Cum sunt păcăliţi cei care fac rezervări online pentru vacanţe. 6 mari site-uri, anchetate

Ultimul update: Joi 07 Februarie 2019 21:14
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2019 21:01
Categorie: Travel

Rezervările online pentru cazări pot ascunde capcane. În urma unei investigaţii, autorităţile din Marea Britanie au somat 6 platforme de rezervări să nu mai folosească practici înşelătoare.

În unele situaţii, nu sunt afişate preţurile cu tot cu taxele suplimentare, alteori sunt promovate agresiv anumite hoteluri, care plătesc comisioane mai mari. Astfel, utilizatorii sunt presaţi să ia o decizie rapidă. Unele dintre aceste site-uri sunt extrem de populare şi la noi şi au promis că vor renunţa la aceste metode.

Simona şi Alexandru, bloggeri de călătorie pentru lipa-lipa.ro, plănuiesc online următoarea vacanţă în Insulele Azore. Tinerii spun că multe dintre platformele de rezervări au astfel de trucuri, iar din această cauză utilizatorii sunt influenţaţi să ia repede o decizie pentru că li se induce ideea că şi alţii abia aşteaptă să se cazeze chiar acolo.

Alexandru Vrînceanu, blogger de călătorie lipa-lipa.ro: „Recurg la nişte trucuri psihologice pentru a pune presiune pe oameni să facă o rezervare cât mai repede. Cred că este o tehnică de vânzări până la urmă, dar nu e foarte corect.”

Nici preţurile afişate nu sunt mereu cele reale.

Simona Stanesc, blogger: „În Guatemala, la rezervare, preţul pe care trebuia să îl achităm la hotel nu era cel complet, se mai adaugă încă 12% TVA şi încă 10% taxa de oraş. Nu am fost suficienţi de atenţii când am rezervat şi nu am citit tot ce era scris cu litere mici.''

În alte situaţii, platformele promovează întâi hotelurile care plătesc comisioane mai mari, fără să specifice sau afişează false reduceri. Pentru astfel de practici, potrivit Sky News, Autoritatea guvernamentală pentru Concurenţă şi Piaţă din Marea Britanie a anchetat şase din cele mai populare platforme din lume şi anume: Expedia, Booking, Agoda, Hotels, Ebookers și Trivago. Coordonatorii site-urilor au fost somaţi că până în toamna să nu mai folosească tehnici care ar putea să inducă în eroare utilizatorii.

Într-un răspuns pentru Ştirile Pro TV, cei de la Booking.com au precizat că multe dintre angajamentele asumate sunt deja implementate, dar că vor lua şi alte măsuri, cum ar fi afişarea preţurilor cu tot cu taxele suplimentare.

Răspunsul booking.com pentru Ştirile Pro TV: „Îmbunătăţim constant experiența utilizatorilor pe site-ul nostru şi pe aplicaţiile de mobil, depunem eforturi în mod constant pentru a le oferi clienților noștri cea mai bună experienţă. Facem numeroase teste, ca parte dintr-un proces de optimizare, pentru a ne asigura că informaţiile pe care pe publicăm sunt relevante pentru experienţa utilizatorilor. Multe dintre angajamentele indicate de Autoritatea pentru Concurență și Piață sunt deja implementate de Booking.com, însă am convenit să testăm și să implementăm măsuri noi, cum ar fi afişarea prețurilor, incluzând taxele."

Şi celelalte site-uri au fost de acord să oprească aceste tehnici, potrivit Sky News. În urmă cu câteva luni, după numeroase plângeri, şi Comisia Europeană le-a impus celor de la Airbnb să aplice normele Uniunii în privinţa protecţiei consumatorilor şi să afişeze toate taxele suplimentare.

Rezervările online pentru cazări pot ascunde capcane. În urma unei investigaţii, autorităţile din Marea Britanie au somat 6 platforme de rezervări să nu mai folosească practici înşelătoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Reacția a doi turiști din Insulele Feroe ajunși la polul frigului din România
Reacția a doi turiști din Insulele Feroe ajunși la polul frigului din România
VIDEO PROTVPLUS.RO
vacanta
Reduceri uriașe la târgul de turism. Cu cât se vinde o vacanță de lux în America de Sud
Aglomerație și în mijlocul săptămânii pe pârtiile din Sinaia. Vremea se schimbă în weekend
Ritual reînviat de turişti, în Veneţia. De ce poartă măşti în această perioadă
Turiști atrași de faleză de vremea caldă. Când se întorc temperaturile negative pe litoral
Stațiunile de la munte atrag tot mai mulți turiști străini: ”E frig, dar e foarte frumos”
Rochii strălucitoare și măști în București. Atmosferă de carnaval "ca la carte"
carnavalul de la Venetia
A început faimosul Carnaval de la Veneția. Imagini spectaculoase, ca în filme
Sportul care atrage turiștii la munte, la fel ca schiatul. Cât costă un zbor cu parapanta
Sporturi extreme și plimbări cu sania trasă de câini, la munte. Cât plătesc turiștii
Se caută angajați pentru hoteluri pe litoral. Cât poate câștiga un bucătar
Valentine's Day, sărbătorită cu muzică populară de românii din Spania. "Verde foaie lată"
Surpriza de care vor avea parte turiștii care ajung joi la Castelul Bran