S-a dat startul sezonului de schi în Italia. Turiștii au acces doar cu certificat verde

Ultima actualizare: 28-11-2021 08:09
schi
Pro TV

S-a dat startul sezonului de schi în Italia. Pasionații se pot bucura din nou de pârtiile kilometrice din Munţii Alpi sau Dolomiţi, după ce anul trecut au fost închise din cauza restricțiilor anti Covid.

Dar creșterea numărului de infectări cu Sars-Cov-2 în țara vecină, Austria, arată cât de incertă este în această perioadă evoluţia pandemiei. Incert este și ... modul în care decurg vacanțele noastre.

Staţiunea montană San Vigilio din Tirolul de Sud primeşte, de sâmbătă, cu braţele deschise, iubitori ai sporturilor de iarnă. Primul weekend al sezonului a adus turişti din toate zonele peninsulei, dar şi din alte ţări europene, precum Croaţia.

Turist: "Sunt foarte entuziasmat. Este prima dată când vin atât de devreme pe pârtia de schi. "

Turist: "A durat aproape doi ani până să putem reveni aici, aşa că suntem foarte fericiţi şi emoţionaţi. "

Pentru marea deschidere, stațiunile de schi italiene au impus măsuri de siguranță sanitară: toți turiștii de peste 12 ani trebuie să prezinte cerificatul verde pentru a folosi instalațiile de transport pe cablu, dar și pentru accesul în restaurante.

Teleschiurile pot funcționa la capacitate maximă, telecabinele - la 80%, iar accesul le va fi permis doar celor vaccinaţi, care au trecut prin boală ori celor care fac dovadă unui test negativ.

Toți trebuie să poarte mască de protecţie în instalațiile de transport, dar o pot da jos când schiază.

Zeno Kastlunger, Dolomiti Superski: "Frica de o nouă carantină există, dar eu cred că e foarte important să folosim "armele" pe care le avem la dispoziţie: să ne vaccinăm, să respectăm regulile, să folosim certificatul verde cu toate beneficiile sale. "

Certificatul verde va fi, de asemenea, necesar pentru ca turiştii să poată cumpăra un ski pass.

Tirolul de Sud al Italiei, aflat la granița cu Austria, are cea mai scăzută rată de vaccinare din țară, dar guvernul provinciei autonome speră că restricţiile să ofere un sezon de schi îndelungat și sigur.

Raimund Kirchler, Kron restaurant manager: " Din ce văd azi, toată lumea vrea să schieze, să sperăm că vom rămâne deschişi şi nouă variantă a coronavirusului ne va lăsă să muncim."

În ceea ce priveşte Franța şi Elveţia, cele două state impun masca de protecţie şi distanţa fizică.

Când va ieşi din carantină naţională, Austria va permite schiatul doar în cazul celor vaccinați sau trecuți prin boală. Iar regiunea Bavaria din Germania cere dovadă administrării un ser anti-COVID, dar, în același timp, și un test negativ.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO