"Trenurile Soarelui 2016", dotate cu prize, vagon bar si Wi-Fi. Cat ne va costa un drum pana la mare si care va fi durata

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28
Trenurile Soarelui, CFR

Programul estival de transport Trenurile Soarelui 2016 intra in vigoare joi iar timp de trei luni, pana la 13 septembrie, turistii vor putea calatori spre litoral cu cele peste 40 de trenuri care vor asigura legaturi din toata tara.

Destinatiile trenurilor vor fi statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii, informeaza CFR Calatori.

"Pentru noi, sezonul estival este o oportunitate. Incercam sa raspundem nevoii de mobilitate a cat mai multor oameni si dorintelor acestora de a calatori la standarde de calitate din ce in ce mai bune. Prin programul estival Trenurile Soarelui conectam toate zonele tarii cu destinatiile turistice de vara si speram sa le aducem romanilor vacanta cat mai aproape", a declarat Iosif Szentes, director general CFR Calatori, potrivit Agerpres

CFR Calatori a pregatit un program special de trenuri, care vor fi introduse treptat in circulatie, pentru ca toate regiunile tarii sa poata fi conectate cu destinatiile de vacanta cele mai cautate in perioada verii.

Pentru turistii din Brasov legatura cu destinatia Constanta si retur va fi asigurata cu trei trenuri directe, iar pentru cei din Sighetu Marmatiei legatura cu litoralul se va realiza direct prin grupa de vagoane de la trenul Satu Mare- Mangalia.

Pentru a facilita accesul turistilor catre Delta Dunarii, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucuresti Nord - Tulcea Oras si retur.

Pretul intreg pentru o calatorie Bucuresti - Constanta, fara reduceri, este de 33,40 lei la tren Regio si de 60 lei la tren IR. Un bilet dus-intors are 10% reducere din tariful de transport si costa la clasa a 2-a 60,90 lei la tren Regio si 108,80 lei la tren IR, iar la cumpararea cu o anticipatie de peste 21 de zile reducerea este de 25% din tariful de transport si biletul la clasa a 2-a costa 46 lei la tren IR si 26,05 lei la tren Regio. Pentru o calatorie elev/student la Trenul Tineretului, Bucuresti - Constanta (tarifat ca tren Regio), biletul este de 18,65 lei.

Trenurile Litoral care circula fara opriri intermediare, intre Bucuresti Nord si Constanta, ajung la destinatie in aproximativ doua ore. Durata calatoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe aceeasi ruta, este in medie de aproximativ 2 ore si 20 minute.

Toate trenurile InterRegio sunt dotate cu instalatii de climatizare si prize, iar Trenurile Litoral, de viteza sporita (IR 1983, IR 1582, IR 1587 si IR 1588) Bucuresti - Constanta si retur, au in compunere si vagon bar. De asemenea, de la Bucuresti Nord la Constanta si retur, trenurile IR 1585 si IR 1586 dispun de Wi-Fi gratuit.

Societatea de Transport Feroviar de Calatori CFR Calatori S.A. este operatorul national feroviar de pasageri care efectueaza transportul public de calatori pe calea ferata.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO