Cum va afecta tragedia din Ucraina incasarile Romaniei din turism anul acesta. Ne vor vizita cu 15 - 20% mai putini straini

Ultima actualizare: 24-07-2014 07:10
Turism

Numarul celor ajunsi pe litoral sau la munte s-a injumatatit din cauza vremii. Nici turisti straini nu vor fi prea multi in urmatoarele luni, spun specialistii. Multi vor evita tara noastra, dupa catastrofa din Ucraina.

La munte bate vantul si la propriu, si la figurat. Dupa o iarna fara zapada, a venit acum o vara ploioasa care ii goneste pe turisti. Hotelierii s-au plans ca au cu 40% mai putini oaspeti fata de anul trecut.

Nici la mare soarele nu s-a aratat prea mult. Daca in anii trecuti, la mare era plin de lume incepand cu 1 iulie, in aceasta vara soarele a fost mai scump la vedere, iar plajele s-au umplut abia acum, dupa aproape trei saptamani de intarziere. Asta inseamna pentru cei care au afaceri pe litoral pierderi de pana la 50%.

Nu numai litoralul e sarac in vizitatori. Consultantii in turism estimeaza ca si numarul strainilor care ne vor vizita tara anul acesta va scadea cu 15-20% din cauza incidentului din Ucraina.

Pentru turistii de peste Ocean zona aceasta e confundabila, nu se stie exact pentru ei care este Ucraina, care este Romania, Bulgaria, Moldova. Pentru ei toata aceasta zona este Europa de Est, unde a fost doborat un avion de linie.

In cifre, putem vorbi de aproape 250.000 de straini care ar putea evita tara noastra.

Si plecarile romanilor in alte tari sunt in scadere. Din cauza noului conflict dintre Israel si Gaza, aproximativ 30% dintre cei care si-au luat deja bilete in tara sfanta au cerut deja banii inapoi.

Potrivit unui sondaj recent, doar 30% dintre romani au declarat ca isi vor lua concediu in aceasta vara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO