Secretul cozonacului de post. Ce se foloseşte de fapt în loc de ouă

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 22:45
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 08:00
Categorie: Travel

Pentru că aşteptarea până la Paşte să fie mai uşoară, gospodari pricepuţi din toată ţara, strânşi la un târg de produse tradiţionale, au gătit bucate de post extrem de gustoase.

Clienţii au putut apoi să cumpere ciorbă de lobodă, iahnie de fasole, frigărui de legume şi tocăniţă de ciuperci şi s-au minunat când au văzut doi cozonaci uriaşi.

Într-un cazan imens, în care încap 500 de porţii, a fiert la foc domol un uriaş borş de lobodă.

Deşi în mod normal la un astfel de eveniment micii sfârâiau la frigare de data aceasta s-au perpelit regulamentar o mulţime de legume.

În final a venit rândul unor cozonaci - unul lung de zece metri iar altul de 50 de kilograme - să primească note.

"Folosim în loc de ou ca să dăm culoare suc de morcovi, în rest făină, zahăr, nucă multă, rahat, stafide. Am folosit în jur de 100 kg de făină”, explică cei care l-au preparat.

Oferta a fost însă mult mai variată. "Avem baclavalele de casă cu trei straturi de nucă, de post, şi cu fistic, o prăjitură namura care se face cu un blat însiropat cu apă de trandafir şi adăugăm caju, migdale, fistic."

Postul Paştelui durează şapte săptămâni şi este considerat cel mai greu şi cel mai lung post de peste an.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

A murit înecat cu cozonac. Rudele spun că a mâncat cu poftă, deși avea probleme cu dantura
A murit înecat cu cozonac. Rudele spun că a mâncat cu poftă, deși avea probleme cu dantura
VIDEO PROTVPLUS.RO
FERMA
Au luptat pentru un loc în Ferma, însă doar unul a câștigat
Silviu Țolu și Kamara, în luptă pentru un loc în Fermă

21:01
FERMA
Zmărăndescu a pregătit o listă cu lucrurile care l-ar enerva pe Moroșanu
Luptătorul MMA este pregătit să îl "distrugă" psihic

08:01
FERMA
Zmărăndescu, atac dur la adresa Ioanei
Cuvintele lui o fac pe Miss România să izbucnească în lacrimi

06:39
FERMA
Conflictele iau amploare în Ferma
Kamara își iese din minți și îi spune cuvinte dure Ioanei Filiomn

02:56
FERMA
O nouă posibilă relație în Ferma
Otniela și Matei, în atenția tuturor

02:17
FERMA
Silviu Țolu s-a decis
El este cel cu care se va duela pentru a rămâne în Ferma

03:50
LA MARUTA
O studentă, o profesoară, două finalsite fac spectacol la "Cântă acum cu mine"
Cântă acum cu mine, duminică de la 22:15, la PRO TV

06:10
CE SPUN ROMANII
1000 de editii Ce Spun Romanii. Iata cum a fost la emisiunea – petrecere

07:36
LA MARUTA
Nu e ursul Carpatin, este un personaj canin

03:34
LA MARUTA
Vali Bărbulescu a acceptat provocarea lui Cătălin Măruță
A fost o provocare ce a conținut viermi. Cine a câștigat

07:10
Cabana Hartagu
(P) Cabana Harțagu, locul unde puteți trăi o experiență montană completă
Vacanța de Paște și 1 Mai la mare: vreme rece, taxe pentru parcare și pericolul drogurilor
Reacţia turiştilor după ce mănâncă pentru prima dată "chisătură". "Un lucru copleşitor"
Sulina, oraşul din Deltă transformat în ruină. "Bangladeshul arată mai bine"
De Paște, unii turiști din România s-ar putea bucura de sporturile de iarnă
Paște 2019 în Bucovina. Cum sunt atrași turiștii într-un sat unic în România
Realitatea virtuală ajută turismul în România
Cum poți vizita Mamaia sau Clujul fără să ieși din casă
Gestul jurnalistului britanic Charlie Ottley pentru promovarea turismului în România
Cluburile din Mamaia, petreceri de pomină la deschiderea sezonului: ”Încep nopțile albe”
Cât de dezolant a ajuns să arată un loc turistic din România odinioară faimos în Europa
Secretul cozonacului de post. Ce se foloseşte de fapt în loc de ouă
Hotelurile de 4 și de 5 stele din Băile Felix, rezervate aproape 100%. ”Este superb”