Vama Veche a fost DISTRUSA de ploi in doar jumatate de ora. Pe plaja de corturi a aparut un crater urias

Ultima actualizare: 20-05-2016 01:43

Furtuni ingrozitoare si chiar zapezi pe care nu le mai astepta nimeni au facut din luna mai, una a extremelor meteorologice. Plaja din Vama Veche este distrusa iar in Mangalia in doar cateva minute, soselele au devenit impracticabile.

Au cazut 60 de litri de apa pe metru patrat in Mangalia, iar in mai putin de o jumatate de ora o intersectie din centrul orasului a fost inghitita. Ca un facut , in mijloc troneaza replica unui vapor - simbol al portului turistic aflat in apropiere. "Vaporul n-a fost pus degeaba acolo" - a comentat mai in gluma, mai in serios, cineva care a distribuit aceste fotografii pe Facebook.

Coplesiti de suvoaiele de pe sosea, soferii au fost nevoiti sa traga pe dreapta, iar cei care s-au incumetat totusi sa isi continue drumul au regretat. Apa a trecut de o jumatate de metru in anumite locuri. Aceleasi probleme au fost si in Tulcea iar sistemul de canalizare a refulat.

In statiunea Vama Veche furtuna a lasat urme ingrozitoare. Plaja a fost pur si simplu impartita in doua. Cand apele s-au scurs au luat cu ele si o cantitate uriasa de nisip.

Corespondentul ProTV Camelia Dontu se afla la fata locului si relateaza ca in doar jumatate de ora, viitura a maturat plaja, creand un crater care ajunge la 2 metri adancime. 600 de metri patrati de plaja au fost afectati si va fi nevoie de 900 de metri cubi de nisip pentru ca plaja sa arate ca inainte. Este vorba despre zona de corturi.

In zona exista un canal de scurgere care ar trebui sa adune toata apa de ploaie din Vama Veche si sa o verse in mare. Tubul nu a mai facut fata, astfel ca atat plaja, cat si localitatea au suferit de pe urma viituri. Cei de la Apele Romane promit ca miercuri dimineata vor aduce utilaje grele de la Eforie pentru a reface plaja, folosind nisip din alte zone, dar si din mare.

Potrivit specialistilor, in mijlocul lunii mai, termometrele ar trebui sa indice 9-10 grade Celsius noaptea. Meteorologii spun ca temperaturile neobisnuite sunt cauzate de un val de frig format deasupra Oceanului Atlantic, o “anomalie negativa”. Nu doar tara noastra este afectata de acest val de aer rece. Si in alte parti ale Europei a nins, de pilda in Serbia

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO