Vama Veche a fost DISTRUSA de ploi in doar jumatate de ora. Pe plaja de corturi a aparut un crater urias

17-05-2016 19:26

Furtuni ingrozitoare si chiar zapezi pe care nu le mai astepta nimeni au facut din luna mai, una a extremelor meteorologice. Plaja din Vama Veche este distrusa iar in Mangalia in doar cateva minute, soselele au devenit impracticabile.

Au cazut 60 de litri de apa pe metru patrat in Mangalia, iar in mai putin de o jumatate de ora o intersectie din centrul orasului a fost inghitita. Ca un facut , in mijloc troneaza replica unui vapor - simbol al portului turistic aflat in apropiere. "Vaporul n-a fost pus degeaba acolo" - a comentat mai in gluma, mai in serios, cineva care a distribuit aceste fotografii pe Facebook.

Coplesiti de suvoaiele de pe sosea, soferii au fost nevoiti sa traga pe dreapta, iar cei care s-au incumetat totusi sa isi continue drumul au regretat. Apa a trecut de o jumatate de metru in anumite locuri. Aceleasi probleme au fost si in Tulcea iar sistemul de canalizare a refulat.

In statiunea Vama Veche furtuna a lasat urme ingrozitoare. Plaja a fost pur si simplu impartita in doua. Cand apele s-au scurs au luat cu ele si o cantitate uriasa de nisip.

Corespondentul ProTV Camelia Dontu se afla la fata locului si relateaza ca in doar jumatate de ora, viitura a maturat plaja, creand un crater care ajunge la 2 metri adancime. 600 de metri patrati de plaja au fost afectati si va fi nevoie de 900 de metri cubi de nisip pentru ca plaja sa arate ca inainte. Este vorba despre zona de corturi.

In zona exista un canal de scurgere care ar trebui sa adune toata apa de ploaie din Vama Veche si sa o verse in mare. Tubul nu a mai facut fata, astfel ca atat plaja, cat si localitatea au suferit de pe urma viituri. Cei de la Apele Romane promit ca miercuri dimineata vor aduce utilaje grele de la Eforie pentru a reface plaja, folosind nisip din alte zone, dar si din mare.

Potrivit specialistilor, in mijlocul lunii mai, termometrele ar trebui sa indice 9-10 grade Celsius noaptea. Meteorologii spun ca temperaturile neobisnuite sunt cauzate de un val de frig format deasupra Oceanului Atlantic, o “anomalie negativa”. Nu doar tara noastra este afectata de acest val de aer rece. Si in alte parti ale Europei a nins, de pilda in Serbia


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26