Sibiul, inmiresmat de aromele Festivalului de Mancare Stradala. Bucatarii au gatit mancaruri din diverse colturi ale lumii
40 de bucatari inventivi si amuzanti au facut spectacol in centrul Sibiul la un festival de mancare stradala. Au pregatit sute de feluri din bucataria bavareza, asiatica sau mediteraneana.
De pe plitele incinse si din flacarile jucause au iesit in final bucate atat de gustoase incat oamenilor li s-a facut foame pe loc.
Bucatarii au facut tot posibilul sa atraga cat mai multi clienti.
Reporter: "Cu cei ii asteptam?"
Mihai Istrate, bucatar: "Cu cea mai buna mancare din Romania as putea spune. Avem o gramada de preparat: sandwich-uri, piept de pui, coaste la gratar."
De la coastele la gratar, trecem la ceva mai usor din bucataria mediteraneana.
Bucatar: "Ce facem acum e carne de pui, piept de pui cu legume, zarzavaturi, o baza de supa de pui. Pacat ca nu putem surprinde si mirosul."
Bavarezii, in schimb, propun o reteta de placinte medievale cu carne de porc crud uscata si cartofi inabusiti la cuptor. Daca presari ceapa si branza veche, rezultatul este savuros.
Multi au mers special la Sibiu pentru festivalul culinar.
Reporter: "- Ati ales ceva?"
Turist din Germania: "- Am ales pentru inceput taietei de aici, dar vom gusta si altceva, pizza, burger si din alte parti."
Tanar: "- Am inceput asa usurel cu un produs traditional."
Reporter: "- Ti-a facut ceva cu ochiul?"
Tanara: "- Tot! Tot! Sunt multe optiuni aici si sunt foarte bune"
Nely Borza, organizator: "- Foarte multe preparate sunt prezente aici. 35 de restaurant food truck-uri. Preparatele, care sunt aici, nu sunt foarte cunoscute de catre publicul roamanesc."
Organizatorii evenimentului vor sa ajunga in aceasta vara si la Arad, Cluj-Napoca, Brasov, Alba-Iulia, Timisoara si Bacau.
Toti cei care participa sunt rugati sa se implice si in campania, care ii invita pe romani sa doneze portii de mancare pentru nevoiasi.
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, festival, mancare, bucatari, mancare stradala,
Dată publicare:
04-06-2017 18:30