Week-end de vara pe Litoral, la inceput de octombrie. Povestea singurei fete salvamar: "Toti barbatii ma asculta"

Ultima actualizare: 03-10-2016 07:02

 Vara s-a intors pe litoral. La malul marii a fost o adevarata zi de plaja, cu un soare arzator. Iar daca vreti sa va plimbati, luati in calcul ca vremea va fi la fel de frumoasa si in weekend.

 Vineri, cei care au ajuns pe plaja din Mamaia i-au putut admira pentru ultima oara in acest an pe chipesii salvamari, iesiti la antrenament. Oamenii s-au balacit in voie in apa marii, ca intr-o zi frumoasa de ... vara.

In aer au fost 24 de grade, dar soarele arzator a adaugat cateva grade in plus pentru cei care au iesit la plaja. Vremea buna i-a adus la tarm si pe salvamari. Sunt cei pe care, in acest sezon, i-am vazut pe plajele din Constanta si Mamaia. Pentru prima data in 17 ani, au incheiat vara cu bine, fara sa inregistreze cazuri de inec. I-au ajutat si echipamentele achizitionate, mare parte din fondurile Asociatiei Salvamarilor si Scafandrilor Profesionisti.

Gabi Culea, sef salvamari: "Anul acesta am avut si skijet-urile cu targile de interventie care s-au achizitionat de asociatie si acest lucru pe mare nefavorabila au facut ca numarul cazurilor de inec sa fie zero”

Cu toata acestea, vara nu a fost una usoara pentru salvamari. Alin isi aminteste cum el si colegii lui au salvat din valuri o femeie si pe fetita ei de 5 ani. "Erau valurile puternici, curentii mari si au fost trase sub pasarele si am avut o interventie grea. Colegii mei s-au zgariat din cauza scoicilor, nu puteam sa na propiem cu barca de pasarele din cauza valurilor, ne izbeau de pasarela, si a trebuit sa intervenim inot"

Printre cei 143 de salvamari din Constanta si Mamaia, gasim si o fata. Raluca a facut 14 ani inot de performanta, “Pe mine ca fata, cred ca ma inteleg mai bine, de rusine. Ce tine de partea masculina nu am avut probleme sa nu ma asculte, mici incidente dar a fost ok "

Din pacate in sudul litoralului, acolo unde curentii sunt puternici, bilantul sezonului estival este unul tragic: 23 de morti. In cele mai multe cazuri, turistii nu au tinut cont de indicatiile salvamarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO