Stațiunea Arieșeni, luată cu asalt de turiștii iubitori de sporturi de iarnă

Ultima actualizare: 27-01-2020 10:27

Distracție din belșug pe pârtiile din Arieșeni, zona cunoscută pentru împătimiții sportului de iarnă.

Sute de oameni dornici să se bucure de zăpadă au luat cu asalt stațiunea, chiar dacă anul acesta este mai puțin omăt decât în trecut.

Toți au avut, însă, același gând: să alunece în voie pe pârtie.

La peste 1.000 de metri altitudine, în inima Munților Apuseni, turiștii au profitat de zilele libere și au petrecut ca în copilărie. Cei dornici să alunece în voie pe pârtie au renunțat la sănii și s-au bucurat de zăpadă.

Stațiunea Arieșeni a fost plină ochi cu cei care au vrut să își încarce bateriile în acesta mini-vacanță. Ca să poată schia așa cum trebuie, timp de trei zile administratorii au pus în funcțiune tunurile de zăpadă.

Dan Gligor, profesor de sport: „Sunt, estimez eu, la 2.000 de persoane, schiori. Pârtia este impecabilă, am făcut zăpadă artificială în ultimele trei zile, am amenajat-o și stratul de zăpadă depășește 70-80 de cm pe pârtie. Închirierea unui echipament complet costă 30 de lei pe zi, programul fiind acum program de vacanță, însemnând de la 10 până la 8 seara”.

Turist: „Schiez de patru ore și pârtia e foarte bună la început. Nu e așa multă zăpadă ca anul trecut, dar se poate schia și e foarte frumos”.

O urcare cu teleschiul costă 3,5 lei pentru adulți și 2,5 pentru copii, iar penru un pahar de vin turiștii au scos din buzunar 4 lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO