Vacanțe „low-cost” la munte, după Revelion. Ce oferă pensiunile pentru 500 de lei
Iarna, nu e român care să nu-și dorească o vacanță, oricât de scurtă, la munte. Iar stațiunile de pe Valea Prahovei oferă variante de cazare, masă și distracție, inclusiv pentru cei care nu vor să cheltuiască mai mult de 500 de lei pe sejur.
Vacanța cu buget redus înseamnă cazare la gazdă și mâncare de la supermarket. Însă distracția e la fel de mare, cu săniuș și muzică pe pârtie.
O familie a venit la munte din Constanța şi nu plăteşte nimic pentru cazarea la Buşteni. Oamenii au făcut pur şi simplu schimb cu gazda lor pe care o primesc la vară la ei.
Turist: „Noi suntem din Cosntanța, ei vin vară la noi, exista un troc."
Turist: „Stăm la cineva cunoscut. D-aia ne-am permis să venim.”
Reporter: „Aţi scutit cazarea?”
Turist: „Da!"
Există şi pensiuni sau hoteluri mai modeste unde o cameră costă 100 de lei, iar înăuntru sunt primiţi mai mulţi turişti.
Reporter: „De ce doar cazare?”
Turist: „Aşa am ales noi. A fost mai ok şi ca preţ şi ca toate cele."
Turist: „Atât s-a putut.”
Reporter: „Și ce înseamnă patru zile pentru dumneavoastră?”
Turist: „Undeva la 500 de lei."
Cei care nu vor să cheltuiască mult la munte vin pregătiţi cu tot ce le trebuie în bagaje.
Turist; „Şuncă, salam, friptura, nu v-am spus? Ca românul! Ţuica!”
Reporter: „Mâncați la cameră?”
Turist: „Da!"
Sau îşi cumpără de la supermarket. Până şi vinul şi-l fierb în cameră. Cu 15 lei, cât i-ar costa un pahar la cota 2000 în Sinaia, mai mulți turişti pregătesc o oală de 2 litri.
Reporter: „Câte zile staţi la munte?”
Turiști: „Depinde cât ne ajung banii.”
Turist: „La cameră facem altceva, un grătar, acolo. Suntem mai multe familii şi grătarul diseară."
Iar cei care nu vor totuşi să-şi petreacă vacanţa gătind, au varianta autoservirii. Cea mai ieftină ciorbă costă 7 lei, iar un mic e aici trei lei.
Vânzătoare la autoservire: „O ciorbiţă de pui, de văcuţă, de burtă, un piure cu şniţel, o pulpă de pui, undeva la 30 de ei maxim de persoană.”
Distracţia pe pârtie înseamnă o investiţie de 10 lei, cât costă un făraş din plastic care aluneca pe zăpadă. Pe pârtie găsesc la orice pas un hotdog de 7 lei. Iar shaorma „cu de toate" e doar 10 lei şi ţine loc de un prânz consistent.
Reporter: „Și, cu bugetul?”
Turistă: „Cât ne permitem. Asta e!"
Astfel drămuit, bugetul de vacanţă poate să nu depăşească 100 de lei de persoana pe zi.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!