Sezonul de schi se prelungește. Zăpada nouă este însă periculoasă pentru turiști


Ultimul update: Sambata 02 Martie 2019 19:48
Data publicarii: Sambata 02 Martie 2019 18:35
Categorie: Stiri Turism

Primăvara a adus un mărțișor neașteptat la munte: un strat nou de zăpadă. Grație lui, sezonul de schi se va prelungi cu cel puțin o lună, așa că turiștii și cei care au afaceri de profil sunt extrem de fericiți.

În Poiana Braşov stratul de zăpadă măsura dimineaţa 110 centrimetri pe Pârtia Bradul şi 160 pe pistele din Masivul Post[varu. Ninsoarea abundentă din zori a scos schiorii şi snowboarderii din case.

În vreme ce în grădinile din vale au înflorit ghioceii, la peste 1.000 de metri altitudine este din nou iarna. Toată lumea s-a bucurat de zăpadă.

Dar salvamontiştii spun că zăpada căzută vineri noapte este foarte dificilă pentru schi, cât şi pentru săniuş.

Cătălin Petrescu, Serviciul Salvamont Poiana Braşov: ”Este o zăpadă foarte umedă, cu foarte multă apă în ea, o zăpadă foarte grea, foarte lipicioasă care forțează foarte mult zona articulaţiei şi a gleznei. De aceea schiorii şi snowboarderii sunt sfătuiți să schieze cu viteză mică.”

Angajaţii teraselor au intrat şi ei în priză: au curăţat mesele de zăpadă, au făcut poteca până la drum, au încins grătarele şi au pus vinul la fiert, ca într-o zi de decembrie.

Proprietarul unei terasei a pus la loc vizibil mărţişoarele special pregătite pentru doamne.

Şi în zilele următoare vremea va fi excelentă pentru schi. Pe toată Valea Prahovei şi chiar şi pe platoul bucegilor pârtiile se prezintă în condiţii foarte bune. Atenţie însă la altitudine unde vântul încă îşi mai face de cap şi e posibil ca unele instalaţii de transport pe cablu să nu funcţioneze.

VIDEO PROTVPLUS.RO