Stațiunile frumoase de pe Valea Prahovei, mai puțin cunoscute, de vizitat toamna

Valea Prahovei toamna
Shutterstock

Valea Prahova, una dintre cele mai populare regiuni turistice din Munții Carpați, este renumită pentru frumusețea sa naturală și pentru numeroasele atracții turistice pe care le oferă.  

Însă în timp ce Prahova este adesea asociată cu stațiunile populare precum Sinaia, Bușteni sau Predeal, există și destinații mai puțin cunoscute, dar la fel de fascinante, care așteaptă să fie descoperite în toată splendoarea lor în timpul toamnei. În acest anotimp, stațiunile de pe Valea Prahovei par desprinse din basme și este un moment ideal pentru o excursie de câteva zile.

Valea Prahovei - cele mai frumoase stațiuni de vizitat toamna

Sinaia

Sinaia, una dintre cele mai spectaculoase destinații montane din România, are o moștenire culturală și socială bogată, iar toamna, stațiunea se transformă complet.

Cunoscută și ca fosta reședință regală, purtând numele sacru al Muntelui Sinai, această stațiune a fost botezată pentru prima dată după "Mănăstirea Sinaia" de către Spătarul Mihail Cantacuzino în secolul al XVII-lea. Sinaia îmbină frumusețea sa naturală cu cea a arhitecturii, oferind o experiență unică.

Aici puteți vizita castelele Peleș și Pelișor, cazinoul din Sinaia, dar și să porniți în drumeții sau să practicați diferite sporturi montane. 

Valea Prahovei

Predeal

Predeal, așezată în inima României, pe Valea Prahovei, la poalele muntelui Bucegi, este orașul situat la cea mai mare altitudine din țară, cuprinsă între 1030 m și 1110 m.

Clima montană din Valea Prahovei, cu veri răcoroase și ierni reci, transformă Predealul într-o destinație turistică atractivă în toate sezoanele. Toamna, Predealul îmbracă haine noi și vei fi surprins să vezi stațiunea atât de schimbată.

Vei avea parte de peisaje încântătoare și este o locație ideală atât pentru relaxare, cât și pentru refacere, datorită aerului său curat și nepoluat.

Bușteni

Bușteni, poarta către munții Bucegi, reprezintă vârful turismului montan în România. Situat în extremitatea estică a Carpaților Meridionali, Bușteniul este un punct de plecare ideal pentru drumeții, alpinism și relaxare.

Înconjurat de vârfurile Caraiman (2384 m) și Coștila (2489 m), traversat de râul Prahova, stațiunea Busteni impresionează atât prin frumusețea sa pitorească, cât și prin varietatea activităților turistice, de la drumeții montane la sporturile de iarnă și excursii la cabane.

Toamna, Bușteniul are o atmosferă desprinsă din basme, ideal pentru plimbări, relaxare și drumeții prin natură.

Valea Prahovei toamna

Azuga

Azuga, stațiunea situată la poalele Munților Bucegi, la altitudinea medie de 920 m, este un loc de refugiu pentru cei în căutare de tratamente pentru diferite afecțiune. Cu un aer curat și ozonizat, Azuga este și un punct de plecare important către cabanele din Munții Bucegi și Baiului. Toamna, acest loc este cu totul special și merită o vizită de câteva zile.

Breaza

Breaza, aflată în nord-vestul județului Prahova este o stațiune ideală atât pentru odihnă, cât și pentru excursii în Munții Bucegi. Este un loc de escapadă și o oază de liniște, perfect pentru zilele răcoroase de toamnă, când peisajul se schimbă.

Cornu

Cornu, o comună pitorească din județul Prahova, situată în Muntenia, este formată din satele Cornu de Jos, Cornu de Sus și Valea Oprii, oferind un cadru natural fermecător. Dacă vrei un loc în care să petreci un weekend prelungit toamna asta, Cornu este locul ideal pentru așa ceva.

Pârâul Rece

Pârâul Rece este destinația ideală pentru cei care vor să viziteze obiective turistice, dar să stea departe de locurile aglomerate. Se află la doar 8 km distanță de Predeal așa că este locul perfect pentru cei care doresc să exploreze și Castelul Bran sau Cetatea Râșnov.

Valea Prahovei

Poiana Țapului

Poiana Țapului a luat naștere în jurul anului 1830, ca o extindere a satului Bușteni de la acea vreme. Este printre cele mai relaxante și frumoase locuri din țară, unde o mulțime de turiști străini și români vin pentru relaxare.

Comarnic

Comarnic este un oraș de pe valea Prahovei, ideal pentru o vacanță de toamnă plină de natură și relaxare.

