Timisorenii se pregatesc sa intre in Cartea Recordurilor. Cum va arata cel mai mare pod din lume, construit din PET-uri

Ultima actualizare: 22-07-2014 07:00

Mai sunt doar cateva zile pana cand Timisoara va intra in Cartea Recordurilor, cu cel mai mare pod din lume, construit din PET-uri.

In ultimele luni, voluntarii au strans peste 100 de mii de sticle din plastic, le-au grupat in baloti de diferite dimensiuni, iar sambata primele segmente vor pluti pe rau. Reprezentantii Guinness Book urmaresc atent "operatiunile", ca sa omologheze recordul!

Inca de la primele ore ale diminetii, zeci de voluntari au incarcat primii baloti intr-un camion si i-au transportat pe malul raului Bega, acolo unde urmeaza sa fie asamblate primele module din podul plutitor. La operatiune participa si voluntari care ajuta la salvarea de vieti omenesti, in imprejurari critice. De aceasta data sunt foarte relaxati, cand urca balotii in barcile pneumatice.

Reprezentantii fundatiei care a initiat acest proiect spun ca, dupa ce va fi gata podul, timisorenii se vor putea plimba pe el si vor admira peisajul. Pentru efect artistic, din loc in loc vor fi amplasati copacei impodobiti cu peturi, care noaptea vor fi iluminati.

Radu Rusu, reprezentantul fundatiei: "Am intampinat mai multe greutati pe parcursul proiectului. Speram sa terminam pana luni cu montatul podului. atunci va fi inaugurarea oficiala. In mod oficial, podul va sta pe bega 2 saptamani dar neoficial, s-ar putea prelungi perioada."

In momentul de fata, recordul mondial pentru cea mai mare constructie din sticle de plastic este detinut de Lituania, unde a fost ridicat un brad de Craciun din 42.000 de peturi.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO