărite, să le spunem așa, am făcut și un sondaj, undeva la 60% dintre elevi, fie nu voiau să se vaccineze, fie nu erau hotărâți. Eu m-am vaccinat.”

Roxana Hulpe: Acum avem aproximativ 75 de mii de elevi cu vârsta cuprinsă între 18 și 19 ani, care s-au vaccinat.

Rareș Voicu: „Noi le-am recomandat și autorităților să adapteze și să traducă mesajele plictisitoare pe înțelesul elevilor, tinerii, pentru că vedem că nu sunt foarte eficiente.”

Edy Chereji: „Ar trebuie să ştie, foarte important, toţi cei care vin la festival să îşi găsească din timp cazări, dar ştim, Clujul e unul dintre cele mai prietenoase oraşe din Europa, și cu siguranţă şi în acest an vor fi oameni care îşi pun la bătaie case, apartamente, curţi, şi să fiţi atenţi la ceea ce vor comunica autoritățile cu privire la regulile sanitare aplicate în festival. Deocamdată ştim că dacă vă vaccinaţi intrați în festival, nu avem limită de capacitate, şi, de asemenea, mai sperăm ca la festival să avem acces şi pentru persoanele care nu sunt vaccinate, pentru că sunt şi persoane cu diferite afecţiuni.”

UNTOLD se va desfășura în perioada 9-12 SEPTEMEBRIE 2021 .

Articol recomandat de sport.ro
FOTO | Gigi Becali, păcălit de turci! De ce nu va plăti Galatasaray milionul în plus cerut de patronul FCSB pe Moruțan
FOTO | Gigi Becali, păcălit de turci! De ce nu va plăti Galatasaray milionul în plus cerut de patronul FCSB pe Moruțan
Citește și...
Cum poți să vizitezi țări exotice și să studiezi, în același timp. “Avem 400 de schimburi de studenți pe an”
Cum poți să vizitezi țări exotice și să studiezi, în același timp. “Avem 400 de schimburi de studenți pe an”

Anual, AIESEC România ajută sute de studenți să se integreze pe piața muncii și le facilitează accesul în companii românești sau străine, în cadrul unor programe de internship

Adelina Pestrițu: Am primit foarte multe amenințări. Cu unele am ajuns în instanță. Sunt foarte mulți oameni frustrați
Adelina Pestrițu: Am primit foarte multe amenințări. Cu unele am ajuns în instanță. Sunt foarte mulți oameni frustrați

Adelina Pestrițu, unul dintre cei mai mari influenceri din România, a mărturisit, într-un interviu pentru stirileprotv.ro, că a avut parte de nenumărate amenințări din partea unor fani și că pe unii dintre ei i-a dat în judecată.

Interviu cu un personaj virtual. Profesoara de nutriție Wello învață copiii cum să trăiască sănătos
Interviu cu un personaj virtual. Profesoara de nutriție Wello învață copiii cum să trăiască sănătos

Spune că îi place pestele și ar manca oricând salată verde. Vorbim de preferințele unei profesoare virtuale, care predă cursuri de nutriție.

Recomandări
Șeful Armatei Române: „Rusia bruiază GPS-ul navelor din apele teritoriale ale României”. Riscul real din Marea Neagră
Șeful Armatei Române: „Rusia bruiază GPS-ul navelor din apele teritoriale ale României”. Riscul real din Marea Neagră

Riscul de a se produce accidente maritime în apele teritoriale ale României a crescut semnificativ din cauza acțiunilor Rusiei de a bruia „activ și constant” comunicațiile navelor, anunță generalul Daniel Petrescu.

Se naște o nouă armată a Rusiei, din ordinul lui Putin. Va fi condusă de „Sedoi”, un fost mare comandant Wagner
Se naște o nouă armată a Rusiei, din ordinul lui Putin. Va fi condusă de „Sedoi”, un fost mare comandant Wagner

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu unul dintre cei mai înalți foști comandați ai grupului paramilitar Wagner.

Peste 75.000 de etnici armeni au fugit din enclava Nagorno-Karabah. Guvernul separatist a anunțat că se va dizolva
Peste 75.000 de etnici armeni au fugit din enclava Nagorno-Karabah. Guvernul separatist a anunțat că se va dizolva

Peste 75.000 de etnici armeni au fugit din enclava Nagorno-Karabah, adică mai mult de jumătate din populația regiunii disputate din Azerbaidjan.