Statiunea Baile Cojocna, odata perla judetului Cluj, tine turistii la distanta: "Ei suna si intreaba de cazare, dar nu avem"
Degeaba avem statiuni balneoclimaterice unice in Europa, daca autoritatile sunt nepasatoare si tin turistii la distanta.
Un astfel de exemplu intalnim la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, unde fostele mine de sare au fost transformate in bai cu ape curative. Problema este ca in zona e doar un hotel lasat in paragina de mai bine de doua decenii.
Pana sa ajunga la statiunea care a fost pe vremuri perla judetului Cluj, turistii au de parcurs un drum plin de gropi.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cei mai multi oaspeti vin din vecinatate doar pentru apa sarata. Strandul are doua bazine amenajate acum mai bine de un secol in fostele cariere.
"Ca efecte la oase e excelent. De cate ori am venit aici cel putin un an de zile s-a simtit. Anul trecut nu am fost si am simtit ca nu am fost aici", spune un turist.
"Apa e buna, vin din Australia, locuiesc in Australia", spune altcineva.
La doar 100 de metri de bazinul cu apa sarata functiona un hotel cu 34 de camere de cazare. Acum insa cladirea zace in paragina de mai bine de 25 de ani.
Culmea este ca in 2010 s-au facut investitii de peste doua milioane de euro, insa ar fi fost nevoie de mai multi bani.
Liviu Bojan, administrator Baile Cojocna: "Cand eram copil, aveam cate 10.000 de turisti in weekend, acum nici jumate nu mai vin. Suna telefoanele incontinuu si intreaba cat costa locul de cazare si le spun ca nu avem si atunci nu mai vin."
Doar doua pensiuni functioneaza astazi.
Razvan Radu, marketing manager pensiune: "Pe locatia unde suntem acum, dupa 1918 a fost deschis Sanator Parc. Noi am deschis pe aceeasi locatie, pastrand aceeasi arhitectura. Resortul are piscina, SPA, restaurant si locuri de cazare."
Reprezentantii Primariei sustin ca vor incerca sa atraga si alte fonduri pentru a da o noua fatza statiunii, insa, pana in prezent, totul este in stadiul de promisiune.
Sursa: Pro TV
Etichete: cazare, turisti, statiuni, statiuni balneoclimaterice,
Dată publicare:
08-07-2017 19:29