Stațiunea din România luată cu asalt de turiști în aceste zile. „Suntem ocupaţi în proporţie de 90%”

07-02-2021 08:06


Vacanța copiilor este pe terminate, dar înainte de revenirea acasă cei mici au luat cu asalt pârtiile. În stațiunea Cavnic, din Maramureș, monitorii de schi au fost extrem de solicitați.

Locul este un bun refugiu și pentru părinți. Stațiunea a fost plină de turiști din toată țara, deși vremea a fost destul de mohorâtă.

Domeniul schiabil din Cavnic are două pârtii, care, puse cap la cap, au 8,5 kilometri lungime. Pe amândouă au fost montate instalaţii de iluminare nocturnă, așa că distracția nu se termină la apus. Instructorii de schi abia fac față solicitărilor.

Instalaţiile funcționează la capacitate maximă. Nu e de mirare, având în vedere prețurile bune. O zi de schi, cu urcări nelimitate, costă 100 de lei. Este inclusă și nocturnă, până la ora 20.

Oana Poenar, administrator pârtii: „Se va schia până la sfârşitul lunii martie, aşa e în fiecare an aici. Este cea mai aglomerată perioada din an, dar reuşim să ţinem oamenii la distanţă.”

Cei care vor să bea un ceai cald la mare altitudine pot ajunge cu telescaunul la o terasă special amenajată.

Barman: „Având în vedere că condiţiile meteo nu sunt foarte favorabile, totuşi ne bucurăm de un număr foarte mare de turişti.”

Iar la baza pârtiei vă așteaptă gustări numai bune după o zi de schi.

Locuri de cazare se găsesc în staţiune doar cu rezervare. Cei care vin spontan găsesc ceva doar la câțiva kilometri de pârtie.

Ancuța Buda, reprezentant hotel: „În această perioadă suntem ocupaţi în proporţie de 90% până în data de 28 august. Tarifele încep de la 340 de lei pe cameră dublă, pe noapte."

Dacă vremea e mohorâtă, gazdele nu vă lăsa să vă plictisiţi. Puteţi asculta povesti la lumina lămpii sau aveţi ocazia să făuriţi vase din lut sub îndrumarea unui olar.

Turiştii pot închiria şi snowmobile ori sănii trase de cai. Iar potecile de munte sunt ideale pentru drumeţii.

Tags: statiune, schi, cavnic,


VIDEO PROTVPLUS.RO