Rezervatia de ursi de la Zarnesti, construita pentru a salva animalele, devine atractie turistica. Orice vizita e o aventura

Dată publicare: 15-05-2014 19:18
Dată actualizare: 18-05-2014 07:08


Rezervatia de ursi de la Zarnesti, deschisa initial ca sa salveze animalele chinuite de om, s-a transformat treptat in destinatie turistica.

Acolo, in trei tarcuri uriase, traiesc 78 de exemplare pe care vizitatorii le pot observa de aproape fara niciun risc. Priviti de pe un pod suspendat sau dintr-un buncar subteran, ursii, unii dintre ei salvati din gradini zoologice mizere, isi vad linistiti de viata lor, care se desfasoara ca-n salbaticie.

Fiecare urs din rezervatie are o poveste impresionanta. Toti au fost crescuti in captivitate, si-au trait cea mai mare parte din viata in mizerie, foame si chin. O asociatie de protectie a animalelor i-a salvat si i-a adus la Zarnesti, intr-un loc amenajat pe zeci de hectare de padure.

Orice vizita, aici, la sactuarul de ursi de la Zarnesti, poate fi o adevarata aventura. De cate ori aveti ocazia sa va plimbati pe un pod suspendat si sa priviti in deplina siguranta cum se joaca ursii in apa?

Liviu Cioineag, managerul rezervatiei de ursi: "Cei care cred ca este o gradina zoologica isi schimba impresia si privesc cu alti ochi animalele salbatice si, in special, ursii, iar pentru cei care iubesc animalele este o desfatare".

Pentru vizitatorii care nu se multumesc sa priveasca ursii prin gard, administratorii parcului au construit un buncar. Pe sub pamant se poate ajunge chiar in mijlocul tarcului, la cativa centimetri de animale.

La vara, aici se vor organiza inclusiv tabere pentru copii.

Amenajarea sanctuarului a costat doua milioane si jumatate de euro, iar fondurile au fost stranse de organizatiile mondiale de protectie a animalelor.

Mike Baker, directorul executiv al asociatiei WSPA: "Acest sanctuar este un lider mondial, nu exista nimic asemanator in Europa sau in lume".

Sanctuarul de la Zarnesti poate fi vizitat zilnic, dar numai dimineata, intre 9:00 si 11:00. Biletul costa 40 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copii.


VIDEO PROTVPLUS.RO