Comarnic este ideal pentru plimbări montane, drumeții și escaladă. Există numeroase trasee frumoase, atât pentru începători, cât și pentru experimentați.

Zona oferă numeroase trasee pentru drumeții și mountain biking, perfecte pentru a explora frumusețea naturii înconjurătoare.

Poți să te relaxezi și să te bucuri de peisajul montan toamna, când este spectaculos, să faci plimbări în natură sau să te relaxezi în spa-uri și centre wellness, în funcție de preferințele tale.

Ce vreme este toamna în stațiunile montane din România

Toamna în stațiunile montane din România aduce o serie de schimbări semnificative în ceea ce privește vremea și climatul.

Aceste stațiuni se caracterizează prin altitudini mari și peisaje montane, ceea ce influențează tipurile de vreme pe care le puteți întâlni în această perioadă.

Dacă vrei să vizitezi toamna stațiunile montane din România, ar fi bine să îți iei o haină groasă. Dacă în timpul zilei temperaturile sunt plăcute, între 12 și 24 de grade, seara lucrurile se schimbă și pot atinge și 10 grade.

Cu toate acestea, cerul este adesea senin, însă nopțile sunt reci, numai bune pentru focuri de tabără și vin fiert sau ciocolată caldă.

Anul acesta, temperaturile pe Valea Prahovei în luna octombrie va fi cuprinsă între 9 și 22 de grade Celsius în timpul zilei.

Pe de altă parte, noaptea temperaturile vor scădea și vor fi cuprinse între 4 și 12 grade Celsius. Spre finalul lunii, vremea se răcește, în special noaptea, așa că dacă vrei să petreci câteva zile frumoase în stațiunile montane din România, asigură-te că îți iei cu tine haine groase. 

Articol recomandat de sport.ro
Belgienii ironizează un român după tragere: "Bani aruncați pe fereastră! Lukaku îi va face sandvici"
Belgienii ironizează un român după tragere: "Bani aruncați pe fereastră! Lukaku îi va face sandvici"
Citește și...
Buget de 2.000 de euro pentru vacanța de 1 Decembrie petrecută la munte. „Am bătut recordul la vânzări”
Buget de 2.000 de euro pentru vacanța de 1 Decembrie petrecută la munte. „Am bătut recordul la vânzări”

De mult n-am mai avut zile atât de aglomerate la munte, în vacanța de 1 Decembrie. Românii au ocupat stațiunile și s-au bucurat de zăpada proaspăt căzută și de faptul că sărbătorile legale s-au lipit de weekend.

Biserici din Maramureș, vechi de câteva secole, incluse într-un traseu cultural. Proiectul a fost denumit „Drumul binelui”
Biserici din Maramureș, vechi de câteva secole, incluse într-un traseu cultural. Proiectul a fost denumit „Drumul binelui”

Bisericile din Maramureș, vechi de câteva secole, au fost incluse într-un traseu cultural care îi invită pe turiști să le descopere.

Surpriză pentru turiștii care au vizitat Capitala Culturală Europeană. Un glob uriaș a plutit pe râul Bega
Surpriză pentru turiștii care au vizitat Capitala Culturală Europeană. Un glob uriaș a plutit pe râul Bega

Chiar dacă a fost Ziua Națională, românii au stat din nou la coadă, la Timișoara, ca să admire operele lui Brâncuși. Biletele pentru expoziție au fost „sold-out”, după nici două ore de la începerea programului.

 

Recomandări
Doi civili palestinieni au fost uciși pentru fiecare militant Hamas. Oficial israelian: Raportul este
Doi civili palestinieni au fost uciși pentru fiecare militant Hamas. Oficial israelian: Raportul este "extrem de pozitiv"

Un raport de doi civili palestinieni ucişi în Gaza pentru fiecare militant Hamas este "extrem de pozitiv", având în vedere provocările luptei urbane, a declarat luni un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene pentru CNN.

Mircea Geoană conduce în topul încrederii românilor. Cum explică sociologii poziția Dianei Șoșoacă
Mircea Geoană conduce în topul încrederii românilor. Cum explică sociologii poziția Dianei Șoșoacă

Mircea Geoană este pe primul loc în topul încrederii românilor, iar senatoarea Diana Șoșoacă este pe la mijloc, dar înaintea președintelui Klaus Iohannis, pe final de mandat.

Ciolacu s-a întâlnit cu Blinken în SUA. Premierul i-a mulţumit pentru ajutorul în recuperarea românilor din Fâșia Gaza
Ciolacu s-a întâlnit cu Blinken în SUA. Premierul i-a mulţumit pentru ajutorul în recuperarea românilor din Fâșia Gaza

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu.